« Terug naar alle diensten Alleszelf.nl

Persoonlijke begeleiding, verzorging en gezelschapMet persoonlijke begeleiding, verzorging en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan het fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje. In onderstaand overzicht ziet u steeds meer aanbieders die deze diensten aanbieden. Onder de tabel treft u een toelichting aan.

Persoonlijke begeleiding, verzorging en gezelschap

Typen diensten

Per aanbieder kan de invulling van een dienst verschillen maar globaal gelden onderstaande omschrijvingen van deze diensten:

  • Persoonlijke begeleiding: Praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Een persoonlijk begeleider helpt ouderen om zelfstandig te (blijven) leven. Het gaat om één op één-ondersteuning. De begeleider biedt persoonlijke ondersteuning en hulp bij de persoonlijke verzorging vanwege een niet-medische oorzaak.
  • Verzorging: Dit gaat veelal om dagelijkse handelingen waarbij hulp nodig is zoals opstaan, wassen, aankleden, eten, drinken en de toiletgang.
  • Gezelschap: Iemand om mee samen te zijn, te praten en activiteiten te  ondernemen. Binnen of buitenshuis en natuurlijk om familie- of medisch bezoek mogelijk te maken. Vult u het zelf maar in. Er is veel mogelkijk want het gaat om uw persoonlijke wensen en behoeften.

« Terug naar alle diensten Alleszelf.nl

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: