Toegankelijke luchthavens: vliegen gaat beter dan u denkt

toegankelijke luchthavensReist u graag naar het buitenland voor een vakantie of om bekenden te bezoeken? Of assisteert u als mantelzorger? Het is natuurlijk fijn om dit zo lang mogelijk te kunnen blijven doen. Goede voorzieningen en kennis van de mogelijkheden helpen daarbij. In reizen voor ouderen besteedden we eerder aandacht aan de verschillende vormen van vervoer. Daarin stipten we voor buitenlandse trips al kort de trein en het vliegtuig aan voor de langere reizen. We helpen u nu graag met een positief, toekomstgericht bericht. Daarin is geen plek (meer) voor reisbeperkingen… Lees de mogelijkheden over toegankelijke luchthavens om weer makkelijk te blijven vliegen.

Toegankelijke luchthavens in vogelvlucht

Vakanties tot op de hoogste leeftijd zijn er volop waaronder ook zorgvakanties. Ook voor, tijdens en na een vliegreis is er hulp beschikbaar om het reizen met een verminderde mobiliteit of functiebeperking zo gemakkelijk mogelijk te maken. Lees vooraf wel de actuele informatie van de Rijksoverheid over het coronavirus en (vlieg)reizen naar het buitenland en naar Caribisch Nederland. Hieronder geven we de verschillende hulpvormen om makkelijker en langer te blijven vliegen:

1.Vervoer naar de luchthaven

valys naar luchthavenAls u niet met eigen vervoer kunt reizen naar de luchthaven kunt u natuurlijk gebruik maken van het openbaar vervoer, de taxi of regiotaxi. Als u van uw gemeente een bewijs heeft gekregen dat u recht heeft op Wmo-vervoer kunt u met de Valys reizen. Tenminste, als de afstand van huis naar de (Nederlandse!) luchthaven meer dan vijf zones bedraagt. Dat is ongeveer 22 kilometer. U moet wel eerst een vervoerspas aanvragen. Bijkomend voordeel is dat u twee hulpmiddelen (zoals een rolstoel) en een koffer mag meenemen.

Direct alle vervoer zoeken en vinden >>

2. Parkeren bij de luchthaven

toegankelijkheid luchthavensHet loont de moeite om tegenwoordig vluchten naar uw bestemming te vergelijken met vertrek vanaf verschillende luchthavens. Er zijn veel toegankelijke luchthavens die voordeliger en toch goed bereikbaar zijn. Gaat u met eigen vervoer? Hou dan extra rekening met uw reistijd en -afstand. Neem bij de vergelijking ook de (lang) parkeertarieven mee.

Op het platform Parkos kunt u de actuele parkeeraanbieders vergelijken van verschillende luchthavens. Prettig is dat er ook alles vindt over de diensten en services zoals valet parking, shuttle transfers, overdekt parkeren, betaalmogelijkheden en de locatie. U ziet de parkeerkeuze is reuze:

Parkeren bij Nederlandse luchthavens:

 • Eindhoven airport
 • Maastricht airport
 • Rotterdam airport
 • Schiphol

Voorbeeld: De parkeergarages direct bij luchthaven Düsseldorf kosten voor één dag al rond de € 34,-! Zoek en vergelijk daarom altijd alternatieve parkeeraanbieders, ook voor Dusseldorf airport parking

Parkeren bij buitenlandse luchthavens:

 • Bremen airport
 • Charleroi
 • Dusseldorf airport parking
 • Frankfurt airport en -Hahn airport
 • Vliegveld Hamburg
 • Vliegveld Keulen
 • Parkeren Zaventum

Het voordeel is dat u niet voor verrassingen komt te staan. Alle parkings zijn persoonlijk geïnspecteerd en hebben een laagste prijs garantie. Bovendien kunt u altijd uw reservering nog gratis wijzigen of desnoods annuleren. Parkeer zonder stress!

3. Assistentie bij de luchthaven

Reizen toegankelijke luchthavensU kunt op Schiphol kosteloos assistentie krijgen vanaf de parkeerplaats naar het vliegtuig en weer terug. Maar ook bij het overstappen. U kunt dit aangeven bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist of bij uw reisbureau. In onze Keuzehulp vindt u ook de overige Nederlandse luchthavens met assistentie: Eindhoven AirportGroningen Airport en Rotterdam-The Hague Airport.

Uw ervaring met toegankelijke luchthavens

We zijn benieuwd of u nog makkelijk in het vliegtuig stapt. Kent u misschien nog andere toegankelijke hulpmogelijkheden op en rond de luchthavens? Wellicht verdienen deze een plek in onze Keuzehulp Vervoer & Mobiliteit! Geef uw tips en ervaring graag hieronder door. Zo blijven we fijner reizen!

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over toegankelijke luchthavens?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: