Perzische tapijten: een duurzame keuze voor uw interieur

perzische tapijten

[Gastbijdrage] Vandaag de dag is duurzaamheid niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Waar vroeger plastic de hemel in werd geprezen omdat het zo makkelijk was, wordt het nu verafschuwd. Er mogen bijvoorbeeld geen plastic rietjes of tasjes meer worden gebruikt. Het helpt mee aan het verminderen van het wereldprobleem: de plastic soep. Misschien denkt u, hoe kan ik een steentje bij dragen aan het verduurzamen van deze planeet? Hoe kan ik mee helpen aan een betere wereld voor mijn kinderen en/of kleinkinderen? Of voor de spelende kinderen in het speeltuintje? We geven graag tips in deze gastbijdrage over duurzame Perzische tapijten.

Duurzaam interieur

Er zijn al een hoop tips te vinden op gebied van eten, kleding en vervoer. Maar heeft u ook wel eens aan uw interieur gedacht? Bij het maken van meubels en tapijten komt vaak synthetische stof kijken.

Synthetische stof zit in veel producten tegenwoordig. Denk aan kleding, meubels, beddengoed maar ook in telefoons. Het zit in veel dingen die tegenwoordig onmisbaar zijn, die ons leven aan de ene kant makkelijker en beter maken maar aan de andere kant slecht zijn voor het milieu. Het is een grote voeder van de plastic soep, waardoor veel zeedieren overlijden. Vooral de microplastics die vrijkomen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu.

Om toch synthetische materialen zoveel mogelijk te weren zou u kunnen besluiten in luxe producten ze te weren. Voor het interieur is een handgeknoopt Perzisch tapijt een luxe en duurzame keuze. We leggen u snel uit waarom!

Duurzame Perzische tapijten

Wat maakt handgeknoopte Perzische tapijten zo duurzaam? De naam zegt het al: handgeknoopt. Doordat er geen machine bij is komen, die energie verbruikt en gebouwd moet worden van niet-duurzame materialen, is dit al een pluspuntje. Daarnaast, tapijten die met een machine gemaakt worden, bestaan uit synthetisch materialen. Dit omdat de machine geen echte wol, katoen en zijde kan verwerken.

Een handgeknoopt Perzisch tapijt bestaat wel uit natuurlijke materialen. Deze zijn afbreekbaar in de natuur en worden daar ook gewonnen. Zelfs de kleuren van de wol worden gemaakt van planten, mineralen of insecten. Hierdoor treedt er ook vaak kleurverschil op in oude Perzische tapijten. Maar niet getreurd! Oude vervaagde tapijt brengen alleen maar meer geld op!

Maar de grootste reden deze tapijten zo duurzaam zijn is omdat ze gemiddeld zo’n 80 jaar mee gaan. Je kunt er daarom lang van genieten voordat hij bij het grof vuil belandt. In tegenstelling tot een machinaal gemaakt tapijt die maar 10 jaar mee gaat. De handgeknoopte tapijten zijn extreem sterk, omdat ze door professionele tapijtenwevers in speciale studio’s in het Midden-Oosten gemaakt worden. daarnaast zijn wol, katoen en zijde sterke natuurlijke materialen.

Meer diensten voor Huis & Tuin >>

Uitstekend voor tweedehands gebruik

online perzische tapijten

Een sterk tapijt dat lang mee gaat is daarom ook uitstekend voor tweedehands gebruik. Als u er op uitgekeken bent of niet meer thuis zou kunnen wonen, kunt u het prachtige tapijt verkopen en geniet er iemand anders nog tientallen jaren van het prachtige tapijt. oude Perzische tapijten worden zelfs meer waard naar mate de jaren verstrijken. Samen met de koper ben je duurzaam bezig; u hebt het tapijt niet weggegooid en de koper koopt geen nieuw tapijt waardoor de natuur meer en meer wordt aangetast.

Opfrisser

Kortom: bij het kopen van een handgeknoopt Perzisch tapijt hoeft u zich geen zorgen te maken over de duurzaamheid ervan. Het is een milieubewuste opfrisser van uw interieur. Weet u niet welk tapijt nou wel en welke niet duurzaam is. Experts op dit gebied helpen u hier graag mee verder! Ze weten u alles te vertellen over de duurzaamheid, knoopwijze, betekenis en oorsprong van het tapijt.

[Gastauteur:] De familie Mottaghi is geboren en getogen in Iran, ook wel het oude Perzië. Zij produceren en verkopen Perzische en Oosterse tapijten. De kennis, vakmanschap en liefde is steeds van generatie op generatie doorgegeven. Het traditionele vakmanschap met oog voor detail is te bekijken via onze Keuzehulp op hun webshop voor Perzische tapijten.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over Perzische tapijten?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
2 reacties op “Perzische tapijten: een duurzame keuze voor uw interieur
  1. Ruth Bakker schreef:

    Waar bevindt zich uw winkel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: