Comfortabel blijven fietsen op een e-bike!

e-bikeDe e-bike stijgt snel in populariteit. Wist u dat nergens in Europa zoveel e-bikes worden verkocht als in Nederland? En dat is niet voor niets! Ondanks ons relatief vlakke landschap is Nederland ideaal om te fietsen met trapondersteuning.

Elektrische seniorenfietsen

Een elektrische seniorenfiets is een fiets met trapondersteuning, voorzien van een extra lage instap. In tegenstelling tot gewone elektrische fietsen is de instaphoogte van een seniorenfiets op stoeprand hoogte, waardoor een been omhoogtillen niet nodig is. De trapondersteuning vindt plaats zodra de pedalen in beweging komen. Dit betekent dat je altijd zelf moet trappen.

De ondersteuning wordt geleverd door een motor, geplaatst in het voorwiel of tussen de trapas. De plaats van de motor is bepalend voor het type e-bike: we spreken dan over een voorwielmotor of middenmotor. De motor wordt aangedreven door een accu, die meestal onder de bagagedrager of in het frame gemonteerd is. Een ‘gewone’ e-bike heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

De accu is het zwakste onderdeel van een elektrische fiets en vraagt goed onderhoud. In de wintermaanden, als de e-bike lange tijd niet gebruikt wordt, moet de accu op een vorstvrije plek bewaard worden (boven 10 graden Celsius). Lees altijd goed de handleiding van uw e-bike om de accu in topconditie te houden.

Recreatief fietsen of een rit naar de supermarkt

e-bike eropuitElektrische seniorenfietsen worden veel gebruikt voor het maken van langere fietstochten door het groenrijke Nederland. Er bestaan tal van uitgestippelde fietsroutes die u kunt ontdekken. Naast dat recreatief fietsen weer toegankelijk wordt, zijn alledaagse fietstochtjes naar bijvoorbeeld de supermarkt ook stukken eenvoudiger dankzij de elektrische seniorenfietsen. Dankzij de trapondersteuning putten deze ritten u niet meer uit als voorheen. Met zo’n fiets fietst u zelfs met tegenwind fluitend over het fietspad.

Direct alle vervoer zoeken en vinden >>

Fietsen is een groot goed voor de algehele gezondheid. Zeker als u al op leeftijd bent is fietsen een goed, maar ook leuk middel om de spieren en gewrichten soepel te houden. Ook draagt de gezonde buitenlucht bij aan het immuunsysteem. De voordelen van een e-bike voor senioren zijn dus groot! Lees wel onze eerdere tips over veilig elektrisch fietsen.

Enthousiast over de e-bike?

We zijn benieuwd naar uw enthousiasme over de e-bike. Laat u van u horen met tips onder dit bericht?

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de e-bike?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: