NS Dienstregeling 2020 om makkelijk te sporen

NS Dienstregeling 2020[Bron NS] Vanaf zondag 15 december 2019 geldt de NS dienstregeling 2020. Dan kunt u te maken krijgen met andere vertrek- en aankomsttijden. Wellicht behoort u tot de ruim 50.000 reizigers die blij mogen zijn met een kortere reistijd. De nieuwe dienstregeling kan echter voor een kleine 5.000 reizigers een langere reistijd betekenen. Voor 95% van de reizigers verandert de reis echter nauwelijks. Bent u een Sprinterreiziger uit Noord-Nederland? Dan wordt de reistijd korter. Verder laat NS vooral in Midden-Nederland meer treinen rijden omdat de drukke spitstrajecten in de Randstad al ‘vol’ zitten. Uw nieuwe dienstregeling met de treintijden kunt u nu al checken; zo is de NS-app en NS.nl al bijgewerkt.

Highlights NS Dienstregeling 2020

> Meer treinen Utrecht-Amersfoort en Harderwijk-Amersfoort
> Snellere Sprinters Noord-Nederland
> Meer zomertreinen Zandvoort aan Zee

Concrete wijzigingen NS dienstregeling 2020

1. Noord-Nederland: sneller voor Sprinterreizigers

Dankzij de nieuwe snellere Sprinter zijn Friese Sprinterreizigers een tot vier minuten eerder op de bestemming. In Meppel bent u met een verbeterde overstap zeven minuten sneller in Zwolle en een kwartier sneller in de Randstad. De overstap tussen de Friese en Gronings-Drentse Sprinters is voor een kleine groep reizigers wel langer geworden. Vanuit Groningen en Drente bent u met de nieuwe Sprinter een tot vier minuten sneller in Zwolle.

2. Midden Nederland: vaker tussen Utrecht, Amersfoort, Harderwijk

Tussen Amersfoort en Utrecht rijden er voortaan zes intercity’s per uur. Dat betekent meer kans op een zitplaats! De NS zet ook meer treinen in tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort (in de ochtend vier naar Amersfoort en in de avond vier naar Harderwijk). Het resultaat: 10 minuten eerder op de bestemming. De extra spitstreinen sluiten in Amersfoort goede aan op de Intercity’s richting Utrecht Centraal en Schiphol Airport. Daardoor kan de reistijd hier tot een half uur korter worden.

3. Vaker met de strandtrein Zandvoort aan Zee

Voor de zonliefhebber: van juni t/m augustus breidt NS het aantal treinen naar Zandvoort aan Zee uit van vier naar zes treinen per uur. De vier extra strandtreinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort met goede aansluitingen in Haarlem. In de andere maanden blijft dat twee. De twee reguliere Sprinters rijden vanaf Amsterdam Centraal.

4. Intercity Dordrecht – Brabant is terug

Terug van weggeweest: de Intercity-verbinding tussen Dordrecht en Eindhoven. Deze gaat vier keer per dag rijden. Dit compenseert het feit dat de treinen van Den Haag naar Eindhoven niet meer stoppen in Dordrecht vanwege de snellere HSL.

5. Drie nieuwe Stationsnamen

Drie stations wijzigen per 15 december van naam:

  • Delft Zuid wordt Delft Campus
  • Amersfoort wordt Amersfoort Centraal en
  • Eindhoven wijzigt in Eindhoven Centraal.

Alle details NS dienstregeling 2020

NS Dienstregeling 2020 hele spoorkaart

Een volledig overzicht van wijzigingen in de NS dienstregeling 2020 is te vinden op ns.nl/dienstregeling2020. Daarnaast kunt ook de nieuwe spoorkaart als pdf downloaden, net als de nieuwe overzichtskaart met de belangrijkste wijzigingen .

Papieren spoorboekje

Bekijkt u de NS Dienstregeling 2020 liever niet via de app of de site? Voor de liefhebber bestaat er ook het papieren spoorboekje 2020.

Reisassistentie op ruim 125 NS-stations

Op ruim 125 stations in Nederland biedt de NS ook assistentieverlening voor reizigers met een beperking voor elke trein. Deze is handig als u reist met een lichamelijke beperking en hulp nodig hebt bij het in-, over- en uitstappen. Maar ook als u bij een visuele beperking iemand nodig hebt om u door het station te begeleiden. Een opgeleide NS-medewerker of taxichauffeur helpt u namens NS ter plekke op het station en bij je treinreis.

Handig reizen van A naar B

Alleszelf.nl zette naast deze NS Dienstregeling eerder alle reismogelijkheden tot op de hoogste leeftijd in Nederland op een rij. Lees in dit bericht over vervoer wat er allemaal mogelijk is. Maak slimme combinaties kies gratis ondersteuning. Zo komt u wellicht verder dan u denkt!

Alles voor uw reis zoeken en vinden >>

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de NS Dienstregeling 2020?
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: