Een klassiek interieur in een nieuw jasje

klassiek interieur[Gastbijdrage] Bij een klassiek interieur denkt u misschien aan oubollig. Maar tegenwoordig worden klassieke elementen gemixt met trends van deze tijd. Zo ontstaat er dus een compleet nieuwe interieurstijl en een woontrend voor alle tijden. Een mix van stijlen, geïnspireerd op toen, maar in een gloednieuw jasje. Bij veel woonwinkels is deze woonstijl dan ook onderdeel van het assortiment.

Wat is een klassiek interieur?

Denk eens aan een hotelkamer, ingericht met luxe meubels, chique accessoires, bijzondere decoraties en elegante materialen. In de modern klassieke stijl worden moderne en antieke items gecombineerd. Het is dus eigenlijk een klassiek interieur met een moderne uitstraling. 

klassiek interieur ronde vormen

mix van meubels

Vorstelijke meubels

Bij de klassieke interieurstijl zijn de meubels wat ‘zwaarder’ te noemen. Doordat ze grootser zijn, ontstaat er een vorstelijk gevoel. Door daarnaast voor ronde vormen met sierlijke details te kiezen hebt u al een leuke mix van oud & nieuw. Ook de verlichting is uitgesproken: van statige kroonluchters tot chique schemerlampen met een grote kap. Verlichting kunt u heel erg naar deze tijd toe trekken door te kiezen voor verlichting gemaakt van natuurlijke materialen. Qua accessoires zijn grote kandelaars, sierlijsten en spiegels typerend. Maar denk ook breder, zoals een mooie kristallen karaf met tumbler glazen op een stijlvolle trolley.

 

Diepe kleuren

Donkere kleuren staan natuurlijk centraal in de klassieke stijl, maar tegenwoordig mag het allemaal iets vrolijker. Door de diepe kleuren te combineren met lichte frisse tinten geef je er totaal nieuwe draai aan. Hierdoor straalt het warmte en luxe uit maar is het alsnog trendy. Ook vrolijke printjes helpen hierbij heel erg goed.

wanddecoratie

Wanddecoratie

Een heel belangrijk en bepalend onderdeel in uw huis is uw wanddecoratie. Als u voor een klassieke, groene bank kiest, kunt u het klassieke element weer compenseren door trendy wanddecoratie op te hangen. Maar wat is trendy wanddecoratie? Tegenwoordig is er een trend die echt perfect past bij een klassieke woonstijl waardoor het niet oubollig wordt. We doelen natuurlijk op de fotografische kunstwerken. Ga voor een statig en vorstelijke foto maar die wel de kwaliteit en kleine accenten heeft van deze tijd.

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

Vernieuwd u uw interieur?

Herkent u deze tips of geeft u een andere twist aan uw klassiek interieur? Alles mag natuurlijk en laat het ons hieronder weten in een reactie. Lees ook onze andere berichten over plezierig wonen zoals met woningaanpassingenrelaxfauteuilsstoere banken en kleden of gewoon in een opgeruimd huis.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over een klassiek interieur?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

woononline[Gastauteur:] Woononline is een echte woonwinkel op een centrale plek in Alkmaar maar heeft ook online een complete webwinkel met bezorgdienst. Handig: per artikel staat vermeld of het artikel ook in de winkels te bezichtigen is.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: