Vakantie vieren op Ameland: genieten voor iedereen

ameland[Gastbijdrage:] Op vakantie gaan in eigen land is door alle omstandigheden nog aantrekkelijker geworden. Heeft u weleens aan Ameland gedacht? Ameland biedt een grote diversiteit aan activiteiten voor mensen van alle leeftijden. Dat maakt dit Waddeneiland bij uitstek een geschikte bestemming voor een familievakantie met meerdere generaties, of voor een rustig weekend weg buiten het hoogseizoen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Voor een relatief klein eiland is er veel te zien. Er zijn enkele prachtige duingebieden, waar u zelf of onder begeleiding van een boswachter de diversiteit in landschappen kunt ontdekken. Ook de cultuurhistorische bezienswaardigheden bevinden zich op korte afstand van elkaar. U vindt op het eiland onder andere Het Maritiem Centrum Abraham Fock, het Natuurcentrum, de twee fraaie oude molens in Nes en Hollum en enkele kleinere permanente exposities. Na een dag in de buitenlucht is het uiteraard heerlijk toeven in één van de vele restaurants, of bij mooi weer op de terrassen. Ameland heeft vier dorpskernen, Buren, Nes, Hollum en Ballum. In alle vier de kernen vindt u een ruim horeca-aanbod. Ook zijn er diverse kleinere en grotere supermarkten en warme bakkers.

Ameland voor iedereen: bereikbaar en toegankelijk

Ook wanneer u iets minder mobiel bent of afhankelijk bent van ondersteuning, is Ameland een geschikte vakantiebestemming. In tegenstelling tot het kleinere Vlieland zijn hier wel eigen auto’s toegestaan. De afgelopen jaren is er onder de noemer “Ameland voor iedereen” speciale aandacht besteed aan het ontsluiten van het eiland voor mensen met zichtbare én onzichtbare beperkingen. Zo zijn bijvoorbeeld de bushaltes aangepast en de stranden uitgerust met strandrolstoelen. Ook is er een verhoogd uitkijkpunt voor maximaal uitzicht, ook wanneer u zit. De VVV op Ameland biedt op hun website een overzicht van alle voorzieningen voor mensen met een beperking.

Reizen naar Ameland

veerdienst ameland

Met het openbaar vervoer reist u via Leeuwarden naar Holwerd met de bus, waar u de veerdienst vindt. Ook is het mogelijk om de overtocht met de auto per boot te maken. De reis duurt ongeveer 50 minuten en geeft u een geweldig uitzicht over de Waddenzee. Eenmaal aangekomen kunt u ook gebruik maken van een taxi om bij uw verblijf te komen. De grootste attractie van Ameland is uiteraard de zee en het strand. Waar u ook gaat, de zee is altijd dichtbij. Het kan daarom fijn zijn om een accommodatie te boeken bij het strand, die tegelijkertijd centraal op het eiland ligt.

Zoek uw vervoer naar Ameland in onze Keuzehulp Mobiliteit & Vervoer. Kies Ameland in het filtermenu als trefwoord óf als locatie en maak uw keuze:

Direct alle vervoer naar Ameland vinden >>

Tot slot

Bent u nu nog enthousiaster over de mogelijkheden van Ameland?  We horen graag uw vakantie-ervaring en tips over dit mooie Waddeneiland. Geef het door onderaan dit bericht. Alle vakantieplezier op ons eiland! Lees anders ook ons bericht over zorgvakanties als dit zelfstandig net te lastig wordt.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over Ameland?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Gastauteur:] Met moderne, goed onderhouden accommodaties en faciliteiten zorgt Camping Duinoord voor dat toegankelijke vleugje extra op Ameland. Het terrein ligt direct aan zee en is autovrij voor alle rust en ruimte.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: