The Christmas Show 2019 en meer familieuitjes met kerst

The Christmas Show 2019

De kersttijd staat alweer bijna voor de deur en voor veel mensen draait dit om gezelligheid en het samenkomen van familie! Als oudere kunt u natuurlijk niet meer alle activiteiten zo gemakkelijk bijwonen. Een middagje schaatsen of over een kerstmarkt wandelen is simpelweg niet meer zo gemakkelijk. Gelukkig zijn er nog genoeg opties om met uw hele familie van te genieten. In dit artikel bespreken we hoe u zo’n kerstuitje organiseert en geven we een aantal goede opties, waaronder The Christmas Show, dé kerstshow in de Ziggo Dome.

Erg veel opties

U wilt dus een uitje zoeken voor de hele familie met kerst? Het moet natuurlijk iets zijn wat voor alle leeftijden leuk. Niet te saai voor de kleinkinderen maar ook niet te vermoeiend voor de familieleden op leeftijd. Een goede optie is een brunch of diner, maar het is ook wel eens leuk om met zijn allen ergens heen te gaan. Een film, musical of cabaret zorgt, naast een leuke show, namelijk ook nog voor veel napret en goede gesprekken achteraf. Er is een heel scala aan mogelijkheden te vinden online. Zo kunt u op zoek naar die ene cabaretvoorstelling en dit overzicht van theatervoorstellingen en musicals bekijken.

Denk vooral ook aan opties als een kerstcircus of Disney on Ice. Let wel: reserveer op tijd! Bij het grote aanbod hoort namelijk ook een grote vraag en zeker bij voorstellingen gaan de beste plekken vaak hard in de voorverkoop.

Wie organiseert het kerstuitje?

Als oudere is er een grote kans dat u wordt gezien als het hoofd van de familie. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u alles alleen moet regelen om de familie bij elkaar te krijgen. Kost het u te veel moeite of wordt u niet wijs uit het vele aanbod? Geef dit dan vooral aan bij uw familie. Hoogstwaarschijnlijk is er wel iemand die het organiseren op zich wil nemen in samenspraak met u. Dan heeft u ook gelijk samen een leuke tijd bij het brainstormen over wat voor iedereen een onvergetelijke middag of avond kan worden.

The Christmas Show 2019

the christmas show 2019 doornroosjeEen goede optie en favoriet van Alleszelf.nl is The Christmas Show 2019 op 21 en 22 december. Deze kerstshow van RTL Live Entertainment is een spektakel voor jong en oud, met zang, dans én toneel. Het sprookje gaat over Doornroosje en de Kerstprins, die een kerstavontuur beleven. De show zit vol bekende namen zoals Carlo Boszhard, Celinde Schoenmaker, Famke Louise , Tim Douwsma, Buddy Vedder en nog veel meer. Het wordt een prachtige avond om met de hele familie van te genieten. Als oudere is het natuurlijke extra fijn dat er zitplekken zijn. U kunt achterover leunen en genieten! Fijn om te weten dat het Ziggo Dome ook goed toegankelijk is. Denkt u nu: dat lijkt mij wel wat?

Kaartverkoop The Christmas Show 2019

De tickets zijn al in de eerste verkoopfase, waarbij u nog korting krijgt en ze dus € 28,- kosten, dus wees er snel bij. U kunt uw Christmas Show-tickets hier kopen.

The Christmas Show 2019, het verhaal:

Doornroosje en de Kerstprins | Lang geleden en hier ver vandaan, leven een koning en koningin. Hun grootste wens  is het krijgen van een kindje. Jaren gaan voorbij totdat deze wens eindelijk uitkomt. De geboorte van de prinses wordt groots gevierd en het hele koninkrijk rukt uit. De koning is echter alleen één iemand vergeten…Fee Fataal is niet uitgenodigd! Plots verschijnt zij toch en spreekt een vloek uit over de pasgeboren prinses Roosje. Voor zij zestien jaar wordt zal zij zich prikken en in een slaap vallen die honderd jaar duurt. Alleen echte liefde kan haar redden. Om haar te beschermen sturen haar ouders Roosje naar de veiligste plek op aarde; de Noordpool waar de Kerstman woont. Maar ooit zal zij terug moeten keren naar haar land om koningin te worden.

Lukt het haar vóór die tijd de ware liefde te vinden?

Uitjes voor een klein budget

Is uw budget niet zo groot, dan is het natuurlijk ook heel gezellig om met zijn allen naar de film te gaan. Een goede optie is Cats, de beroemde musical die nu verfilmd is, of de Disneyfilm Frozen 2. Ook zijn er bioscopen die voor kerst speciaal films terughalen. Zo draait Pathé weer The Gringe en Marry Poppins maar ook het klassiek ballet de Notenkraker. Genoeg keus dus! Extra handig omdat bijna elke plaats wel een bioscoop dichtbij heeft en u dus niet per se ver hoeft te reizen.

En de rest van de kerstperiode?

Hoewel de kerstperiode erg gezellig kan zijn, kan het (vooral voor ouderen) ook een periode zijn met veel eenzaamheid. Heeft u hier ook last van, weet dan dat u zeker niet de enige bent. Er worden veel uitjes en activiteiten georganiseerd voor eenzame ouderen rond de kerstdagen en daarbuiten. Kijkt u daarom in onze Keuzehulp Ontmoeting wat de mogelijkheden zijn. Want niemand hoort alleen te zijn met kerst!

Meer ontmoetingsmogelijkheden vinden >>

Uw plannen?

Had u al plannen met kerst? Denk dan ook eens aan een hulpmiddel als cadeau. En aan wie in uw familie is het meestal om iets te plannen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over The Christmas Show 2019?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: