|  | 

Contacthonden voor mensen met dementie

Contacthonden voor mensen met dementieEen hond maakt gelukkiger. Vanuit ervaring en uit eerdere onderzoeken blijkt dat contacthonden momenten van welbevinden creëren.
Blijf nog even in contact met de kleiner wordende leefwereld en de verwanten. Dat doel geven we vorm met onze Blijf duo's: contacthonden samen met een zorgprofessional.

We zetten ons in om mensen met dementie te helpen bij:

 • Het verbonden houden met de omgeving
 • Het verleiden tot meer bewegen
 • Het creëeren van meer comfort en Blije momenten
 • Het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid
 • Het ombuigen/doorbreken van dwaalgedrag en verdriet
 • Het beter begrijpen van onbegrepen gedrag

Wat doet Stichting Blijf
Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen wij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals, waarbij de zorgprofessionals door Stichting Blijf worden begeleid, opgeleid en geaccrediteerd. Dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten van contacthonden.

We benutten het zintuigelijk vermogen van de contacthond, die waarneemt wat wij niet waarnemen of nog niet hebben waargenomen. Via de deskundigheid van de zorgprofessional zetten we dit op andere momenten structureel in om de kwaliteit van leven en welzijn te verhogen

Onze huidige partners zijn Ledenvereniging Espria, De Volckaert, Thebe, Respect Zorggroep, Brabantzorg, De Riethorst Stromenland en Zorggroep Elde Maasduinen.

  Direct naar Contacthonden voor mensen met dementie

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Nederland
  Soort begeleiding
  Begeleiding, Gezelschap
  Frequentie begeleiding
  Enkele dagen per week, Wekelijks, Maandelijks, Incidenteel
  Activiteiten
  Vriendschappelijk huisbezoek, Samen op stap, Ondersteuning mantelzorgers
  Specialisatie
  Mensen met dementie (of andere geestelijke beperking)

  Stichting BLIJF

  Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen wij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals, waarbij de zorgprofessionals door Blijf worden begeleid, opgeleid en geaccrediteerd. Dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten van contacthonden.

  Wij hebben de ambitie om de kwaliteit van leven van de persoon met dementie middels de inzet van begeleide contacthonden te verrijken, en in specifieke gevallen een belangrijk bijdrage te leveren aan het stabiliseren van het ziekteverloop van dementie. We gaan de zorgprofessional dus opleiden, trainen en begeleiden als ook verrijken met de laatste inzichten en ervaringen. De inzet van contacthonden voegt veel toe, maar vraagt ook een gedegen aanpak om dit verantwoord te kunnen doen!

  Kamer van Koophandel: 
  72398590
  Rechtsvorm: 
  Stichting
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.