Zo kan je het beste een seniorenwoning inrichten

seniorenwoning inrichten[Gastbijdrage] Het is algemeen bekend dat naarmate we ouder worden we een stukje minder mobiel worden. Daarom zijn er speciale senioren woningen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw huis een make-over te geven tot seniorenwoning. Maar waar moet u nou eigenlijk rekening mee houden bij een seniorenwoning inrichten? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Veiligheid staat voorop

Bij het inrichten van een seniorenwoning staat veiligheid voorop. Het is dus belangrijk dat er geen losse kleedjes op de vloer liggen, aangezien u hierover zou kunnen struikelen. Wat ook een goede tip is om antislipmatten in de badkamer te plaatsen, op deze manier wordt het struikelgevaar een stuk minder. Ook kunt u in de badkamer beugels plaatsen bij het toilet en de douche. Ook is het belangrijk dat er genoeg verlichting in de woning is en zo min mogelijk onnodige obstakels in woning aanwezig zijn.

Comfortabel meubilair is belangrijk

In elke woning is het natuurlijk wel zo prettig om comfortabel meubilair in te zetten, zo ook bij seniorenwoningen. Zorg ervoor dat het meubilair is voorzien van voldoende ondersteuning bij de rug en armen. Als u opzoek bent naar een prettige bank, dan is een hoekbank misschien wel de juiste keuze voor u. Bent u opzoek naar een comfortabel en seniorvriendelijk bed? Dan is een verstelbaar bed ideaal voor u!

Seniorenwoning inrichten met toegankelijkheid

Bij een seniorenwoning is het ontzettend belangrijk dat de woning gemakkelijk toegankelijk is voor de bewoners. Het is daarom belangrijk dat de deuren breed genoeg zijn en dat de woning is van drempelvrije overgangen tussen kamers. Ook een traplift kan een fijne toevoeging zijn, mocht de woning niet volledig gelijkvloers zijn. Deze lift zorgt ervoor dat personen die slecht ter been zijn, toch hun slaapkamer op de tweede verdieping kunnen hebben.

De keuken en badkamer

De keuken en badkamer zijn natuurlijk essentiële ruimtes in een woning. In de keuken is het belangrijk dat er voldoende opbergruimte op een gemakkelijk bereikbare hoogte aanwezig is. Bij de badkamer is het belangrijk om antislipmatten neer te leggen en eventueel de badkamer voorzien van beugels. Ook is het van belang om een veilige en gemakkelijk toegankelijke douche of bad te hebben in uw seniorenwoning.

Keuzehulp Huis & Tuin >>

Al met al is het dus belangrijk dat de seniorenwoning makkelijk toegankelijk is en er geen onnodige obstakels in de weg staan. Daarnaast is het handig dat er geen drempels aanwezig zijn in de woning. Bij de badkamer en keuken is het belangrijk dat er geen struikelgevaar aanwezig is en genoeg opbergruimte aanwezig is op bereikbare hoogte. Een seniorenwoning is ideaal voor de ouderen onder ons!

Uw ervaring met een seniorenwoning inrichten

Heeft u dit varkentje al gewassen? Deel dan hieronder uw ervaring en woontips voor langer thuis wonen.

[ Gastauteur en foto seniorenwoning inrichten :] Woonsquare.

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over een seniorenwoning inrichten
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: