De beste parasol geeft schaduw en verlichting

beste parasolMet weer meer zonnige en warme dagen voor de boeg snakt u binnen de kortste keren toch weer naar wat schaduw. Als het goed is, weet u vast wel raad met die te felle zon. Toch zijn er steeds modernere én mooiere oplossingen dan de standaard parasol al dan niet samen met een knikarmscherm. En tja, het oog wil ook wat en geen verbleekte of gerafelde exemplaren. Alleszelf.nl wijst u hier graag op wat fijne parasols als schaduwrijke oplossingen om langer thuis in de schaduw te zitten met toch een prachtig uitzicht. Als de zon ondergaat, kunt u nu zelfs gewoon blijven zitten! Bent u klaar voor de zomerzon- en avond? Lees dan snel verder en kies de beste parasol en verlichting die bij u past.

De beste parasol voor mobiliteit

U zult bij een rondgang op internet of een paar tuincentra al snel zien dat er heel veel keuze is in soorten en maten parasols. Het meest bekend en gewild en daarom nog altijd een hardloper zijn de klassieke tuinparasols die op de bekende zware voet staan. Op hogere leeftijd kan dit toch wat problemen geven bij het verplaatsen van de voet en het plaatsen en openklappen van de parasol. Ga bij zo’n parasol kopen dus voor een voet met wieltjes en de ook voor een parasol met een wat lichter gewicht om hier lang van te kunnen genieten. Dat schijnt ook te kunnen tijdens een zomerse bui dus dat scheelt weer dicht- en open klappen!

Minder ruimte, meer schaduw

De laatste jaren winnen echter de parasols met een bijzonder mechaniek aan populariteit. Zo heeft u bij wat meer beperkte ruimte de keuze uit allerlei muurparasols of zweefparasols . Voordeel is dat deze minder verplaatsing vragen en een makkelijk mechaniek hebben voor draaien en openklappen..  Als u vroeger graag een terrasje pakte en houdt van die sfeer dan kunt u overwegen om toch voor een zwaardere horecaparasol te gaan. Het heeft sfeer maar let dan wel op de bediening. Sommige exemplaren kunnen erg zwaar zijn met dito bediening. Eerder schreven we hierover al deze handige parasolsoorten en kwaliteiten.

Verlichting na zonsondergang

Zit u aan het eind van een zonnige dag ook graag ook in de tuin om bijvoorbeeld gezellig na te tafelen of wat te lezen? wegduiken met een goed boek? Dan kan dat want er bestaan nu zelfs ook parasol verlichting in verschillende typen. Zulke verlichting is er als stijlvolle, heldere LED verlichting. Deze is dimbaar en werkt geheel draadloos dankzij een USB-oplader en accu. De verlichting is makkelijk te bevestigen aan de parasolbaleinen met magnetische strips.

beste parasol ledlamp

Alles voor huis & tuin >>

Een ander type LED-lampen klikt u als set weer zo aan de mast van uw parasol en wordt vaak als accessoire bij de parasol verkocht. Dit type is weer beter verstelbaar zodat u het licht kunt instellen naar onder of boven voor de gewenste sfeer of functie. Nog een voordeel is dat deze lampen ruim 30.000 branduren hebben en niet warm worden. Dat is wel zo voordelig én veilig! Deze parasollampen laadt u eenvoudig weer op met een bijbehorende transformator.

beste parasol ledlicht

Klaar voor de zon met de beste parasol?

Bent u wijs uit geworden en kunt u nu de beste parasol kiezen? Leuk om te horen dus laat het hieronder weten. Lees ook nog even ons artikel met tips over verstandig zonnen. Want met alleen een zonwerende parasol bent u er natuurlijk niet; denk ook aan kleren en smeren!

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de beste parasol?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: