Grind kopen voor uw oprit, parkeerplaats of het tuinpad

siergrind kopenKent u het NK tegelwippen? Iedereen kan met deze actie meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Maar ook grind blijkt een goede waterdoorlatende vervanging. Er bestaan grind- en splitsoorten voor verschillende toepassingen; voor uw oprit, vijver, parkeerplaats en het tuinpad. Kijk goed naar de producteigenschappen en waar u het materiaal wilt toepassen. Gaat u siergrind kopen? Alleszelf.nl neemt u daarvoor mee in de wereld van grind en split met ook oog voor mobiliteit rond het huis.

Split of siergrind kopen

De veelheid aan soorten grind zijn er ook nog eens in verschillende formaten en in een heel kleurenpalet. Laat u echter niet afleiden door de meest prachtige productnamen zoals Yellow Sun split, Carrara split of Canadian Slate. Voor uw oprit of parkeerplaats gaat u het beste voor een harde grind of splitsoort zoals graniet of balt split. U ziet er bestaan dus belangrijke verschillen tussen grint en split.

Voor split, of breuksteen, splijt men brokken gesteenten uit een steengroeve. Daardoor heeft het hoekige vormen met als voordeel dat het split goed vast blijft liggen zodra het is gelegd. Grind wint men daarentegen vooral uit rivieren en meren. Het stromende water staat garant voor al die mooie ronde vormen. Dit heeft als voordeel dat het groene aanslag minder kans geeft en het is ook beter waterdoorlatend. Grind gebruik je dus ook goed voor drainage en is een perfect product voor uw terras, looppad of vijverrand. Besef wel dat grind in het algemeen minder stabiel ligt en, weliswaar minder gevaarlijk, nogal wat geluid maakt.

Smaak en tuinstijl

Voor uw tuin is de keuze voor een bepaald soort grind vooral afhankelijk van uw persoonlijke smaak en van de stijl van uw tuin. Een zeer stijlvolle grindsoort voor in uw tuin is bijvoorbeeld Ardenner split en ook Canadian Slate is zeer geschikt voor in uw tuin of op uw grindpad.

Aanschaf

siergrind kopen tuinVeel tuincentra en bouwcentra bieden een basisassortiment siergrind. Maar u kunt ook online makkelijk uw keuze maken uit alle mogelijkheden die er zijn. Wilt u ook nog eens voordelig split of siergrind kopen? Bestel online – Grind-webshop.nl. Zij bieden een groot assortiment grind en splitsoorten.

Extra fijn is dat u dan ook de toebehoren zoals anti worteldoek en splitplaten kunt uitkiezen. Deze platen zijn halfopen verhardingsplaten die voor uw oprit of tuinpad. Zo voorkomt u spoorvorming en kunt u er goed overheen lopen, rijden of fietsen! Naar keuze ontvangt u bij deze aanbieder uw grind in een praktische Big Bag of, vanaf 10.000 kilo, gewoon los gestort.

Klussendienst na siergrind kopen

Heeft u op hoge leeftijd een klus in de tuin, zoals aanleg met siergrind maar ook onkruid wieden, blad harken, het gras maaien of snoeiwerk? Het kan natuurlijk heel goed dat u zo’n klus zelf niet meer wil of kan uitvoeren. Weet dat voor zulke tuinklussen veel oplossingen zijn zoals een klussendienst of een klassieke hovenier. U vindt deze ook in onze groene Keuzehulp:

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

Siergrind kopen of een andere basis?

Als u maar tegels wipt! Deel graag uw ervaringen en tips in een reactie onder dit artikel voor de fijnste tuin. Lees ook meer over tuinaanpassingen voor elk seizoen en een makkelijke tuin.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over siergrind kopen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: