Kleiner wonen gaat beter met deze vijf voordelige interieurtips

kleiner wonenDe doorstroming op de huizenmarkt is momenteel een ‘hot topic’. Een van de oplossingen is dat mensen kleiner gaan wonen zodra dat mogelijk is. Gelukkig is kleiner wonen ook een wens van veel gepensioneerden. Een duurzame en toegankelijke woonplek tot op de hoogste leeftijd staat hoog op de wensenlijstjes. Met een kleinere woning bespaar je ook nog eens op allerlei woonkosten en hou je geld over voor andere zaken. Zo komt die verre reis of steun voor de woonwens van de (klein)kinderen opeens veel dichterbij. Maar u heeft ook direct budget voor deze vijf ruimtebesparende, voordelige interieuroplossingen. Klein is fijn en minder is meer!

Vijf interieurtips voor fijner kleiner wonen:

Tip 1: ruimtelijk tv meubel

kleiner wonen tv meubelU kunt een zwevend tv meubel dat perfect bij u en uw compacte interieur past kiezen. Zo’n zwevende tv kast onder uw smart tv is verkrijgbaar in allerlei kleuren, uitvoeringen en formaten.
Maar ook een staand meubel voor de televisie is in elke woontrend te vinden en geeft rust aan de woonruimte. Of u nu in een kleinere woning, studio of appartement gaat wonen. Zo vonden we een tv meubel van Perfecthomeshop al in een breedtemaat van slechts 100 cm.

Tip 2: een mooi meubel met opbergruimte

Eerder besteedden we aandacht aan een opgeruimd huis. Het kan zeker helpen om dat ook voor een verhuizing te doen. De resterende spullen die u in de woon- of slaapkamer toch bij de hand wil hebben, passen dan prima in een luchtig of speels dressoir of een vakkenkast. Het handigste zijn multifunctionele meubelen. Een combinatie van laden, open vakken en deurtjes kan zorgen voor een luchtige uitstraling. Daarbij is de kast niet alleen functioneel als opbergruimte maar is er ook een ereplaats voor mooie herinneringen.

Of ga de hoogte in met de kast als het kan maar hou de toegankelijkheid daarbij wel goed in de gaten. Het geeft ook rust in een kleinere ruimte om dominerende meubels in dezelfde stijl te plaatsen.

Keurmerken: Winkel veilig en kijk of uw woonwinkel het Webshop Keurmerk heeft en/of CBW-erkend is.

opklapbed kleiner wonen

Tip 3: uitschuif- of opklapbed voor logees

Wees op bezoek, ook mogelijk van een mantelzorger, voorbereid met een 2in1 uitschuif-bed. Dat kan een bed zijn dat onder een bank of een bed uitschuift. Zo combineert u een extra slaapplek met een fijne zit in een aparte hobbyruimte of logeerkamer.

Een alternatief voor zo’n serieus meubel is natuurlijk een opklapbed voor uw logé dat u snel en makkelijk op kunt bergen. Daarmee hebt u toch een aangenaam logeerbed van goede kwaliteit in huis. Het lichte bed klapt u zo uit en weer op en dat zonder al te veel inspanning.

Tip 4: ‘smart’ kleiner wonen

slaapkamer aanpassen lichtMaak uw ’tiny home’ direct smart. Slimme apparaten stuurt u aan vanuit elke kamer in huis, maar ook vanuit de tuin of balkon. Dat zorgt voor minder valgevaar en veiliger bewegen in en om de woning. Maak bijvoorbeeld gebruik van op afstand bedienbare verlichting met een bewegingssensor.

Ook handig: elektronische bediening van hogere of zwaardere ramen, gordijnen of luxaflex . Lees er alles over in zo woont u fijn en veilig in uw smart home.

tiny house kleur

Tip 5: kleiner wonen en kleurgebruik

Niet iets waar u direct aan denkt als hulpmiddel voor fijn maar kleiner wonen. Besef dat kleuren van invloed zijn op de wijze waarop we ruimtes ervaren. Gebruik in een compacter huis lichte kleuren en pas hier en daar een frisse accentkleur toe. Bij een wit interieur geven wat kleurrijke accenten in uw meubels en decoratie ook wat meer leven in huis.

Meer weten? Lees dan ook eens een interieurboek over kleurgebruik.en kijk eens rond op lifestyle blogs, zoals deze over wonen en interieur .

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

Leef!

We horen hieronder graag ook uw ’tiny’ tips en slimme oplossingen voor kleiner wonen. Vergeet in ieder geval in kleinere leefruimtes ook het binnenklimaat niet. Lees verder in onze groene tips voor een fijn leefklimaat!

 Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over kleiner wonen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: