NS Dienstregeling 2019. Blijf zo lang mogelijk sporen!

ns dienstregeling 2019 spoorkaart 2019[Bron NS] De dienstregeling van NS voor 2019 is bekend en start op zondag 9 december 2018. Alleszelf.nl geeft u de informatie graag door met extra aandacht voor ‘treinen’ tot op de hoogste leeftijd. Er komen veel nieuwe, toegankelijke Sprinters op het spoor, oplopend tot 118 stuks! Op de hogesnelheidslijn Amsterdam – Rotterdam gaat elk uur een extra trein rijden. Fijn voor extra bereikbaarheid is de opening van station Lansingerland-Zoetermeer. Verder blijven veel verbindingen hetzelfde afgezien van wat kleine aanpassingen van de vertrek- en aankomsttijden. De dienstregeling raadpleegt u via de NS-app en NS.nl maar kan ook nog steeds met het papieren spoorboekje.

UPDATE REDACTIE: Vanaf 15 december 2019 geldt deze dienstregeling voor 2020 >> 

“We hebben de treinen uitvoerig beproefd en de eerste ervaringen zijn goed. Maar de belangrijkste test is natuurlijk als ze elke dag met reizigers in de dienstregeling rijden. De uitbreiding van onze Sprintervloot is enorm belangrijk voor grote groepen reizigers die korte afstanden reizen. We hopen dat onze reizigers de trein waarderen.” | Roger van Boxtel, president-directeur van NS

NS dienstregeling 2019 met nieuwe spoorkaart

De spoorkaart geeft altijd een prettige eerste indruk van de reisroute. Download hier de nieuwe spoorkaart 2019 of klik op de afbeelding voor een vergroting.

ns dienstregeling 2019 spoorkaart

Capaciteit groeit tussen Amsterdam en Rotterdam

Tussen Amsterdam en Rotterdam start straks elk uur een extra trein op de hogesnelheidslijn. Daarmee rijden hier ieder uur 5 treinen per richting (exclusief Thalys en Eurostar). Ook verlengt de NS de bestaande treinen van de Intercity direct tussen Amsterdam en Rotterdam. De capaciteit van deze snelle verbinding stijgt daarmee met bijna 20%.

Een nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

ns dienstregeling station lansingerland zoetermeer

Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer wordt per 9 december 2018 in gebruik genomen. Onze partner gemeente Lansingerland heeft daarmee naast ons speciale platform voor ouderen in Lansingerland weer een reden voor een feestje! De Sprinter van Den Haag Centraal naar Gouda stopt hier vier keer per uur in beide richtingen. Op een gemiddelde werkdag zullen 2.000 à 2.500 reizigers van dit station gebruik maken.

Nieuwe Sprinters goed toegankelijk

NS Dienstregeling 2019 nieuwe sprinter

NS verwacht opnieuw een groeiend aantal reizigers en verlengt treinen daarvoor waar het kan. Met ingang van de nieuwe dienstregeling gaan er stapsgewijs steeds meer van de 118 nieuwe Sprinters rijden. Dit levert in totaal 20.000 zitplaatsen op voor reizigers. De nieuwe Sprinters zijn van voor tot achter gelijkvloers, hebben toiletten (!), meer beenruimte, comfortabele stoelen, Wifi, stopcontacten, USB-poorten en uitschuifbare treeplanken (handig voor kinderwagens, mensen in rolstoelen en rollators).

Uitbreiding stations met NS reisassistentie

Met de dienstregeling breidt NS ook de assistentieverlening voor reizigers met een beperking uit met acht extra stations:

  • Akkrum
  • Olst
  • Amersfoort Vathorst
  • Dieren
  • Ravenstein
  • Rilland Bath
  • Hillegom en
  • Wormerveer.

Reist u met een lichamelijke beperking en heeft u hulp nodig bij het in-, over- en uitstappen? Of heeft u iemand nodig om u door het station te begeleiden? Dan biedt NS deze dienst nu al aan op in totaal 127 treinstations.

Reis handig

Alleszelf.nl zette naast deze NS Dienstregeling eerder alle reismogelijkheden tot op de hoogste leeftijd in Nederland op een rij. Maak in dit vervoersbericht kennis met wat er allemaal kan. Combineer slim en maak gebruik van gratis ondersteuning. Wie weet komt u verder dan u denkt!

Direct alles voor uw reis zoeken en vinden >>

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de NS Dienstregeling?
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: