Dit kunt u huren om voordelig, langer thuis te wonen

huren langer thuisVan auto tot hulpmiddel: je kunt tegenwoordig bijna alles huren. Dat is mooi meegenomen want huren kan voordeliger en handiger zijn dan kopen. Maar welke huuroplossingen helpen nu om langer zelfstandig en prettig én duurzaam thuis te wonen? Welke deal is de beste? Daarbij is het goed om te weten waar je de mosterd haalt en het liefst om de hoek. Wie verhuurt nu welke oplossingen en wat kunt u aan services inhuren? Alleszelf.nl stelde voor u een voordelige ‘Langer Thuis Huren Top 10’ samen. Kijk en huur mee en we horen graag welke diensten en producten u helpen.

De Langer Thuis Huren Top 10

Of u beter kunt huren dan kopen hangt af van uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Voor de meeste van onderstaande 10 tips gelden de algemene voordelen van huren:

  • makkelijker uitproberen
  • scheelt hoge aanschafkosten
  • meer gespreide betaling
  • flexibel in keuzes
  • minder onderhoudskosten
  • afhankelijk van uw situatie kostenbesparend
  • vervanging sneller en eenvoudiger.

1. Zorghulpmiddelen huren

thuiszorgwinkelBij een thuiszorgwinkel kunt u sommige hulpmiddelen en verpleegartikelen huren die het leven met een beperking of ziekte vergemakkelijken. Dit komt van pas als u meer moeite heeft met lopen, opstaan, zien en horen. Maar ook voor koken of slapen kunt u hier een passende oplossing vinden. Verder helpen de hulpmiddelen van de thuiszorgwinkel wanneer u moet revalideren van een val of operatie. Maak er ook uw keuze om (nog) meer te genieten van wooncomfort en -gemak.

U betaalt u per dag of week voor het gebruik. Uw gemeente vergoedt sommige hulpmiddelen die u blijvend nodig hebt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De contactgegevens van het Wmo-loket vindt u hier. Naast de ‘stenen’ winkels zijn er ook webshops waar u kunt huren. Lees in dit artikel meer over de fysieke thuiszorgwinkel.

2. Fitnessapparatuur & Wellnessproducten huren

sauna hurenHet is nooit te laat om weer of meer te bewegen en te ontspannen. Ook met een klein beetje beweging behaalt u winst in fitheid, zie ook onze beweegtips. Fitnessapparatuur die hierbij helpt, kunt u makkelijk huren. Dat is extra handig bij tijdelijke revalidatie. Denk daarbij aan een hometrainer, ook wel fitnessfiets, of bijvoorbeeld een opklapbaar roeiapparaat.

Hebt u last van stress of zoekt u gewoon meer ontspanning? Dan kunt u simpel een wellnessproduct huren. Zo creëert u uw wellness gewoon in eigen huis of tuin met bijvoorbeeld een zonnebank, sauna, een elektrische massagestoel of zelfs een bubbelbad of hottub! Ziet u uzelf al zitten?

3. Huren voor er-op-uit

vakantie voor ouderenAls u tot op de hoogste leeftijd van uitjes wilt blijven genieten of op vakantie wilt gaan zijn er vele reismogelijkheden. Daarbij kan huur extra deuren openen. Zo huurt u een passend vervoermiddel van boot(je) tot camper al dan niet met begeleiding. U kunt ook een kamer, appartement of huisje huren met zorg of op een zorglocatie zoals een zorghotel.

Tot slot kunt u thuiszorg en personenalarmering inhuren voor op reis. De thuiszorg op uw vakantieadres binnen Nederland regelt u door contact op te nemen met uw eigen zorgaanbieder van uw vakantieregio. Deze thuiszorgaanbieder is zo nodig op te vragen bij het Wmo-loket van de gemeente waar u vakantie viert.

4. Catering voor feestjes inhuren

boodschappenserviceHeeft u iets te vieren maar niet de ruimte of de mogelijkheden om dit (helemaal) zelf te regelen? Er zijn gelukkig diverse dienstverleners die maaltijden buitenshuis of catering aanbieden. Bij catering buitenshuis past de ruimte bij het aantal feestgangers en nog belangrijker; het bespaart u taken die steeds zwaarder kunnen worden.

Het leukste is van de catering uitbesteden is dat u alle tijd en aandacht voor de gasten heeft. Als u liever thuis viert dan kan catering kan ook gewoon aan huis, dat scheelt weer in de huurkosten van een locatie. Maar alleen al een boodschappenservice kan uw inkopen behoorlijk verlichten.

5. Klussendienst inhuren

klussendienst

Als u een klusje in huis of tuin heeft dat u zelf niet kunt uitvoeren kunt u een klussendienst inhuren. Daarvoor zijn heel veel verschillende oplossingen voor klussen. Ontdek er meer over in dit klusbericht. Let bij het vergelijken op de uurtarieven en voorrijkosten en vraag zo mogelijk een prijsopgave vooraf. Daar horen ook de materiaalkosten bij!

In de de categorie Huis & Tuin kunt in het keuzemenu de kluslocatie opgeven. Kies naar wens ook nog een prijsrange en als u haast heeft de spoedmogelijkheid. Voordat u het weet is het klusje geklaard!

6. Begeleiding & Gezelschap inschakelen

begeleiding en gezelschap vindenHeeft u niet altijd iemand voor hulp bij op het staan, een praatje, bij de boodschappen of doktersbezoek? Overweeg dan om begeleiding en gezelschap in te schakelen. U vindt meer over deze in te huren dienstverleners in dit bericht met een overzicht van aanbieders van begeleiding & gezelschap. Zo blijft u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig wonen. De aandacht van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven is in de regel erg plezierig. Gezelschap is er ook voor bij de koffie of voor een leuk uitje!

Zelf daten kan natuurlijk altijd. Als u dat lastig vindt, kan een datingservice mogelijk voldoen aan een vorm van gezelschap met meer affectie.

7. Huishoudelijke producten huren

huren van zonnepanelenHuishoudelijk producten huren om duurzaam en langer thuis te wonen? Dat kan van gebruiksvriendelijke en milieubesparende was- en droogautomaten tot hanteerbare stofzuigers, hoog rendement cv-ketels en ja, zelfs zonnepanelen!

Wilt u uw huis verkopen en bent u zelf wel al verhuisd? U kunt in uw verkoopwoning dan tijdelijk inrichten met een gehuurd interieur! Er zijn ook verhuurbedrijven die daarbij ook interieuradvies geven, de muren fris overschilderen en/of gehuurde apparaten voor u installeren.

8. Huren van stalling of opslagruimte

opslagruimte hurenHet kan zeker op hogere leeftijd voorkomen dat u tijdelijk geen gebruik kunt maken van bijvoorbeeld auto, camper of caravan. Dan is het huren van een veilige stalling zeer handig! Maar ook voor andere spullen, zoals meubels kunt u een opslagruimte huren bij ruimtegebrek. Dit kan ook ontstaan doordat u kleiner gaat wonen en geen afstand wilt doen van uw eigendommen of met bepaalde spullen wilt rouleren.

Bij een opslagruimte heeft u meestal een persoonlijke box en een stalling is veelal een overdekte parkeerplaats voor uw vervoermiddel.

9. Verhuizer inhuren & woning huren

verhuizenOverweegt u om te verhuizen? Mogelijk helpt ons bericht ‘Verhuizen op hogere leeftijd. Ja of nee?‘ u verder. Als u verhuisd naar een meer geschikte woning ontkomt u er meestal niet aan om een verhuizer in te huren. U kunt in onze Keuzehulp erkende verhuizers vinden en vergelijken. Ter voorbereiding of als u met naasten meer zelf gaat doen, kunt u hier handige verhuisspullen huren zoals verhuisdozen, verhuiskratten en dekens.

Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is de koopwoning vaak niet meer volledig bewoond. Herkenbaar? Denk dan ook eens na over het huren van een kleinere en meer toegankelijke woning. Liefst met mogelijkheden voor services aan huis. Een huurwoning scheelt in onderhoud en dito kosten, u bent flexibel en u heeft geen opstalverzekering nodig. Verder heeft u geen risico op waardedaling van uw koopwoning en mogelijk kunt u geld vrijmaken en dit anders besteden.

10. Vervoer om te huren

huren google carKunt u (tijdelijk) minder goed lopen, fietsen of autorijden? Maak dan gebruik van diverse andere oplossingen om u binnen, buiten of op vakantie te verplaatsen. Tijdelijke vervoer huurt u steeds makkelijker. Huur bijvoorbeeld een hulpmiddel als een elektrische (driewiel)fiets of een strandrolstoel. Maak gebruik van rolstoelvervoer, een deelauto of ga voor private leasen. Om spullen op te laden of om mensen te verplaatsen kunt u ook een gator huren. Deze handige karretjes vindt u op ook op gator-huren.nl, gator-mieten.de en golfcart-mieten.de. Deze sites zijn onderdeel van Divaco Verhuur / Vermietung.

Wie weet wat de toekomst nog brengt… Met een druk op de knop op uw bestemming komen, dat zou toch wat zijn. Bent u al wat ouder en is zelf rijden niet meer veilig? Of heeft u vanwege een oogaandoening problemen met uw zicht? Wie weet huurt u straks gewoon een zelf rijdende auto zoals de Google Car…

Huren? Vergelijk en vind de geschikte verhuurder

platform hurenNaast onze Keuzehulp en zoekmachines is er nog een handige oplossing om te achterhalen wie wat verhuurt. Zo vindt u voordelige verhuurbedrijven in de buurt via het platform Huren.nl. De site is opgedeeld in verschillende categorieën en producten, zoals hulpmiddelen en auto’s.

Volgens deze site blijkt uit onderzoek dat men bij het huren van spullen veel minder selectief is. Dat terwijl besparen door de juiste keuze juist heel goed kan. Daarnaast kunnen de voorwaarden verschillen voor als iets kapot gaat, niet tijdig wordt teruggebracht of als de levering niet in orde is. Daarom is vergelijken wel zo verstandig. U kunt er verhuurbedrijven ook vergelijken op basis van afstand, aanbod, beoordelingen en natuurlijk de prijzen. Dat bespaart ongetwijfeld tijd én geld!

Tot slot

Heeft u met deze Huren Top 10 meer inzicht gekregen om de beste huurkeuze te maken? Heeft u ervaring met producten of diensten die u beter kunt huren of wilt u uw tips delen? Plaats uw reactie dan hieronder, zo helpen we elkaar verder.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over wat u goed kunt huren?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: