Vis bestellen voor een gezonde en duurzame maaltijd thuis

vis bestellenGezond en plezierig zo oud mogelijk worden. Dat wil iedereen toch en als het even kan ook liefst zo duurzaam mogelijk. Naast voldoende beweging en  een sociaal leven maakt ook de juiste voeding deel uit van een gezonde levensstijl. Houdt u bijvoorbeeld van verse vis op het menu? Vis is natuurlijk niet alleen lekker maar vooral ook erg gezond. Het zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Zo beveelt het Voedingscentrum aan om minstens één keer per week vis te eten. Alleszelf.nl dook daarom voor u in de voordelen van vis tot op de hoogste leeftijd. Is het eigenlijk makkelijk vis bestellen in Nederland? Daarom bekeken we ook de mogelijkheden van online vis bestellen.

Vis bestellen

We hebben niet voor niets een smakelijke categorie Maaltijdvoorziening in onze Keuzehulp. We bedongen zelfs een leuke korting op vis voor u! Zo dragen we hopelijk bij aan meer  gezonde en duurzame vismaaltijden. Lees, ga vaker voor vis  en eet smakelijk!

Onze eetgewoonten

We delen graag onze passie voor vis. Want helaas staat er bij heel veel Nederlanders geen vis op het menu. Slechts 34% in ons kikkerlandje haalt de aanbeveling om 1 keer in de week vis te eten. En als we 1 keer per week vis eten blijft dat vaak beperkt tot kibbeling bij de visboer of een zalmfiletje thuis. Wist u dat wij zo’n 20 kg per jaar verorberen terwijl onze Zuid-Europese buren tot wel 55 kg eten? En dat terwijl de Noordzee vol wilde vis voor onze deur ligt. Dat kan dus wel anders en zelfs veel beter en gevarieerder…

Vis gezond en duurzaam

Gezonde vis bestellen

schijf van vijf visU leeft langer gezond en duurzaam thuis met verse vis. Het staat in de Schijf van Vijf! Vis bevat namelijk omega-3 vetzuren. Dat is een bepaalde soort onverzadigd vet dat goed is voor hart- en bloedvaten. Het voedingscentrum geeft aan dat uit onderzoek met supplementen blijkt dat visvetzuren de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Ze hebben ook een gunstig effect hebben op uw bloeddruk. Bovendien zijn veel vissen,  schaal- en schelpdieren rijk aan de belangrijke vitamine B12. Maar ook de mineralen jodium, fosfor en seleen zitten erin. Vis is tot slot ook nog een bron van vitamine B6. Onze gezonde vriend bevat van nature eiwit en vet. Dat zijn twee stoffen die onmisbaar zijn voor uw lichaam. Tot op de hoogste leeftijd!

Duurzaam gevangen vis bestellen

Duurzaamheid en vis kunnen hand in hand gaan. Er bestaan algemene keurmerken, een biolabel en een viswijzer die helpen bij de juiste keuze:

MSC-keurmerk

vis met MSC-keurmerk

Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) staat op visproducten, afkomstig uit de duurzame visserij. Vis met dit keurmerk is duurzaam is gevangen met beperkte schade voor de leefomgeving van het zeeleven. Niet onbelangrijk: MSC-vis wordt niet overbevist en er is ook weinig bijvangst. Verder wordt de bodem niet beschadigd. Vis met dit keurmerk heeft niet per se een beter leven gehad dan vissen zonder. Er is helaas geen keurmerk op de markt dat let op het welzijn van vis.

  • ASC-keurmerk

ASC keurmerk visHet Aquaculture Stewardship Council-keurmerk (ASC) is voor kweekvis en beoogt de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen. Dat kan met regels voor duurzamer visvoer en minder antibioticagebruik. Maar ook door betere arbeidsomstandigheden voor het personeel. U ziet het dus terug op vissen die duurzaam zijn gekweekt. Dat wil nog niet zeggen dat deze ‘kweekvissen’ allemaal op een diervriendelijke wijze aan hun einde zijn gekomen.

  • Bio label

eu biolabel visDit EU Biolabel is verplicht is voor alle biologische verpakte voedingsproducten in Europa. Zo weet u dat de productie gebeurt volgens de regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop. Het label is verankerd in de Europese wetgeving en de Europese Commissie beheert het. Onafhankelijke controleorganisaties in de lidstaten zelf voeren de controle uit.

  • Vis bestellen na check VISwijzer

Good Fish helpt u bij uw keuze voor duurzame vis. Hun doel is 100% Goede Vis in Nederland. In hun uitgebreide versie van de VISwijzer helpt daarbij. Met de tool checkt u of de vis die u wilt kopen wel duurzaam is.

Vissoorten

visser zalmEr zijn u bekende en minder bekende vissoorten. Zo bestaan er zout- en zoetwatervissen. Sommige eigenwijze vissen trekken zelfs rond in zowel zoet als zout water, zoals paling en zalm. We zetten de vissoorten hier voor u in het gelid:

  • Zoutwatervissen: Ansjovis, bot, griet, heilbot, kabeljauw, koolvis, makreel, rode poon, sardien, schar, schelvis, schol, tarbot, tong, tonijn, wijting, zeeduivel en zeepaling.
  • Zoetwatervissen: Baars, forel, karper, meerval, paling, snoek en steur.

Duurzame vis bestellen en thuisbezorgd

Als u al geen visliefhebber bent… Wat dacht u van een zeebaars met citroen, een mooie heilbot met tuinkruiden. Of gaat u voor chili boter rozetjes of een eenvoudige kabeljauw maar dan met pesto? Met wat aandacht zet u de heerlijkste visgerechten op tafel. Vis fileren kun je leren maar er zijn ook kant en klaar oplossingen. Er bestaan in Nederland verschillende aanbieders waar u via internet vis kunt kopen. Zo maakt ook Freshly Fish uit onze Keuzehulp vis eten toegankelijk en makkelijk voor iedereen. Het hele jaar door zeker weten dat u vis uit het juiste seizoen koopt? Bij Freshly Fish wordt de vis in de juiste tijd van het jaar gevangen, verwerkt en direct vries vers bewaard. Zo weet u bij iedere bestelling zeker dat u vis uit het juiste seizoen bestelt.

Visbox

Online vis bestellen kan met de keuze voor een visbox met heerlijke vissoorten. Zo’n foodbox stelt u zelf samen met acht bekende en minder bekende vissoorten. De vis is naturel of gemarineerd verkrijgbaar, is in alle gevallen gefileerd en panklaar! Een groot deel van de producten is duurzame Noordzeevis. Maar natuurlijk kunt u ook andere vissoorten kiezen. Alle vis is gekenmerkt door het ASC, MSC of bio label zodat u weet dat de vis duurzaam gevangen of gekweekt is.

Zalmbox en Seizoensbox

Om het u extra makkelijk te maken kunt u ook gaan voor een visbox met en vaste inhoud: de zalmbox of speciale seizoensbox. De zalmbox bevat zes verschillende soorten zalmproducten en de seizoensbox bestaat uit zes of acht producten, afhankelijk van het seizoen en thema.

Probeer zo’n visbox gewoon eens uit. Dan eet u makkelijker vis; klaar voor de oven of pan, gemarineerd of gewoon heerlijk naturel. Het is wel zo makkelijk dat u het verse vispakket diepgevroren krijgt thuisbezorgd. Profiteer ook tijdig van onze speciaal bedongen €10,- lezerskorting.

freshly fish aanbieding

Vis bestellen? Hengel met voordeel de lekkerste vis binnen!

Speciaal voor Alleszelf.nl-lezers €10,- korting op uw mixbox duurzame vis

Gebruik kortingscode alleszelf10 t/m 30 april 2021. De vis wordt uiterlijk binnen 2 werkdagen ’s avonds bij u thuisbezorgd op een dag naar keuze. Freshly Fish bezorgt de vis diepgevroren op maandag, woensdag of vrijdag. Schrijf u ook in voor hun nieuwsbrief met superaanbiedingen en direct €5,- extra korting bij een vervolgbestelling.

Vis bereiden

We vonden ook nog deze leuke kookboeken voor het bereiden van vis. Hopelijk maakt het u extra enthousiast om lekker te variëren met het bereiden van vis. U eet natuurlijk niet elke dag vis dus maak zo nodig een combinatie met een ander maaltijdvoorziening uit onze Keuzehulp:

Gaat u meer vis bestellen?

Weet u nu nog meer over vis en het belang van duurzaamheid? We zijn benieuwd naar uw ervaring met zo’n visbox en uw bereiding. Geef u smakelijke tips gerust hieronder weer en deel uw passie voor vis. Lees ook meer over gezonde voeding in deze Tips van een topchef:, het bericht over Zelf eten en drinken en alles over Maaltijdservices.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over vis bestellen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Bronnen:] Voedingscentrum, Freshly Fish, MSC, ASC, Labelinfo, Good Fish, Wikipedia.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: