Support beurs 2018. Bezoek gratis voor onbeperkte mogelijkheden

Support Beurs 2018

Bezoek van woensdag 30 mei t/m zaterdag 2 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht de Support beurs 2018. Deze beurs richt zich op mensen met een lichamelijke beperking en op mensen in hun directe omgeving. Van mantelzorger tot (zorg)professionals. De beurs is dagelijks geopend van 09.30 tot 16.30 uur. De volgende Support vindt weer plaats in 2020.

(Foto Support Expo 2016)

Support beurs 2018: Activiteiten

Dit jaar zijn er veel activiteiten binnen het thema ‘Onbeperkte mogelijkheden’. Alle dertien goed!

1. Theaters en Workshops

Er zijn zes verschillende theaters met ruim honderd presentaties. De onderwerpen variëren van Inclusie tot Reis de wereld rond en het Exoskelet. Handig voor uw keuze zijn de thema’s: Toegankelijkheid, Welzijn, Ervaring, Wegwijs, Letselschade en Academie.

2. Bekendmaking winnaars Support Innovatie Awards 2018

De eerste beursdag worden de winnaars van de jury- en publieksprijs bekendgemaakt van de Innovatie Awards. 21 Producten zijn ter jurering ingezonden, waarvan er zeven zijn genomineerd.

3. Johan Cruyff Court

Sporten en bewegen is belangrijk. Daarom legt de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court aan. Op deze sportvloer presenteren beoefenaars de meest uiteenlopende sporten. Zelf meedoen kan natuurlijk ook.

4. Onbeperktplein

Dit plein biedt een keur aan activiteiten; Van rolstoeldansen en modeshows tot demonstraties met hulphonden en de vertolking van het wheel chair maffia lied. Op het Onbeperktplein ook iedere dag een Goededoelen Pitch, gepresenteerd door Marc de Hond.

5. Urban pop-up samenspeelplein

Deze samenspeelplek voor kinderen is zo ingericht dat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen. Kinderen kunnen zich vermaken met een waterbed, een muziektoestel, zand- en voelbakken en sensorische beplanting.

6. Skibaan on tour

‘Aangepaste wintersporten NL’ is aanwezig met een roller(ski)baan voor aangepast zittend en staand skiën, en aangepast snowboarden. Uiteraard met deskundige begeleiding op de baan. Grossier in gouden plakken Bibian Mentel zal zaterdag 2 juni op de baan aanwezig zijn.

7. Rolstoeltestparcoursen

Bezoekers kunnen de nieuwste modellen testen op twee testparcoursen: één voor handrolstoelen en één voor elektrische rolstoelen.

8. Autotestparcours

Dit is in samenwerking met de RAI vereniging. Ook dit jaar kan de bezoeker op het buitenterrein auto’s bekijken in de showroom en zelf een testrondje maken.

9. Adviespunt

Een samenwerking tussen Per Saldo, Mezzo [Redactie: Mezzo heet per januari 2019 MantelzorgNL] en het Nationale Zorgnummer. Bezoekers kunnen er terecht met uiteenlopende vragen Daarnaast geven organisaties (juridisch) advies.

10. Meet & Greet XL

Op 31 mei van 14.00 tot 16.30 uur ontmoeten werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar op de Meet & Greet XL. Wie goed beslagen ten ijs wil komen volgt om 11.45 uur of 12.45 uur de workshop ‘Elevatorpitch en netwerken’ (in het Ervaring Theater resp. Toegankelijkheid Theater.

11. KreaDoe hobbyplein

KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Op Support de dependance van dit succesvolle event, met speciale workshops sleutelhangers maken, scrapbooking en sieraden maken.

12. Kleine Hulpmiddelenplein

Een speciaal ingericht plein met kleine hulpmiddelen van rolstoelopbergtas en automatische garde tot wegwerp verzorgingsproducten en drinkbekers.

13. Aangepaste Reizenplein

Je kunt de hele wereld rondreizen of naar de Veluwe gaan. Wereldreizigster Jacqueline van Creveld vertelt erover in het seminarprogramma. Op het Aangepaste Reizenplein presenteren reisaanbieders de mogelijkheden.

Support Beurs 2018 aanmelden

Vervoer naar de beurs

“Mooie beurs, maar hoe kom je er?” Via de Keuzehulp van Alleszelf.nl kunt u uw vervoer regelen naar de SupportBeurs waaronder bijvoorbeeld ook Valys.

Ontmoeten, ook ná de beurs

Kijk voor activiteiten na de beurs ook eens in de Alleszelf.nl Keuzehulp voor mooie ontmoetingen. Of bezoek ook eens een ander event op de Jaarbeurs.

Support beurs 2018: Gratis aanmelden en meer info

Vooraf kunt u zich hier gratis aanmelden en meer info leest u op supportexpo.nl. De redactie van Alleszelf.nl wenst u heel veel plezier en we horen hieronder graag wat uw ervaring was met de beurs.

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over de Support beurs 2018? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: