Op deze manier blijft u jong in de spieren

spieren jong[Gastbijdrage] Het is algemeen bekend dat naarmate we ouder worden onze spierkracht afneemt. Dit kan leiden tot verminderende mobiliteit, kwetsbaarheid en een verminderde onafhankelijkheid. Toch zijn er een aantal zaken waardoor u uw spieren kunt versterken en de negatieve gevolgen van ouderdom kunnen verminderen. Wat u hiervoor kunt doen en hoe u uw spieren jong houdt, leest u hieronder.

Krachttraining

Een van de meest effectieve manieren van het versterken van de spieren is krachttraining. Door regelmatig krachttraining uit te oefenen. Regelmatig trainen met gewichten, weerstandsbanden en andere hulpmiddelen kunnen ons helpen onze spiermassa te behouden en op te bouwen. Ook kunt u thuis aan de slag met dumbells. Bent u opzoek naar dumbells, zodat u thuis zelf aan de slag kan? De dumbbells bij nrgfitness.nl zijn ideaal voor een home-workout.

Spieren jong met cardio

Over het algemeen is cardio erg belangrijk bij het behouden van de algemene gezondheid. Daarnaast kan cardiovasculaire training ook bijdragen aan het behouden van spierkracht. Cardio zorgt ervoor dat het cardiovasculaire systeem wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt de bloedtoevoer naar uw spieren toe verbeterd. Er zijn verschillende cardiotrainingen, zoals hardlopen, zwemmen, fietsen en natuurlijk wandelen. Het is goed om te weten dat cardio er niet voor zorgt dat u spieren opbouwt, cardio helpt enkel bij het behouden van de spiermassa die u hebt en wil behouden.

Stretchen voor soepele spieren

Naarmate we ouder worden, kunnen spieren wat stijver worden en het bewegingsbereik beperken. Dit wil u natuurlijk zien te voorkomen. Wil u dit voorkomen, dan is het belangrijk dat u regelmatig uw spieren stretcht. Dit zorgt ervoor dat uw spieren soepel blijven en u flexibel blijft. Een aantal voorbeelden van activiteiten die gericht zijn op het verbeteren en het flexibel houden van de spieren zijn: Yoga, Pilates en tai chi. En wat dacht u van walking sporten. Verdiep uzelf eens in de verschillende opties en u vindt gegarandeerd de optie die het best bij u past.

Sportieve ontmoeting in de buurt vinden >>

De juiste voeding en spiermassa

Naast het trainen van de spieren is gezonde voeding ook ontzettend belangrijk voor het behouden van spiermassa. Eiwitrijke producten mogen absoluut niet ontbreken uit uw dieet. Vis, gevogelte, eieren en peulvruchten zijn ontzettend belangrijk voor de opbouw en het behoud van spiermassa. Daarnaast is het belangrijk om genoeg vitamine D en calcium binnen te krijgen. Op deze manier hebt u alle factoren waarmee u ervoor zorgt dat u uw spieren behoud. Zo zorgt u ervoor dat uw spieren soepel blijven en hebt u een minder grootte kans op spierafbraak. En krijgt u minder snel last van een verminderde mobiliteit.

Hoe houdt u de spieren jong?

Laat het weten als sportieve tip in een reactie onder dit bericht. Zo houden we elkaar soepel!

[Gastauteur en foto spieren jong is: NRG fitness]

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over spieren jong houden
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: