[Persbericht, 26 september 2016]

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten voor ouderen in kaart

‘Nationale Alleszelf.nl Vulweek’ van 3 t/m 7 oktober 2016

3 t/m 7 oktober 2016

3 t/m 7 oktober 2016

Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren startup Alleszelf.nl en ouderenbond ANBO de Nationale Alleszelf.nl Vulweek 2016. Deze actie is nodig omdat het voor senioren niet goed mogelijk is om eenvoudig diensten te vinden, vergelijken en gebruiken. De Vulweek loopt van 3 t/m 7 oktober 2016 via Alleszelf.nl/nav2016.

Geen goede hulp door ontbreken goede info

Er zijn in ons land veel diensten voor senioren die helpen langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Denk aan maaltijden aan huis, telefooncirkels, bezoekdiensten, klusjesmannen en -vrouwen, thuiszorg, hulp bij computer, smartphone, huisdieren, administratie of aanpassing van de woning. Vaak zijn deze diensten echter niet goed te vinden, te vergelijken en te gebruiken. Hierdoor blijven ouderen onnodig verstoken van passende oplossingen. Juist nu steeds meer senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen is dit een groot probleem.

Actie als voorbeeld van eigen kracht

De Nationale Alleszelf.nl Vulweek is een actie die digitaal vaardige ouderen senioren uitnodigt om de gegevens over zoveel mogelijk aanbieders van diensten door te geven. Het gaat bijvoorbeeld om diensten voor ontmoeting, thuiszorg en klussen in huis en tuin. Tijdens de actieweek kunnen senioren de gegevens op eigen gelegenheid en op hun eigen computer invullen. Daarna zal Alleszelf.nl de aanbieders in duidelijke online categorieën beschikbaar maken voor iedereen in Nederland. De Vulweek wil hiermee een voorbeeld zijn van eigen kracht van senioren.

Alleszelf.nl en ANBO actiepartners

Sinds 2014 informeert Alleszelf.nl over diensten en oplossingen waarmee ouderen beter en langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Inmiddels kent Alleszelf.nl tientallen thema’s en honderden aanbieders. Alleszelf.nl is een erkende ‘social enterprise’ en startup-onderneming die geleidelijk het complete aanbod van hulp en ondersteuning voor ouderen in heel Nederland op één plek wil tonen. Als dé belangenbehartiger voor senioren vindt ook ANBO het belangrijk dat passende oplossingen makkelijk vindbaar zijn. Daarom trekken Alleszelf.nl en ANBO in deze actie samen op.

Praktische informatie

De Nationale Alleszelf.nl Vulweek vindt plaats van 3 t/m 7 oktober 2016. Voor aanmelding en meer informatie: Alleszelf.nl/nav2016.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of een interview kunt u voor Alleszelf.nl contact opnemen met Hugo van den Beld, info@alleszelf.nl en 06-81715500. Voor contact met de ANBO kunt u terecht bij Joeri Veen, j.veen@anbo.nl en 06-13342127.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: