Handige tips om na uw 70e zelf de boodschappen te blijven doen

zelf boodschappen blijven doen[Gastbijdrage] Ouder worden, dat doen we allemaal. Het is daarom dus ook heel logisch dat het ook lichamelijk allemaal wat minder wordt. Vaak merken we dit als eerste aan het lopen, dit gaat vaak net even wat minder soepel dan voorheen en ook qua kracht gaan we er, hoe ouder we worden, vaak ontzettend op achteruit. Toch willen de meeste ouderen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven en dat snappen wij natuurlijk maar al te goed. Zo is een dagelijkse uitstapje naar de supermarkt voor veel ouderen veel meer dan alleen het doen van de boodschappen. Wat dacht je van het sociale contact in de supermarkt? We staan er niet altijd bij stil, maar zonder dat we het ons vaak realiseren, zijn er ontzettend veel ouderen die zich alleen voelen, omdat ze nergens meer komen. Vaak heeft dit toch te maken met een stukje angst en die willen wij graag wegnemen. Daarom is een goede eerste stap, ervoor te zorgen om zonder problemen zelf de boodschappen te blijven doen. Tot op de hoogste leeftijd!

Maak een lijstje voor uzelf

Naast de vele lichamelijke gebreken, merken we vaak ook dat het geestelijk wat minder wordt naarmate we ouder worden. Niets om u voor te schamen, maar wel om rekening mee te houden. Waar we vaak op jonge leeftijd prima zonder boodschappenlijstje naar de supermarkt kunnen en precies weten wat we nodig hebben, is dit vaak op latere leeftijd wel anders. Om ervoor te zorgen dat u dan niets vergeet en ook niet onzeker wordt omdat u het even niet meer weet, is het aan te raden om thuis alvast een lijstje te maken met dingen die u nodig hebt. Neem daarnaast ook een goede tas mee, zodat u alle boodschappen gemakkelijk mee kunt nemen. Zo is een mom bag bijvoorbeeld ideaal voor zowel jonge moeders als mensen op leeftijd. Doordat de tas is voorzien van allerlei vakjes, is het gemakkelijk om hier uw spullen in mee te kunnen nemen.

Keuzehulp Maaltijden & Boodschappen >>

Zorg voor een goede tas

We hebben het al even kort genoemd, maar een goede tas is ontzettend belangrijk wanneer u boodschappen gaat doen. U kunt zich wel voorstellen dat het dan belangrijk is om een tas bij u te hebben, die niet alleen groot genoeg is, bijvoorbeeld een handige shopper tas, maar ook een tas die makkelijk te dragen is. Zo zien we bijvoorbeeld dat veel ouderen kiezen voor een boodschappentrolley, die overigens ideaal is, ook voor jongere mensen. Het voordeel is dat je niet met je spullen hoeft te sjouwen, maar gewoon achter je aan kunt trekken. Een trolley is namelijk voorzien van handige wieltjes, waardoor u dus weinig tot geen kracht hoeft te zetten om de boodschappen mee te kunnen nemen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u daarnaast ook goed nadenkt over de manier waarop u naar de supermarkt gaat, want een trolley vol boodschappen op de fiets is vaak niet zo’n succes weten we uit ervaring.

[Gastauteur Zelf boodschappen blijven doen incl. foto:] Wallabag.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: