Digitale platforms voor contact. Welke past bij u?

digitale platforms ouderenHebt u op hogere leeftijd behoefte aan sociaal contact, wilt u ervaringen uitwisselen en leren van anderen? Of misschien wel een nieuwe levensgezel?In Nederland zijn verschillende digitale platforms speciaal voor ‘senioren’ en/of ouderen die dit mogelijk maken. Alleszelf.nl geeft een overzicht van deze platforms, zodat u kunt kiezen wat bij u past. Het gaat om de volgende platforms.

 • 50plusser
 • MAX Meeting Point
 • SeniorPlaza
 • SeniorWeb
 • VijftigPlusDating.nl
 • Ga direct naar het overzicht van alle platforms >>

  Digitale platforms: ontmoet andere ouderen

  Op digitale platforms kunt u via uw computer of tablet met andere ouderen in contact komen. U kunt elkaar helpen met informatie en ideeën. U kunt advies vragen én geven, discussies voeren of nieuwe mensen ontmoeten. Sommige platforms zijn er ook op gericht om elkaar ‘live’ te ontmoeten en samen dingen te ondernemen.

  Welke digitale platforms zijn er?

  Alleszelf.nl heeft de bekendste platforms op een rij gezet, als verdieping van het eerdere bericht over social media. Hier noemen we uitsluitend platforms die zich op 50-plussers richten; pure dating- en relatiesites en bredere buurtplatforms voor alle inwoners laten we buiten beschouwing. Kent u digitale platforms die niet vermeld staan? Wij horen ze graag van u; laat onderaan het artikel een berichtje achter!

  50plusser.nl

  digitale platforms 50plusser

  50plusser.nl is volgens eigen zeggen het “grootste 50plus-forum voor ouderen”: met veel en actieve rubrieken. Zo worden er dagelijks enorm veel foto’s gedeeld, voornamelijk natuurfoto’s. Het tuinseizoen is ook geopend: de website nodigt u uit om een moestuin te beginnen en de ontwikkelingen met anderen delen. Zodoende kunt u van elkaar leren. Ook kunt u zich ook aansluiten bij diverse clubs, bijvoorbeeld een teken- en schildersclub of een wandelclub. Op het forum kunt u discussiëren met anderen, ook deze is erg actief. Met het ‘Plus lidmaatschap’ voor € 1,79 per maand kunt u diverse extra’s krijgen. Zo verdwijnt de reclame en wordt de website nog overzichtelijker, kunt u gebruik maken van kortingsacties, kunt u videocursussen volgen en maakt u kans op prijzen.

  MAX Meeting Point

  digitale platform MAX Meeting Point

  MAX Meeting Point van Omroep MAX is zoals de homepage aangeeft ‘Dé veilige plek om gemakkelijk mensen te ontmoeten’. Het platform richt zich op 50-plussers zoals ze zijn: vaak zeer actief, betrokken bij de omgeving en als onderdeel van de moderne samenleving. 5o-Plussers kunnen er in contact komen met andere 50-plussers. Het is ook mogelijk om na het contact op de site samen of in clubverband af te spreken. Voorheen was deze site de MAX-website 50plusnet.nl. Nu is deze service alleen voor leden van Omroep MAX.

  SeniorPlaza

  platform seniorplazaOp het eerste oog lijkt SeniorPlaza wat eenvoudiger dan de andere genoemde platforms. De indruk bestaat dat deze site voornamelijk wordt beheerd door ouderen zelf. De website biedt interessante rubrieken met thema’s over vroeger. Zo kunt u lezen over componisten van vroeger, oude opzegversjes of de gebeurtenissen in de periode tussen 1930 tot 1970. Op het prikbord worden geregeld berichten geplaatst, maar er wordt nauwelijks op gereageerd. Bijzonder zijn de interactieve rubrieken om in contact te komen met vrienden en vriendinnen, buurt-, plaats- of streekgenoten en zelfs oude dienstmaten.

  SeniorWeb    computerplatform seniorweb

  SeniorWeb heeft een wat andere focus dan voorgaande platforms. Dit platform biedt namelijk hulp om uw weg te vinden in de digitale wereld. Onder ‘Tips & Uitleg’ vindt u allerlei informatie over de computer: van internetaansluitingen tot tips voor het gebruik van uw iPad en bijvoorbeeld videobellen met WhatsApp. Wanneer u lid wordt voor € 34 per jaar (2021), worden de functies uitgebreid. Dan kunt u online lessen en cursussen volgen, u krijgt persoonlijke telefonische computerhulp (of zelfs bij u thuis) en u krijgt een computertijdschrift thuis gestuurd. Er is een mogelijkheid om u aan te sluiten bij clubs  om met andere SeniorWeb-leden te praten over computeronderwerpen. Door het hele land heeft SeniorWeb 425 Leercentra opgezet. Hier kunt u heen gaan om cursussen te volgen die mede worden verzorgd door vrijwillige ouderen zelf. Kortom, op deze manier kunt u de enorme mogelijkheden die de computer en het internet bieden, zelf ervaren.

  50PlusDating.nl

  digitale platforms 50plusdatingAls 50-plusser kan het vrij lastig zijn om een nieuwe vriendschap of partner te vinden in deze tijd. Op vijftigplusdating.nl kunnen 50-plussers zich gemakkelijk aanmelden en direct in contact komen met andere singles. Het platform wordt ook veel gebruik gemaakt van mensen die opzoek zijn naar een nieuwe vriendschap, of mensen die het gewoon leuk vinden om met anderen te chatten. Naast een gratis lidmaatschap kunt u ook kiezen voor een van de Premium-lidmaatschappen, vanaf 19,95 euro per maand. Zo verhoogt u de kansen op het vinden van de ideale partner. Al sinds 2009 maken 50-plussers gebruik van dit platform, en sindsdien brengt vijftigplusdating.nl veel mensen met elkaar in contact. Nieuwsgierig? Meld u direct aan en kom meteen in contact met nieuwe mensen.
 • Conclusie

  Digitale platforms voor ouderen zijn er in verschillende vormen. De ene is meer gericht op ontmoeten of zelfs daten en de ander op leren en informeren. De twee toonaangevende platforms voor informatie en ontmoeting zijn 50plusser en MAX Meeting Point. Bij 5oPlusDating is het doel net wat meer op daten gericht. Seniorweb is hét platform voor computerhulp. De meest platforms zijn gratis; andere vragen een bescheiden bijdrage voor extra functionaliteit.

  Overzicht digitale platforms

  NaamKostenWebsiteEerste indruk
  50plusser.nlGratis / Plus Lidmaatschap is € 1,79 per maand.www.50plusser.nlgroot, actief en drukbezocoht
  MAX 50plusnetGratiswww.50plusnet.nlactief, grote ontmoetingsplek
  SeniorPlazaGratiswww.seniorplaza.nlthema's over vroeger, geen actieve discussie
  SeniorWeb€ 32,- per jaarwww.seniorweb.nlfocus op digitale wereld: clubs en mailgroepen
  5oPlusDatingGratis / Premium vanaf €19,95 per maandwww.50plusdating.nlprofessioneel, snel en eenvoudig contact met leuke singles

  Bekijk ook andere mogelijkheden voor ontmoeting >>

  Wat zijn uw ervaringen met digitale platforms?

  Kent u nog andere platforms? Wat zijn uw ervaringen? En zou u geïnteresseerd zijn in een contactmogelijkheid op Alleszelf.nl? We zijn heel benieuwd; laat u hieronder een bericht achter?

  Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over digitale platforms?
  Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
2 reacties op “Digitale platforms voor contact. Welke past bij u?
 1. Marijke de Cocq schreef:

  Geachte redactie,

  Voor als het straks weer kan,

  Misschien weet u voor de reislustige oudere wat platforms waar je reisgenoten kunt vinden. Voor de wat verdere reizen.
  Ik ben al een tijdje op zoek naar een actieve ondernemende reisgenoot. Maar waar vind je die.? Misschien heeft u enkele suggesties.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: