Hoe smaakt úw kant-en-klaarmaaltijd?

kant-en-klaarmaaltijd

“Echt lekker is anders” luidt de kop van het bericht in dagblad Trouw van afgelopen zaterdag over thuisbezorgde maaltijden voor ouderen. Alleszelf.nl werkte mee met Trouw en wil nu ook úw ervaringen weten. Wat vindt u van de kant-en-klaarmaaltijd die u eet?

Kant-en-klaarmaaltijd. Overzicht op Alleszelf.nl

Met de vergrijzing in het vooruitzicht, zullen de komende jaren steeds meer ouderen afhankelijk zijn van kant-en-klaarmaaltijden. Eerder bracht Alleszelf.nl het landelijke aanbod van maaltijdleveranciers in kaart. Daarmee is het mogelijk te vergelijken op soort, prijs en assortiment en direct alle contactgegevens bij de hand te hebben. Iets wat nog ontbrak: de smaak.

De test met Trouw

Samen met dagblad Trouw hebben we daarom een maaltijdtest georganiseerd. Op woensdag 21 januari 2015 kwamen vijf panelleden, waaronder drie 70- en 80-plussers in het bedrijfsrestaurant van Trouw bij elkaar voor de proeverij. (Wellicht herinnert u zich onze uitnodiging om hieraan deel te nemen). Twee soorten maaltijden zijn getest, die enigszins met elkaar vergelijkbaar moesten zijn: een ‘hollandse pot’ en een ‘exotische maaltijd’. Daarmee is de test niet representatief en ‘wetenschappelijk verantwoord’: het aantal mensen en het aantal gerechten was immers beperkt.

Kant-en-klaarmaaltijd

De conclusie: het kan beter

Het artikel in Trouw kunt u hier lezen (grafische versie) en in twee delen hier (tekstversie testverslag) en hier (tekstversie Pierre Wind). Kok Pierre Wind stelt daarin dat de diepgevroren maaltijden beter kunnen. “Terwijl er in de keukens van ziekenhuizen en verzorgingshuizen soms ”supergoed“ gekookt wordt, lijkt het thuisbezorgde eten nog aan de aandacht te ontsnappen”, aldus Wind in Trouw.

Kant-en-klaarmaaltijd: Veel opties

Als u op hoge leeftijd bent en niet zelf kunt of wilt koken en ook niet naar een (wijk)restaurant kunt of wilt gaan, dan zijn er in Nederland verschillende opties voor een thuisbezorgde en/of kant-en-klaarmaaltijd:

Uw mening telt

Het eigen onderzoek is afgerond, reageren kan niet meer. Maar uw tips kunt u natuurlijk onder dit bericht kwijt.

 

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over de kant-en-klaarmaaltijd?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: