Last van een wespenplaag? Voorkomen en bestrijden

Last van een wespenplaagDat is toch even schrikken… Als u last van een wespenplaag heeft in uw tuin, of zelfs binnenshuis, is dat een vervelende situatie. Maar ja, het is een feit en dus de hoogste tijd om hier wat aan te doen. Wespen zijn helaas agressieve insecten die hun nest verdedigen door te steken. De steek kan veel ongemak veroorzaken. Denk aan pijnlijke plekjes, opgezwollen lippen, opgezette luchtwegen en in ernstige gevallen zelfs verstikking. Voorkomen is beter dan genezen dus Alleszelf.nl legt u vliegensvlug uit hoe te handelen bij zo’n vervelende wespenplaag en ook hoe dit risico voortaan kunt beperken. Op naar een zorgeloze en veilige (na)zomer!

Wat zijn wespen precies?

Voordat we uitleg geven over het voorkomen en bestrijden van wespenplagen, is het belangrijk om te weten wat wespen nu eigenlijk zijn. Wespen zijn zogenaamde ‘hymenoptera‘ die behoren tot de familie Vespidae. Er zijn wel meer dan 30.000 verschillende soorten wespen in de wereld. Ze zijn meestal ongeveer 10 mm lang en hebben een lange staart met een stekende angel. Verder hebben een verzameling van lange, dunne poten en een groot, donkergekleurd oog.

Waarom krijgen we last van een wespenplagen?

Wespenplagen komen voor als een groep wespen een nest begint te bouwen op een locatie die in de buurt van een voedselbron is. Omdat wespen voedsel zoeken voor hun nest, kunnen ze vaak worden gezien in en rond voedselbronnen.als bloemen, insecten, kadavers of afval. Wanneer wespen in de buurt van voedsel zijn, zullen ze actief proberen dit te bemachtigen, wat kan uiteraard kan leiden tot een plaag.

Last van een wespenplaag voorkomen

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om een nare wespenplaag te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat u uw voedsel op een veilige manier opslaat. Zorg ervoor dat u voedsel dat extra aantrekkelijk is voor wespen, zoals zoete dranken, niet blootstelt aan de buitenlucht. Zorg ook dat het voedsel goed wordt afgesloten en u nooit voedsel achterlaat op tafel.

Het is ook belangrijk om voedselresten op te ruimen en rommelige gebieden te vermijden. Wespen zijn namelijk meestal aangetrokken tot plaatsen met veel voedselaantrekkende insecten of andere voedselbronnen, dus als u voedselresten en rommelige gebieden vermijdt, zals dit minder snel wespen aantrekken.

Hoe kunt u een wespenplaag bestrijden?

wespennest verwijderen

Als u al last hebt van een wespenplaag, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de plaag te bestrijden. Allereerst is het belangrijk om het nest te lokaliseren en te verwijderen. Als het nest binnenshuis is, schakelt u het beste een professionele plaagbestrijder in om het nest te verwijderen. Wespen bestrijden is immers hun vak! Als het nest echter buitenshuis is, kunt u het ook zelf verwijderen met behulp van een stofzuiger of een stuk stof.

Een andere, wat meer agressieve manier om wespenplagen te bestrijden is door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. U hebt de keuze uit veel verschillende soorten bestrijdingsmiddelen om die storende wespen te bestrijden. Let er bij het kiezen van een bestrijdingsmiddel echter wel op dat het veilig is voor de omgeving, zodat er geen schade wordt aangericht aan het milieu en andere dieren.

Keuzehulp Huis & Tuin >>

Nooit meer last van een wespenplaag

Tegen een vervelende wespenplaag kunt u dus gelukkig een aantal dingen doen om de plaag te voorkomen én te bestrijden. Door voedsel op een veilige manier op te slaan, voedselresten op te ruimen en chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, vermindert u de effecten van een wespenplaag. Als u last hebt van een wespenplaag, is het logischerwijze fijn om te weten welke actie u kunt ondernemen om de plaag zo snel mogelijk te bestrijden. Wij wensen u een rustig terrasleven!

Dit artikel – Last van een wespenplaag – is in samenwerking met Bestrijdingsdienst.nl -. De hoofdvisual is van Skitterphoto via Pexels, het wespennest met dank aan Van der Velden Ongediertebestrijding.

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over last van een wespenplaag
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: