Zelf raamdecoratie installeren: waar let je op?

Zelf raamdecoratie installeren[Gastbijdrage] Gaan uw handen kriebelen als u naar uw huis staat te kijken en bedenkt wat beter zou kunnen? Of bent u gewoon altijd wel actief geweest op dat vlak en bent u weer aan een nieuw project toe? Dan hebben wij wat tips voor u als echte doe-het-zelver tot op de hoogste leeftijd! “Wat je zelf doet, doe je beter”, wordt wel eens gezegd. En zeker als onze handige tips u ter ore zijn gekomen! Zelf raamdecoratie installeren is echt te doen en kan ook samen met uw naasten of anders met wat assistentie van een klussendienst.

Bespaar met raamdecoratie

De energierekening kan hoog oplopen als u enkel glas hebt. Dubbel glas is sowieso wenselijker, maar het is ook erg aan te raden om uw ramen aan te kleden en zodoende de kou nog beter buiten te houden. Via onbedekte ruiten gaat er immers enorm veel energie verloren. Het is in veel gevallen beter om de binnenhuis raambekleding op maat te bestellen, zodat er geen ongewenste overlapping is, of dat bepaalde obstakels uw raambekleding in de weg hangen. Kijk goed naar de positie van de klink en hoeveel plek deze in beslag neemt. Meet alles altijd heel goed af, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Mocht u toch niet zo zelfzeker zijn over het opmeten, dan kunt u hier altijd een professional om vragen.

Keuzehulp voor Huis & Tuin >>

Welke binnenhuis raamversiering is er beschikbaar?

U hebt er vast al eens kennis mee gemaakt, met de jaloezie. Dit handige rolgordijn vind je het vaakst in aluminium en kunt u open- en dichtschuiven. De latjes schuif je namelijk via een koordje open, waardoor er spleten tussen de latjes komen. Dit heb je bij een doorsnee rolgordijn niet. Bovendien zijn deze vooral van polyester gemaakt. Rolgordijnen zijn erg populair op zolders en over het algemeen bij diagonale ramen. Echter kan je er ook perfect een jaloezie aan hangen.

Mocht u nog naar een andere oplossing zoeken, dan is het plissé gordijn wellicht wat voor u. Ieder soort raamdecoratie voor binnen is al goed om extra te isoleren. Sommige zijn echter wel beter dan andere, maar over het algemeen zijn dubbele plissé gordijnen de beste keuze. Kies plissé rolgordijnen inclusief aluminium coating om echt het beste resultaat te bereiken.

Wat daarnaast erg belangrijk is, is dat u de gordijnen goed afsluit ’s avonds. Dan voorkomt u dat de warmte van overdag ontsnapt en u ’s ochtends weer helemaal opnieuw moet verwarmen. Hou rekening met de verwarmingsinstallatie en zorg dat uw gordijn deze niet overlapt, zodat de stralingswarmte zich goed kan verspreiden.

Welk materiaal gebruikt u?

Kijk eerst naar het materiaal van uw raambekleding om te weten hoe u het kunt bevestigen. Het is alleszins in dit geval namelijk erg slecht om in kunststof te gaan boren. Vaak kunt u de raamdecoratie voor binnen gemakkelijk met strips vastplakken. Dat is niet alleen handig bij het bevestigen, maar ook als u zou verhuizen of eens iets anders qua raambekleding wilt ophangen.

Zelf raamdecoratie installeren: kijk eens wat verder

Ben u aan het werk gegaan en hebt u uw nieuwe raamdecoratie voor binnen gemonteerd? Misschien hebt u wel een gevoel dat u nog een stapje verder kan gaan. Isoleren is namelijk erg belangrijk om de kosten laag te houden. Voor het zelfstandig regelen van uw isolatie, dient u goed op de hoogte te zijn van de staat van uw woning. Waar liggen alle kabels en buizen, wat voor materiaal zit er bijvoorbeeld in het dak? Deze informatie hebt u nodig om een analyse te maken van wat er nog allemaal verbeterd kan worden en waar u zeker niet aan mag komen. Het zou zonde zijn om al het geld dat u bespaard hebt dankzij uw nieuwe isolatie, nu te moeten spenderen aan een elektricien!

Foto raamdecoratie voor een smalle, brede of houten vensterbank & Gastauteur Zelf raamdecoratie installeren: INHUIS Plaza.

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over zelf raamdecoratie installeren
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: