|  | 

Doordewijks: Buddyhulp, huisbezoek & gezelschap

Doordewijks: Buddyhulp, huisbezoek & gezelschapDoorDeWijks zorgt dat gewone wijkbewoners elkaar kunnen vinden voor het bieden van én het vragen van betaalde sociale wijkhulp. Het gaat om diensten zoals u bijvoorbeeld als buren in uw straat zou uitwisselen. Als u hulp nodig heeft bij dingen waar u zelf even niet toe in staat bent, een paar extra handen nodig heeft, of gewoon omdat u dingen liever samen doet.

  • Betaalbare hulp
  • Binnen de wijk
  • Creëert werkgelegenheid
Direct naar Doordewijks: Buddyhulp, huisbezoek & gezelschap
begeleiding & gezelschap Doordewijks: Buddyhulp, huisbezoek & gezelschap

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Lansingerland, Pijnacker, Rotterdam
Soort begeleiding
Begeleiding, Gezelschap
Frequentie begeleiding
Dagelijks, Enkele dagen per week, Wekelijks, Maandelijks, Incidenteel
Activiteiten
Vriendschappelijk huisbezoek, Samen op stap, Samen boodschappen doen, Hulp met digitale media, Hulp in huis, Ondersteuning mantelzorgers, Voorlezen, Samen ontspannen
Specialisatie
Geen specialisatie
Voorwaarden

  • Voor wat hoort wat - en om niet over de beloning te hoeven nadenken of te onderhandelen is voor doordewijkers een vast uurbedrag van € 12,00 (tarief 2019) bepaald.
  • De hulp kan heel laagdrempelig ingeroepen worden: er is geen indicatie of aanmelding bij een organisatie voor nodig en de klant bepaalt helemaal zelf of en hoe lang de hulp wordt gevraagd.
  • Men kan zelf in Het Doordewijkertje of op de website een doordewijker uitzoeken en contact opnemen, maar kan ook de coördinator bellen die vervolgens helpt met het leggen van contact met een geschikte doordewijker.
  • Elke dinsdagochtend inloopuurtje van 10.00 - 11.00 uur, op ons kantoor aan de Rozenlaan 57a, Rotterdam.

Doordewijks

DoorDeWijks staat voor betaalbare hulp binnen de wijk. Dit levert werkgelegenheid op en biedt hulp aan degene die wat ondersteuning of gezelschap kan gebruiken, ook zonder indicatie.

Wijkbewoners, die tijd beschikbaar hebben, kunnen zich als doordewijker inschrijven bij onze stichting om vervolgens betaalde hulp binnen de eigen wijk te gaan verrichten. Dit tegen betaling van €12 per uur. Daarmee zitten we tussen de 0 euro van de vrijwilligers en de 20+ euro van de professionals in.

Behalve dat DoorDeWijks werkgelegenheid creeert en de sociale cohesie binnen de wijk bevordert, is het ook een voordeel dat de doordewijkers hun eigen baas zijn. Bij al het werk is de sociale instelling zeer belangrijk, dus behalve dat er samen thuis werk wordt verricht, is er ook tijd voor een kopje koffie, een praatje en een hoop lol. Iedere doordewijker kan aangeven wat voor werk hem/haar aanstaat, dit kan licht huishoudelijk werk zijn, maar administratie, tuin bijhouden, boodschappen doen, naar het theater gaan etc kan ook. Betaling gaat rechtstreeks van de klant naar de doordewijker.

De organisatie ontvangt alleen jaarlijks inschrijfgeld van de doordewijkers, waarmee de naamsbekendheid gebruikt kan worden en van waaruit de begeleiding zal worden betaald. DoorDeWijks zorgt voor de contacten bij thuiszorg, kraamzorg, gezondheidscentra, apothekers etc om zoveel mogelijk verwijzingen te krijgen.

Kamer van Koophandel: 
53075838
Rechtsvorm: 
Stichting
€ 14,00
per uur
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.