Welke schuurmachine is handig en geschikt voor uw klus?

welke schuurmachine[Gastbijdrage] Wat? Ouderen die nog de schuurmachine willen oppakken? Dat is toch veel te zwaar werk? Allereerst is de term ouderen of senioren als leeftijdsgroep natuurlijk een rekbaar begrip. Het is hooguit een poging om een bepaalde leeftijdscategorie aan te kunnen duiden. We zijn zo oud als we ons voelen! Ook naasten of mantelzorgers draaien hun hand niet om voor een schuur- en schilderklusje. En anders zijn er altijd nog klussendiensten. Voor de actieve alles-zelf-klussers zetten we -om compleet te zijn- alle elektrische schuurmachines als hulpmiddel op een rij. Sommige zult u wellicht niet (meer) gebruiken maar ze zijn er nu eenmaal in vele soorten en maten. Welke schuurmachine kiest u voor welke klus om de woning te verbeteren voor lang woonplezier?

Welke schuurmachine gebruikt u voor welke klus?

Zo heb je schuurmachines voor materialen als metaal en hout, maar ook voor kunststof, beton en natuursteen. Daarnaast heb je schuurmachines die je handmatig bedient, en vaste schuurmachines. Maar welk apparaat heeft u nu nodig voor welke klus? Hieronder volgen tien typen met de bewerkingsmogelijkheden:

1. Hoekschuurmachine

Een hoekschuurmachine is een elektrische schuurmachine die ideaal is voor het bewerken van steen en metaal. U kunt met deze machine schuren, slijpen en polijsten.

2. Excentrische schuurmachine

Deze schuurmachine heeft een cirkelvormige schuurzool en daarmee is deze perfect voor fijne afwerkingen of voor het wegnemen van materiaal van flinke oppervlakken. Een groot voordeel van de excentrische schuurmachine is dat u er oppervlakken die niet helemaal recht zijn mee kunt schuren.

3. Vlakschuurmachine

De vlakschuurmachine is door de rechthoekige schuurzool geschikt voor fijne afwerkingen. Oppervlakken kunnen met deze schuurmachine tot in de hoeken worden bewerkt. Hoeft u niet hele verflagen te verwijderen? Dan is deze schuurmachine de beste keuze.

4. Bandschuurmachine

Met een bandschuurmachine kunt u snel materiaal verwijderen, vooral op grote en vlakke oppervlakken. Een ideale schuurmachine voor het verwijderen van verf- en laklagen.

5. Rechte slijper

Doordat slijpers draaiende in plaats van trillende bewegingen maken en een handige vorm hebben, kunt u hiermee moeilijk bereikbare oppervlakken heel precies frezen en schuren.

6. Langnek-schuurmachine

Moet u hoge, of juist hele lage oppervlakken schuren of polijsten? Dan is de langnek-schuurmachine hier heel goed voor geschikt. Door deze machine wordt het schuren van bijvoorbeeld een muur of vloer ineens veel makkelijker.

7. Doorslijpmachine

Wanneer u harde materialen, zoals natuursteen of staal, gaat slijpen of zagen dan is de doorslijpmachine hier perfect voor. Afhankelijk van de dikte van het materiaal, heeft u de doorslijpmachine in verschillende maten.

8. Betonslijpmachine

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met de betonslijpmachine beton slijpen en zagen. Deze machine wordt dan ook vaak gebruikt bij stuken, tegels leggen en het installeren van sanitair.

9. Deltaschuurmachine

Dit is een schuurmachine met een driehoekige schuurzool en is daarmee geschikt voor fijne afwerkingen. Moet u moeilijke hoeken of kleine oppervlakken afwerken? Ga dan voor de deltaschuurmachine.

10. Multischuurmachine

Tot slot is er nog de multischuurmachine. Deze schuurmachine heeft een hoefijzervormige schuurzool en is geschikt voor fijne afwerkingen. De schuurmachine heeft verschillende opzetstukken, waardoor je er verschillende soorten materialen en oppervlakken mee kunt bewerken. Dat maakt de multischuurmachine een goede keuze wanneer je verschillende soorten klussen uit gaat voeren!

Klussen voor huis & tuin vinden >>

Klussen maar? Met welke schuurmachine dan?

welke schuurmachine artikelWe hopen dat u nu meer inzicht heeft welke van deze 10 schuurmachines steeds het beste te gebruiken is. We zijn benieuwd naar uw voorkeuren en laat u ons weten met met welke schuurklus u een goede ervaring heeft? Of kiest u toch liever een klussendienst uit de Keuzehulp van Alleszelf.nl? Laat uw reactie achter onder dit klusbericht.

[Gastauteur:] Mastertools is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in de levering van hoogwaardig elektrisch gereedschap. Het bedrijf kenmerkt zich door een persoonlijke en flexibele benadering en is één van de grootste online aanbieders van professioneel elektrisch en accu gereedschap.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over schuurmachines? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: