Een eigentijds interieur laat u langer mooi wonen

eigentijds interieurHoewel de artikelen op Alleszelf.nl vaak over serieuze onderwerpen gaan, is er ook zeker ruimte voor wat luchtiger berichten. Alles zelf doen tot de hoogste leeftijd gaat immers niet slechts om praktische zaken, maar ook om comfort. Oud worden kan in stijl! Uw huis zal de nodige aanpassingen moeten ondergaan als u langer thuis blijft wonen, maar dat wil niet zeggen dat uw interieur hieronder hoeft te lijden. Gun uzelf een eigentijds interieur; ga voor een ander meubel, kunstwerk of, waar dit artikel over gaat: een mooi tapijt of vloerkleed. Laat uw interieur, net als uzelf, met de tijd meegaan en let daarbij wel goed op de veiligheid in huis. Ook als mantelzorger kunt u daar bij helpen. In dit artikel lichten we een paar moderne vloerkleden­­ uit die zowel praktisch als esthetisch zullen zijn in uw huis.

Rust met een eigentijds interieur

eigentijds interieur marokkaansOok als oudere is het fijn als u een huis heeft waar u tot rust kunt komen. Niet te veel tierelantijnen waar u zich aan kunt stoten of over kunt vallen. Een rustig huis creëert u met natuurlijke kleuren. Denk aan:

 • zandkleuren
 • blauw
 • lichte tinten
 • groen of
 • bruin.

Dit zijn koele tinten dus u moet oppassen dat uw huis niet te kil zal voelen. Immers, u moet zich wel thuis voelen en bezoek kunnen verwelkomen. Een goede uitkomst is om te kiezen voor een mooi vloerkleed. Helemaal hip zijn nu stoere jute vloerkleden. Dit jute is niet alleen een lust voor het oog maar ook een stuk minder glad of hobbelig dan andere tapijten. Denkt u vooral ook aan Antislip onderkleed of -mat onder uw tapijt, zodat het stevig op de grond ligt.

Tip: Maak losse kleden en tapijten vast aan de vloer, leg er een antislipkleed onder of zorg dat ze een antislip laag hebben.

Creëer variatie door te spelen met vormen

Ook een nieuwe trend op het gebied van interieur is het spelen met verschillende vormen. Een interieur kan snel erg hoekig zijn met een rechthoekige tafel, aanrecht, hoekbank en ga zo maar door. Kies daarom een keer voor een ronde tafel of losse stoelen in een rondje. En is het te veel gevraagd om van tafel te wisselen, dan kunt u al een hoop veranderen met een vloerkleed. Een cirkelvormig oosters vloerkleed doorbreekt bijvoorbeeld het standaard patroon in huis.

Doe eens duurzaam!

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat steeds meer producenten duurzaam te werk gaan. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het milieu? Ook dan is het eerder genoemde jute een uitkomst. Jute is geheel biologisch afbreekbaar en erg duurzaam. Het materiaal is erg stevig en gaat dus lang mee. Een aanwinst voor uw interieur en goed voor de wereld dus! Nu moet u niet denken dat jute slechts in de natuurlijke kleuren verkrijgbaar is. Er zijn heel veel verschillende maten, vormen en patronen! Uiteraard kunt u ook gebruik maken van marktplaatsen en het tweedehands aanbod van kringloopwinkels en rommelmarkten. Dat is wel zo voordelig!

Klussendienst voor in huis vinden >>

Een oubollig of een eigentijds interieur?

eigentijds interieur vloerkleedIndustrieel, kleurrijk, modern, klassiek, bohemian of oosters: er is voor ieder wat wils te vinden qua tapijten en vloerkleden. Heeft u net zo’n passie als wij voor een praktisch maar toch hip, eigentijds interieur? Wat ligt of komt er bij u op de vloer? Laat het ons weten in een reactie en leest u naar keuze ook zeker even verder over valpreventie, woningaanpassingen, relaxfauteuilsstoere banken en een opgeruimd huis!

 

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over een eigentijds interieur?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Een eigentijds interieur laat u langer mooi wonen
 1. Doret Schulkes schreef:

  Langer mooi wonen is inderdaad een goed idee. Een huis moet bijdragen aan je geluk. En dat kan als je in de basis de juiste keuzes maakt.
  Een vloerkleed kan bijdragen aan de sfeer in huis. Ik zie als voorbeelden echter redelijk kleine kleden. Als je een kleed wilt leggen adviseer ik een flink kleed, maar wel een kortpolig of een geweven tapijt zodat de kans struikelen zoveel mogelijk wordt verkleind.
  Er zijn nog veel andere factoren die bijdragen aan meer RUST in huis.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: