Leren banken: Seniorenbanken kunnen ook stoer zijn

leren bankenHeeft u het idee dat uw zitbank te laag is en opstaan lastiger wordt? Geeft de bank niet genoeg steun? Neem ook signalen als pijn onderrug, onvoldoende doorbloeding of zelfs obstipatie serieus. Kijk voor meer zithoogte en -diepte eens naar het scala aan seniorenbanken. Die zijn er in vele types en grootte variërend van een smallere 2-zits tot een royale 3,5 zits of hoekbank. Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden van dit zitcomfort. Mogen we u overtuigen dat een seniorenbank ook stoer kan zijn door meer te vertellen over leren banken?

Extra zitcomfort

leren bank industrieelVoor een goede zit tot op de hoogste leeftijd is het belangrijk dat uw bank ergonomisch ontworpen is. Daarnaast kunt u voor extra comfort gaan voor een verstelbare of neerklapbare armleuning. Bij een relaxbank kunt u uw benen laten beter laten rusten. Dit kan door een voetklep uit te klappen waarbij ook de rugleuning naar achteren schuift. Natuurlijk kunt u de bank altijd combineren met een vaste (relax)fauteuil of sta-op-stoel, naar wens in dezelfde kleur leder of stof. Gaat u voor een stoere leren seniorenbank?

Leren banken met verschillende kwaliteit

De leren bank is sfeervol, stoer, comfortabel en praktisch. De leren banken zijn meestal neutraal van kleur. Warm bruin gaat mooi samen met hout en zwart of antraciet

Woontip: Voor de industriële woonstijl past de bruine leren bank perfect bij het zwarte metaal en het robuuste hout van de industriele boekenkast, tafel en sidetable.

en is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Kwaliteitsleer is duurzaam. Kiest u voor een tijdloze bank met een neutrale kleur, dan heeft u daar jaren plezier van. Leer staat niet voor niets bekend als een luxeproduct en draagt bij aan een chique uitstraling.

Kwaliteit van het leer

leren bank combi

Er zijn verschillende soorten leer. De dikte, soepelheid, zachtheid en de afdekking kunnen echter verschillen. Zo is de wijze van afwerken bepalend bij afgedekt leer of open leer. Afgedekt leer wordt behandeld met verf wat als een afsluiting werkt. Open leer behoudt de natuurlijke uitstraling omdat de structuur niet afgedekt wordt.

 

Tip leren bank verven:
Gebruik leerverf om uw leren bank nieuw leven in te blazen. Dat scheelt in uw portemonnee en is wel zo duurzaam.  Met een kleurenkaart is er altijd wel een passende kleur te vinden.

Soorten leer:

  • Aniline leer is met aniline kleurstoffen door en door geverfd. Het is glad leer met open poriën zodat de natuurlijke textuur van de huid nog steeds herkenbaar is. Anilineleer heeft een zachte en warme uitstraling, maar is kostbaar.
  • Gewaxt leder is voorzien zijn van een waxlaag. De glans in combinatie met de natuurlijke uitstraling geven het gewaxt leder een unieke uitstraling. Het leer is wel gevoelig voor krassen.
  • Leer met microvezel is leer dat voorzien is van een toplaag van microvezel stof. De microvezel stof beschermt als het ware het leer. Het is een goed alternatief voor het kwetsbare anilineleer omdat het eenvoudig schoon te maken is. Een bank bekleed met leer met vezelstof behoudt volledig de uitstraling van leer.

Diensten voor woningaanpassing vinden >>

Om leer een lang leven en een soepel karakter te geven, moet het geconserveerd worden. Een leren bank is duurzaam in de zin dat het jaren meegaat. Anilineleer is de meest dure vorm. Een voordelige variant is samengesteld leer. Hiervoor worden reststukken leer gebruikt. Het heeft dezelfde uitstraling als leder waardoor het verschil niet echt opvalt.

Ziet u senioren- en leren banken nu zitten?

Heeft u ervaring met senioren banken en het onderhoud van leren banken? Wij vernemen graag uw reactie onder dit artikel.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over senioren- en leren banken?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Leren banken: Seniorenbanken kunnen ook stoer zijn
  1. Peter Groen schreef:

    Welke modellen senior bankstellen zijn er. Wij zijn op zoek naar een 3 zitsbank en een afzonderlijke stoel met een stevige zitting.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: