Caravan of camper verkopen? Zo blijft u reizen!

camper verkopen caravan verkopenZo lang mogelijk zelfstandig op vakantie, tot op de hoogste leeftijd. Wie wil dat nou niet? Vakantie vieren in alle vrijheid met een eigen caravan of camper blijft daarom razend populair. Bij het stijgen van de (reis)jaren kan de persoonlijke situatie echter vragen om een nieuwe reisfase. Is dit al herkenbaar of hoe denkt u de komende jaren te blijven reizen? Het kan zijn dat reizen met uw huidige huis op wielen (net) wat te zwaar wordt of u kunt niet meer samen reizen. Misschien heeft u juist nog verre reisplannen waar uw budgetruimte voor moet creëren? Pas uw vakantievorm tijdig aan en maak zo mogelijk een persoonlijk vakantieplan voor nu en in de toekomst. De caravan of camper verkopen kan daarbij een oplossing zijn. Niet meer gebruiken is natuurlijk zonde! Alleszelf.nl denkt in dit artikel graag met u mee, ook wanneer u als naaste wilt helpen of moet verkopen.

Mobiliteit van invloed op vrijetijdsbesteding

Het verkopen van caravan of camper kan actueel worden als een ander model passender is bij de situatie, mobiliteit en reiswensen. Maar ook als het reizen met caravan of camper helaas helemaal niet meer gaat. Gelukkig zijn er als de mobiliteit verminderd allerlei alternatieve vormen van vakantie. Eerder schreven we het artikel ‘Onbezorgd met vakantie tot op de hoogste leeftijd waarin we naast camperclubs aandacht besteden aan het aanbod van (zorg)vakanties voor ouderen. Wilt u als single op vakantie gaan en niet meer met de camper of caravan? Leest u dan ook ons bericht over singlereizen.

Waarom camper of verkopen?

Verkopen van uw camper of caravan kan interessant zijn om:

  • geld vrij te maken voor andere zaken of als naaste bij overlijden;
  • in alle vrijheid en rust een passender type camper of caravan te kopen;
  • over te stappen naar huren bij minder frequent gebruik;
  • te switchen van caravan naar camper of andersom;
  • minder erfbelasting betalen door tijdens uw leven al te schenken.

Het juiste reismiddel op hogere leeftijd

Online is het al langer mogelijk om uw auto, motor, camper of caravan te koop aan te bieden. Ook uw boot verkoopt u tegenwoordig online, ook via een jachtmakelaar. Hieronder lichten we er twee uit gerelateerd aan vrijetijdsbesteding. De caravan én de camper die nog steeds aan populariteit wint.

Caravan verkopen

Als u uw gebruikte caravan zelf wilt verkopen, komen daar best veel zaken bij kijken, ongeacht of het een vouwwagen, de klassieke- of kipcaravan, tweepersoons caravan of een super-de-luxe caravan is:

  • de RDW vrijwaring regelen
  • de caravan klaar maken
  • bezichtigingen plannen

Veilig handelen

Vervolgens weet u niet of de koper eerlijke bedoelingen heeft. Lees daarom ons artikel om op een veilige manier thuis onbekenden te ontvangen. Meestal is dat natuurlijk wel het geval maar dan is er nog de kans dat u na de verkoop van de caravan wordt benaderd met vragen of in het slechte geval met klachten. Het is daarom belangrijk om altijd een verkoopcontract op te stellen. Handig zijn de openbare modelcontracten van de ANWB. Daarmee voorkomt u een hoop gedoe achteraf. Inruilen bij uw dealer als u een andere caravan wenst, kan ook voordelig zijn maar beperkt mogelijk uw (merk)keuze.

Minder zorgen

Uw eigen caravan verkopen kan tegenwoordig gemakkelijker en echt sneller via het internet. Zo vonden wij aanbieder OSW waar u binnen 24 uur een vrijblijvend bod op uw camper kunt ontvangen. Het aanmelden blijkt inderdaad binnen 5 minuten te doen. Het blijkt ook dat u zich geen buil kunt vallen want de dienst is gratis en veilig. Voor de verkoop onderhandelt men met geselecteerde en erkende bedrijven en regelt het papierwerk. Het merk of lichte schade maakt daarbij niet uit; Een Kip, Knaus, Dethleffs, Homeland of Adria Caravan verkopen kan allemaal. Zo hoeft u na akkoord op het bod alleen een afspraak te maken waar u de caravan wilt laten ophalen.

camper verkopen vrije tijdHet grote aanbod van nieuwe en tweedehands campers in Nederland heeft zo zijn voor- en nadelen…

Ieder zijn smaak

Om een nieuwe keuze te maken is een ruim aanbod geweldig. Er zijn immers veel verschillende merken en campertypes; Van de alkoof camper met de ruimte boven de bestuurderscabine tot aan de compacte buscamper of duurdere integrale camper. Meest populair is de beter betaalbare half-integrale versie, nog steeds geschikt voor 4 personen. Doe in ieder geval goed onderzoek bij de aanschaf van een (andere) camper. Het is nu eenmaal een grote investering net als bij de keuze voor een motorboot of zeilboot. Kijk niet alleen naar het type camper maar bekijk ook welk merk bij u past.

Concurrentie

Om de camper te verkopen is veel concurrerend aanbod weer minder prettig. Verkopen kan langer duren dan gewenst en de verkoopprijs kan onder druk staan… Inruilen bij een dealer is een optie maar gelukkig kan de camper verkopen ook effectief en eenvoudig online. Niet iedereen wil immers weer een andere. Hiervoor gelden dezelfde tips als hierboven gegeven voor de caravan. Ook voor uw camper kunt u binnen 24 uur een bod krijgen als u voor online verkopen kiest. Ook voor de verkoop van uw oude camper hoeft u dan niet lang te wachten op de juiste koper.

Tot slot

We hopen dat we u op weg hebben geholpen om bewuste keuzes te maken voor uw vrijetijdsbesteding, óók op rolletjes. Heeft u nog andere tips om langer reislustig te blijven, over meer reiscomfort of voor het caravan of camper verkopen? Deel deze met andere reisliefhebbers via een reactie onder dit bericht. We zijn erg benieuwd!

Meer oplossingen voor vervoer & mobiliteit? Zoek, vergelijk en vind hier >>

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over ‘caravan of camper verkopen’? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: