De voordelen van een mantelzorgwoning voor ouderen

mantelzorgwoning voor ouderen[Gastbijdrage] Wanneer u merkt dat u zorg nodig heeft, maar toch graag in uw eigen omgeving wilt blijven wonen met zorg van uw naasten, is een mantelzorgwoning wellicht wat voor u. Een mantelzorgwoning bouwen heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u in uw eigen omgeving kan blijven wonen. Deze voordelen van een mantelzorgwoning voor ouderen lichten wij graag verder toe.

Behouden van onafhankelijkheid

Het kan voor ouderen een angst zijn dat ze volledig afhankelijk worden van anderen. Een mantelzorgwoning draagt bij aan het behoud van uw onafhankelijkheid. U heeft uw eigen thuis en hoeft geen rekening te houden met andere bewoners. Wanneer u in een verzorgingshuis gaat wonen bent u afhankelijk van anderen, maar in uw eigen woning kunt u nog steeds doen en laten wat u wilt.

Kortom; ondanks de afhankelijkheid van zorg blijft u in een mantelzorgwoning verder onafhankelijk en woont u samen (met bijvoorbeeld kinderen) en toch ook zelfstandig.

Sociale contacten

Wanneer u in een verzorgingshuis gaat wonen kan dat best eenzaam zijn. Weg van uw eigen omgeving en sociale contacten. Gelukkig biedt het bouwen van een mantelzorgwoning voor ouderen een oplossing die ervoor zorgt dat sociale contacten dichtbij blijven. Hierdoor zult u zich veel minder eenzaam voelen.

U hoeft geen nieuwe contacten op te bouwen, omdat u in uw eigen vertrouwde omgeving blijft. Een kopje koffie met de buurvrouw, een praatje met de postbezorger of naar uw vertrouwde supermarkt waar u bekende gezichten tegenkomt, het kan nog steeds.

Veilige en comfortabele leefomgeving

Veilig en comfortabel wonen is erg belangrijk wanneer u ouder wordt. Doordat uw naasten op hetzelfde terrein wonen heeft u altijd iemand in de buurt. Daarnaast kent u de omgeving, waardoor u niet hoeft te wennen aan een nieuwe omgeving. Dit zal zorgen voor een veilig gevoel. Wanneer u een mantelzorgwoning laat bouwen is het comfortabel leven. De mantelzorgwoning wordt volledig op uw behoeften afgestemd. Zo is er een slaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn de doorgangen extra breed.

Keuzehulp Huis & Tuin >>

Mantelzorgwoning voor ouderen laten bouwen

Goed Verblijven is gespecialiseerd in het bouwen van houten mantelzorgwoningen voor ouderen en maakt daarbij gebruik van duurzame materialen. Tijdens het gehele bouwproces krijgt u professioneel en eerlijk advies. U wordt volledig ontzorgd en een eventuele vergunningsaanvraag kan ook worden uitbesteed, zodat u zich nergens druk over hoeft te maken. De specialisten van Goed Verblijven kijken graag samen met u naar een passend verblijf waar u heerlijk kunt wonen in uw vertrouwde omgeving met uw familie dichtbij.

Ervaring met mantelzorgwoning voor ouderen?

Heeft u al met dit bijltje gehakt en heeft u daardoor nuttige ervaring met een dergelijke mantelzorgwoning? Deel uw ervaring en tips dan graag hieronder in een reactie.

[ Gastauteur en foto mantelzorgwoning voor ouderen: ] Goed Verblijven

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over mantelzorgwoning voor ouderen
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: