Maaltijd bestellen bij de buren: Kook Voor Je Buur 10-daagse weer actief

Kook voor je Buren[Gastbijdrage] Stichting Thuisgekookt koppelt al sinds 2012 buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en een gezellig praatje. Tussen 24 september en 3 oktober organiseert Thuisgekookt de Kook Voor Je Buur 10-daagse. Dan kunt u een maaltijden bestellen, of meerdere, tegen kostprijs via de website (tussen de € 3 en € 6). Kent of bent u iemand die ook zo’n met liefde bereide maaltijd kan gebruiken? Lees dan snel verder!

Vervolg op succesvol maaltijd bestellen in 2020

Stichting Thuisgekookt hoopt via de Kook Voor Je Buur 10-daagse het maaltijd bestellen bij je buren normaler en voor iedereen te maken. Dat is een logische optie op het moment dat dit nodig is. Stéphanie van Gerven (directeur Stichting Thuisgekookt): “Wij willen laten zien dat maaltijden aanbieden voor of bestellen bij je buren heel makkelijk en gezellig is. Ik hoop dat mensen hier na deze 10 dagen daardoor sneller voor kiezen. Het is onze droom dat er in de toekomst in elke straat een vers gekookte maaltijd bij een buurtgenoot af te halen is.”

Lekkere start maaltijd bestellen

In totaal klopten in de afgelopen 1,5 jaar maar liefst 12.000 mensen aan voor hulp rondom de warme maaltijd. Dat geeft het belang wel aan! Vanuit speciale budgetten zijn er gelukkig mogelijkheden om al deze mensen, ook de komende tijd, te kunnen helpen.

maaltijd afhalen of lekker koken“De eerste twee 10Daagsen in 2019 en 2020 bleken een zeer veelbelovende start en een mooie basis om verder te kunnen groeien. We kunnen niet alle drempels omtrent afhalen bij je buren in 10 dagen wegnemen, maar ik denk dat we een mooie stap hebben gezet en ik kijk uit naar de komende keren. Het succes van de Kook Voor Je Buur 10-daagse maakt dat we het komende jaar nog meer mensen kunnen helpen aan een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd terwijl ze tegelijkertijd hun buurtgenoten leren kennen, ook als de maaltijden thuisgebracht moeten worden. Dat is heel belangrijk, omdat nog steeds 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is.“, aldus Stéphanie.

Maaltijd delen belangrijk

Bert van Leeuwen is ambassadeur van dit initiatief en vertelt graag waarom een maaltijd delen met je buur zo belangrijk is. Iedereen kan zo met een heel klein, gebaar heel veel betekenen:

Meer maaltijdvoorzieningen vinden >>

Een jaarlijks terugkerende campagne

Dit is de nieuwe editie van de Kook Voor Je Buur 10-daagse in Nederland. Deze actie vindt jaarlijks rondom Burendag en de Week tegen de Eenzaamheid plaats.

“Ik wil de huidige partnergemeenten en fondsen bedanken voor hun steun en vertrouwen van het afgelopen jaar jaar. Ik hoop dat zij en nog veel meer gemeenten of andere partners ons volgend jaar ook (weer) steunen. Zo kunnen we nog meer bereiken. Daarnaast hoop ik dat we volgend jaar nog meer Bekende Nederlanders bereid vinden om iets af te halen. Óf natuurlijk door te koken voor hun buurtgenoten, zodat we een nog bredere doelgroep kunnen inspireren.” | Stéphanie van Gerven, directeur Stichting Thuisgekookt.

maaltijd bestellen kokenmaaltijd bestellen

Gaat u ook een maaltijd bestellen of liever koken?

In 2021 is de Kook Voor Je Buur 10-daagse dus van 24 september t/m 3 oktober. De week werd dit jaar ondersteund door diverse gemeenten en een aantal fondsen. Wat vindt u van dit initiatief en heeft u nog tips? Deel uw reactie hieronder.

Deze gastbijdrage en beeldmateriaal is van initiatiefnemer Stichting Thuisgekookt en hun fotograaf Koen Verheijden.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over maaltijd bestellen bij de buren?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Maaltijd bestellen bij de buren: Kook Voor Je Buur 10-daagse weer actief
  1. José van Boxmeer schreef:

    Liever afhalen als het mogelijk is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: