Werken in de thuiszorg / huishoudelijke hulp

werken in de thuiszorg[Gastbijdrage voor hulpverleners] Je kunt voldoening halen uit je werk door op je werk klaar te staan voor een ander en zelfs je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Als je werkt in de thuiszorg sta je altijd klaar voor anderen. Dankzij jouw inzet kunnen mensen die hulp nodig hebben gewoon thuis blijven wonen. Is dat niet fantastisch? De grote vraag is: hoe kun je aan de slag gaan in de thuiszorg? Je leest hier meer over werken in de thuiszorg.

Wat is werken in de thuiszorg / huishoudelijke hulp precies?

Als je werkt in de thuiszorg, werk je voor gezinnen of mensen die niet alleen voor zichzelf kunnen zorgen. Het kan zijn dat ze een bepaalde hoge leeftijd bereikt hebben, een handicap hebben of pas een kind hebben gekregen. Je helpt in deze baan huishoudelijke taken uit te voeren, maar staat soms ook medisch voor mensen klaar. Je werkt altijd bij mensen in hun eigen huis en niet in een kliniek of tehuis.

De juiste vooropleiding

Je kunt nooit zomaar aan de slag in de thuiszorg. Je moet altijd een juiste vooropleiding volgen. Meestal is dat minimaal een mbo-opleiding. Veel opleidingen worden gegeven in een zogenoemde BBL-vorm. BBL staat voor ‘Beroeps Begeleidende Leerweg’. Dat betekent dat je al werkend leert. Op die manier kun je je ook laten omscholen in de thuiszorg. Je hoeft niet fulltime te leren en kunt meteen geld gaan verdienen in het vak.

Thuiszorg zoeken en vinden >>

Met het juiste diploma op zak is het tijd om thuiszorg vacatures te vinden. Vind een baan bij jou in de buurt en bied mensen die het hard nodig helpen een helpende hand.

Wie werken er allemaal in de thuiszorg / huishoudelijke hulp?

Wil je aan de slag in de thuiszorg of huishoudelijke hulp? Dan zijn er verschillende banen die je kunt uitvoeren. Je kunt denken aan Verzorgende IG of Helpende. Je bent dan een soort persoonlijke verzorger. Als Helpende of Verzorgende IG help je mensen met hun dagelijkse behoeften. Je kunt denken aan helpen met wassen, kleden of schoonmaken en eten koken. Als Verzorgende IG mag je soms ook injecties of medicijnen toedienen, maar veel andere medische ingrepen mag je niet uitvoeren. Wil je dat wel doen? Denk dan aan een baan als wijkverpleegkundige in de thuiszorg.

Je kunt in de thuiszorg ook aan de slag als kraamverzorger of mensen met een beperking helpen als ergotherapeut. Welke weg je ook kiest, er is altijd iemand die je hulp goed kan gebruiken.

Wilt je gratis updates ontvangen zoals dit artikel over werken in de thuiszorg? Klik hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

[Gastauteur Werken in de thuiszorg en beeld:] Docura Thuiszorg

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: