|  | 

MarleenKookt: Lekkere en gezonde maaltijden thuisbezorgd

Alle recepten kenmerken zich doordat ze veel liefde, tijd en aandacht nodig hebben. Ik hoop dat je er net zo geniet als Joris en ik. Je kunt bestellen voor meerdere dagen, voor deze en komende week. Bestel vóór 11 uur in de ochtend als je diezelfde avond wilt genieten van onze gerechten.

  Direct naar MarleenKookt: Lekkere en gezonde maaltijden thuisbezorgd

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Amstelveen, Amsterdam
  Soort maaltijden
  Bereid dagvers
  Maaltijd-typen
  Vegetarisch, Biologisch
  Assortiment

  Vlees/vis:
  Een maaltijd bevat 180 gram (volkoren) rijst, peulvruchten/aardappel/(volkoren) pasta of couscous/bulgur en minimaal 200 gram groenten (gewogen na bereiding), naast het vlees of vis (120 gram per persoon), altijd scharrel of biologisch. Daarbij komt vaak een saus, meestal gebaseerd op groenten van 50-100 gram In totaal komt een maaltijd uit op gemiddeld 550-600 gram. 

  Vegetarisch:
  Een maaltijd bevat 180 gram (volkoren) rijst, peulvruchten/aardappel/(volkoren) pasta of couscous/bulgur en minimaal 200 gram groenten, naast eiwitrijke en ijzerrijke componenten (vaak een combinatie van ei/kaas/peulvruchten/gedroogd fruit/noten). Daarbij komt vaak een saus, meestal gebaseerd op groenten van 50-100 gram. In totaal komt een maaltijd uit op gemiddeld 550-600 gram. 

  Nog iets over vegetarisch: Vlees zorgt voor B12, calcium, eiwit, ijzer en omega 3. Om deze voedingsstoffen in mijn vegetarische gerechten terug te laten komen zorg ik allereerst voor een gevarieerd aanbod van de vegetarische gerechten. 

  Ik bouw mijn vegetarische maaltijden op uit veel verse groenten voor vitaminen, o.a. vitamine C (ook zodat ijzer goed wordt opgenomen), peulvruchten voor ijzer, eiwit en mineralen en volkoren rijst/volkoren pasta's, gedroogd fruit (bv rozijnen, abrikozen ook weer voor ijzer), zuivel voor B12 en eiwit en afhankelijk van het gerecht zitten er noten in (zoals bv walnoten voor omega 3). 

  Frequentie
  Dagelijks, Enkele keren per week, Wekelijks, Maandelijks
  Bezorgmogelijkheden toelichting

  Gratis bezorging vanaf €11

  Voorwaarden

  Zie de site.

  MarleenKookt

  Ik houd van lekker eten en om daar de hele dag mee bezig te zijn. Maar door mijn drukke werk de afgelopen jaren en door de komst van onze kinderen kwam ik niet echt aan koken toe.

  Nieuwe passie: koken
  Begin 2011 ben ik gestopt met werken en heb ik het koken weer "ontdekt" toen ik met mijn gezin een half jaar in Mallorca woonde. Met een eigen moestuin en kruidentuin had ik de tijd van mijn leven. Terug in Nederland wilde ik met koken en ontdekken van nieuwe gerechten doorgaan.

  Passie wordt baan
  Niks vind ik leuker dan aan onze keukentafel te lezen in net gekochte kookboeken of uren rond te lopen op een food markt en te proeven, voelen en ruiken aan alles wat ik tegenkom. Ik raak niet uitgepraat over smaakcombinaties. En elke keer weer vind ik koken prettig om te doen, het geeft me rust en een blij gevoel als het resultaat gelukt is. Ik zet graag anderen mijn favoriete en nieuwe gerechten voor. En in Marleen kookt kan ik deze passie helemaal kwijt.

  Marleen
  Oprichter MarleenKookt

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.