ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Lijst
Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 685
685 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Overbruggingszorg

door Zorggroep Noordwest-Veluwe
Als u zich inschrijft voor woonruimte in een woonzorgcentrum, dan kan het zijn dat u enige tijd op de wachtlijst komt te staan. In de tussentijd kunt u gebruik maken van overbruggingszorg. Overbruggingszorg wordt geleverd door de Thuiszorg en Dagactiviteiten en Welzijn van de Zorggroep.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkverpleging / thuiszorg

door Stichting Residentie Buitenzorg
U woont zelfstandig in uw eigen huis, maar hebt (tijdelijk) verpleging en persoonlijke verzorging nodig? Wij bieden persoonlijke verzorging en verpleging in de vorm van wijkverpleging, oftewel: thuiszorg.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verpleging en verzorging

door Lelie zorggroep: Agathos
We verzorgen onszelf vaak zonder er bij na te denken. Pas bij lichamelijke klachten, bij ziekte of belemmeringen vanwege ouderdom wordt dit minder vanzelfsprekend. Het kan dan zelfs nodig zijn om hier hulp bij te vragen, bijvoorbeeld in de vorm van thuiszorg.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Gespecialiseerde zorg bij kanker

door Beweging 3.0
Heeft u (te maken met) kanker? Dan roept dit wellicht vragen en zorgen bij u op. De confrontatie met kanker is vaak een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw naasten. Als u thuis komt na een ziekenhuisopname worden de gevolgen van de ziekte en/of behandeling vaak pas duidelijk. Daarnaast kan de onzekerheid over het verdere verloop van de ziekte veel vragen oproepen, maar ook gevoelens van angst of verdriet kunnen u overvallen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verzorging

door Thuiszorg Slippens
Krijgt u verzorging toegewezen, dan is dat hulp bij dagelijkse handelingen. Denk aan wassen, aankleden en douchen. Op elke dag van de week op een afgesproken tijdstip, kan er een verzorgende bij u langs komen. In een map die bij u achterblijft, noteert ze wat er die dag gebeurd is. Handig voor de andere verzorgenden, maar ook voor u en uw familie.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging en verpleging

door Noorderzorg
De meest uiteenlopende activiteiten op het gebied van persoonlijke verzorging behoren tot de mogelijkheden, denk aan hulp bij douchen, wassen, aankleden en naar het toilet gaan. Onze medewerkers zijn deskundig in het uitvoeren van verpleegkundige handelingen, zoals wondverzorging, het toedienen van medicijnen en het geven van injecties. Ook kunnen ze samen met u bepaalde handelingen oefenen of aanleren, zodat u weer zelfstandig kunt functioneren.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding

door Stichting Zahet
Wij ondersteunen u met uw persoonlijke zorg waar u dit niet meer zelfstandig redt; dit kan af en toe zijn, maar ook meerdere malen per dag, afhankelijk van uw situatie. Voor medicatie, wondverzorging, stomaverzorging, insulinespuiten en alle andere medische handelingen bieden wij verpleegkundige zorg.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Volledig pakket thuis

door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
n de woonzorgzones (een straal van één kilometer om onze locaties) is het mogelijk om met een indicatie voor zorg met verblijf, thuis te blijven wonen en toch de hulp te krijgen die u nodig hebt. Deze hulp noemen we het Volledig Pakket Thuis (VPT). Binnen dit pakket kunt u dag en nacht een beroep doen op de medewerkers van de thuiszorg. U combineert daarmee de voordelen van het zelfstandig wonen met de complete zorg van een zorglocatie.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Shopavita.be - de shop voor het leven

door Shopavita
Van praktische hulp voor wie het druk heeft tot thuiszorgproducten voor wie ouder wordt of zorg kan gebruiken. Ons professioneel aanbod is even divers als betrouwbaar.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verpleging

door HVO-Querido
Heb je lichamelijke zorg nodig? Bijvoorbeeld omdat je ziek bent, een wond of een stoma hebt? En kun je dit niet zelf? Dan kunnen we je verplegen en/of zelf vaardigheden aanleren.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Gespecialiseerde wondbehandeling

door Beweging 3.0
Heeft u een complexe wond die moeilijk geneest? Dan kunt u het wondexpertiseteam van Beweging 3.0 inschakelen. Een wond die langer dan drie weken open is of niet geneest, noemen we complex. Meestal wordt de genezing belemmerd door oorzaken als ziekte, medicatie, voeding of mobiliteit. Onze wondconsulenten en wondverpleegkundigen behandelen niet alleen uw wond, maar geven u ook praktische adviezen en begeleiding bij de zaken die de genezing bevorderen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Thuiszorg

door Stichting KleinGeluk
Persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding thuis.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Home Instead Thuisservice: Thuiszorg

door Home Instead Thuisservice
Wij zijn er voor u, is de kern van onze dienstverlening. Wij zijn er voor u als senior, voor u als partner en voor u als zoon of dochter. U staat centraal en wij zorgen ervoor dat u zelf of uw dierbare naaste zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.
€ 31,20 - € 38,00
per uur
Meer info »
Toon meer