ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 681
681 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Thuiszorg in Ermelo

door Zorggroep Noordwest-Veluwe
Uw eerste aanspreekpunt voor thuiszorg in Ermelo is een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige heeft een belangrijke regelfunctie. Hij of zij organiseert de thuiszorg in Ermelo vanaf uw eerste indicatiestelling tot het laatste zorgmoment. De wijkverpleegkundige werkt nauw samen met de wijkteams, uw huisarts en andere zorgorganisaties.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkverpleging

door Amaris
Wij zijn er voor u als u thuis hulp nodig heeft. Wij helpen u bij dagelijkse handelingen zoals douchen en aankleden. Heeft u verpleegkundige zorg nodig? Ook dan zijn wij er voor u. Wij voeren verpleegtechnische handelingen uit en geven u advies over hoe u het beste kunt herstellen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Zorg in laatste levensfase

door Noorderbreedte
Het hospice biedt hulp, gastvrijheid en verzorging aan mensen die ernstig ziek zijn en voor wie genezing niet meer mogelijk is. De zorg wordt maximaal afgestemd op de behoeften en wensen van de gast. Hierbij staat aandacht voor een draaglijk en waardig levenseinde in een eigen appartement centraal. In het hospice is 24 uur per dag professionele hulp beschikbaar.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Dementieteam Enkhuizen

door Omring
Aangenaam! Wij zijn hèt dementieteam van Enkhuizen! Merkt u dat u of een van uw naasten vergeetachtig wordt of zich anders gedraagt? Blijf niet met vragen zitten en neem contact op met het Omring dementieteam. Dit team bestaat uit speciaal opgeleide wijkverpleegkundigen voor mensen met dementie en hun naasten. De wijkverpleegkundige komt vrijblijvend bij u thuis voor een gesprek om de situatie in te schatten en kan voor u de juiste hulp regelen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Broeder Bas: persoonlijk, particulier zorgbureau

door Broeder Bas
Een kleinschalige, overzichtelijke en klantgerichte particuliere thuiszorg organisatie. Wij bieden thuiszorg aan iedereen, ongeacht afkomst, cultuur of religie. Bij ons bent u altijd van harte welkom. Wij leveren kwalitatieve zorg in Amsterdam en omstreken. Samen met u zorgen wij graag voor een prettige leefomgeving waar vriendelijke en deskundige hulp aanwezig is
Meer info »
Logo Thuiszorg

Terminale thuiszorg

door Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe
Het kan zijn dat u veel zorg thuis nodig heeft wanneer de laatste fase van uw leven is aangebroken. In die gevallen kan de Thuiszorg Marga Klompé zowel overdag als in de nacht passende zorg bieden, met alle benodigde begeleiding en hulpmiddelen. Deze terminale thuiszorg is ook op afroep mogelijk; u laat ons dan weten of en wanneer u ons nodig heeft.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Icare: Psychogeriatrische zorg (voor mensen met dementie)

door Stichting Icare
Merkt u dat u last krijgt van vergeetachtigheid en maakt u dat onzeker, onvelig of angstig? Maak dan een afspraak met de wijkverpleegkundige. U hoeft dit probleem niet alleen aan te pakken.
Meer info »
Logo Thuiszorg

GoedeZorg: Verpleging, verzorging en begeleiding

door GoedeZorg
GoedeZorg biedt verpleging, verzorging en begeleiding in uw vertrouwde omgeving. Of het nu gaat om een aantal uur per dag, nachtzorg of 24 uurs zorg. Wij kunnen de zorg inzetten naar uw wensen. Wij werken met een kleine teams professionele zorgverleners.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Palliatieve zorg

door ZorgAccent
Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een ongeneeslijke ziekte in de laatste fase van hun leven.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verzorging en verpleging

door Vredewold
Wilt u thuis blijven wonen en heeft u daarbij ondersteuning nodig ten gevolge van ziekte, een handicap of gewoon omdat u ouder wordt? In dat geval is het goed om contact met ons op te nemen voor ondersteuning door de thuiszorg van Vredewold. Wij helpen u graag!
Meer info »
Logo Thuiszorg

(Wijk)verpleging

door Zorggroep Maas & Waal
U hebt een wond die verzorgd moet worden, u hebt hulp nodig bij het leren verzorgen van uw stoma, u moet periodiek medicatie toegediend krijgen of hebt een andere vorm van verpleging nodig waar u thuis hulp bij wenst? Onze (wijk)verpleegkundigen helpen en ondersteunen u waar nodig.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkverpleging

door AxionContinu
Wijkverpleging van AxionContinu biedt u een breed aanbod van zorg en ondersteuning bij u thuis. Dit varieert van hulp bij de dagelijkse verzorging en medicijngebruik tot aan wondzorg en specialistische verpleging. Ook voor begeleiding van u of uw mantelzorger bent u bij ons aan het juiste adres.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Palliatieve zorg

door ZINN
Waardig afscheid van het leven nemen in uw eigen huis met medische en verpleegkundige begeleiding van ZINN nabij. Met oog voor uw psychologische, sociale en spirituele behoeften.
Meer info »
Toon meer