Week vol activiteiten tegen eenzaamheid

tegen eenzaamheidMet het motto ‘Kom erbij!’ organiseert Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, voor het negende achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid. De actieweek is dit jaar van 27 september tot en met 6 oktober. In deze week vinden honderden activiteiten plaats in het land. Zo zijn er informatiebijeenkomsten ‘Eenzaamheid, nader beschouwd’ voor vrijwilligers die in hun werk te maken hebben of krijgen met eenzaamheid. Alleszelf.nl helpt graag mee als netwerkpartner en deelt graag tips tegen eenzaamheid.

Week tegen Eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.

week tegen eenzaamheid kom erbij

Actief omgaan met eenzaamheid

Eenzaamheid verschilt van mens tot mens en dat geldt ook voor de oplossingen. Dat maakt eenzaamheid tegengaan echt maatwerk. Alleszelf.nl maakt deel uit van het Netwerk Samen tegen eenzaamheid van Coalitie Erbij. Zij voert landelijk campagne, initieert onderzoek en ondersteunt samenwerking om eenzaamheid in de samenleving te voorkomen en verminderen. Samen met de aangesloten organisaties zetten wij ons in tegen eenzaamheid. De bijdragen bestaan uit een verscheidenheid aan activiteiten en interventies. Deze zijn zowel gericht op ontmoeting als netwerkversterking en persoonlijke hulp. Eenzaamheid is helaas niet altijd op te lossen. Soms is het te verminderen. Ook kan het doel zijn om beter met eenzaamheidsgevoelens om te leren gaan.

Alleszelf.nl tegen eenzaamheid

Verminder eenzaamheid

Eerder noteerden we tijdloze tips tegen eenzaamheid. Lees alle mogelijkheden om eenzaamheid aan te pakken. Ondermeer hoe u contact en hulp kunt zoeken. Of bekijk dit overzicht met concrete oplossingen tegen eenzaamheid. Kent u er nog meer? Reageer hieronder!

Social media

Via internet kunt u veel informatie vinden die helpt tegen eenzaamheid. In het bijzonder de sociale kanalen zijn nuttig. Maar waar moet u beginnen, wat moet u gebruiken? Deze tien social media tips wijzen u de weg, om u zélf of als mantelzorger op weg te helpen.

Vakantie voor singles

Ook wanneer u geen partner of ander maatje om te reizen heeft, kunt u met vakantie. Zo worden veel groepsreizen speciaal voor alleenstaande ouderen georganiseerd. Dat is een mooie manier om het reizen te combineren met het aangename gezelschap van leeftijdsgenoten. Lees meer over singlereizen.

Zoek, vergelijk en kies oplossingen tegen eenzaamheid

U kent onze Keuzehulp toch wel? Ook tegen eenzaamheid kunt u in deze categoriën vast een mooie dienst of activiteit vinden. In elke buurt of aan huis:

Ontmoeting tegen eenzaamheid >>

Begeleiding & Gezelschap tegen eenzaamheid >>

Factsheet ‘Eenzaamheid in acht’

Graag delen we hier de fraaie pdf van de  ‘eenzaamheid-in-acht-factsheet-coalitie-erbij-2018‘. Deze is bedoeld als bondige en deskundige kennismaking met het thema eenzaamheid voor:

  • vrijwilligers
  • medewerkers van maatschappelijke organisaties en bedrijven
  • beleidsmakers en
  • geïnteresseerde burgers.

Veel plezier!

Rest ons u veel plezier en ontmoetingen toe te wensen in én na deze Week Tegen Eenzaamheid. Deelt u hieronder uw ervaringen en tips om elkaar te helpen?

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel tegen eenzaamheid ?
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Week vol activiteiten tegen eenzaamheid
  1. Netty Verschoor schreef:

    het zou mooi zijn indien nu ook 2019 hier verschijnt! 1 t/m 8 oktober is het weer week tegen eenzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: