Tips voor het behalen van de auto theorie op hogere leeftijd

auto theorie[Gastbijdrage] Transport is heel belangrijk. Er zijn verschillende vormen van openbaar transport, maar uiteindelijk is bezit van eigen vervoer veel handiger. U bent daardoor niet aan tijd gebonden en kunt zelf uw route bepalen. Veel ouderen willen zelf ongestoord reizen. Het is vervelend als je iets wilt gaan doen, maar je moet wachten op de tijd. Met uw eigen auto kan dit sneller. Om een auto te kunnen rijden is uw blijvende kennis van de auto theorie wel heel belangrijk. Op wat hogere leeftijd is dit misschien iets zwaarder, maar met enkele handige tips hebt u uw rijbewijs zo in handen.

Verschil auto theorie voor ouderen?

De auto theorie voor ouderen verschilt niet met de rest. De regels blijven hetzelfde. Ouderen hebben moeite met bepaalde zaken en daaraan wordt extra aandacht besteed. Op oudere leeftijd is het vaak genoeg moeilijk te onthouden. Je hebt ouderen die niet zo snel bepaalde handelingen aanleren. Slagen voor auto theorie examen is uiteindelijk een hele opluchting, geef daarom niet op en neem kennis van deze mogelijkheden:

Digitaal met beeld

Niet alle ouderen zijn snel in het bijhouden van hun theorie. Ze kiezen eerder ervoor om het mondeling te doen in plaats van digitaal. Bij het CBR komen zij wel in goede handen, omdat het er digitaal wel makkelijker is. Ouderen vinden het eerder makkelijk om met beelden te werken. Zo onthouden ze beter visueel dan het onthouden van schrift. Dat kan overigens niet alleen gelden voor ouderen maar ook voor jongeren kan het moeilijk zijn om bepaalde dingen te onthouden.

Uitstel examen auto theorie

Als u zich op hogere leeftijd niet zo snel kunt voorbereiden voor het theorie-examen dan kun t u het uitstellen naar een later tijdstip. Het hoeft niet zo te zijn dat u verplicht bent om het auto theorie examen op de aangegeven datum te maken. Omdat een goede voorbereiding zeer belangrijk is, wordt er goed rekening gehouden met ouderen.

Meer voor vervoer & mobiliteit zoeken en vinden >>

Samenvatting

Het kan voorkomen dat u bepaalde verkeersonderdelen steeds vergeet. Wat het makkelijk kan maken is een samenvatting waarin u de belangrijke punten noteert. Dit kunt u nog tot het laatste dag van voor het examen oefenen om het beter bij te houden. Leren auto theorie wordt makkelijker met een samenvatting!

Motivatie ook op leeftijd

Het is heel menselijk om snel ‘het-opgeef-gevoel’ te krijgen. Als iets voor je gevoel niet snel genoeg lukt, hebben we de neiging niet meer verder te gaan. Het is altijd goed om de motivatie te blijven vinden en houden. Zo kan je ook op hoger leeftijd het zelfvertrouwen terugbrengen door te denken aan bepaalde leuke dingen die je  kunt doen na het behalen van het rijbewijs. Denk aan toenemende mobiliteit, zelfstandigheid en meer contact. Het is maar een paar dagen oefenen en voordat u het beseft heeft u uw rijbewijs in handen!

Beter oud geleerd?

Wat is uw ervaring met het leren van auto theorie? Heeft u nog suggesties? Noteer deze dan hieronder. Lees ook het artikel ‘Rijbewijskeuring ouderen: Tips keuring 75 plussers‘.

auto theorie website[Gastauteur:] Autotheorie.nl is een website om u goed voor te bereiden op het officiële CBR theorie examen. Het behalen van het auto theorie examen blijkt namelijk niet gemakkelijk. Zij helpen bij het oefenen, snappen en leren. zodat u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het auto theorie examen. Daarvoor hebben zij ook een handige lespakket samengesteld.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over auto theorie?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: