De beste dakbedekking bij langer thuis wonen

de beste dakbedekkingVeel ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis wonen, maar daarvoor is een goede isolatie van de woning tegenwoordig onontbeerlijk. EPDM dakbedekking is een goede optie om de warmte binnen te houden en de kou en het vocht buiten. Het is een kosteneffectief onderdeel van de totale woningaanpassing tot op de hoogste leeftijd welke tot een beter leefklimaat biedt. Alleszelf.nl maakt u graag warm met heldere voorlichting over de beste dakbedekking, het materiaal en de verschillende voordelen. Hoe warmpjes zit u er bij?

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM (Ethyleen Propyleen Diene Monomeer) is een kunststof dat veel gebruikt wordt voor dakbedekking. Het is een flexibel en duurzaam materiaal dat zeer bestand is tegen extreme weersomstandigheden. EPDM is een licht en gemakkelijk materiaal om te installeren, waardoor het een kostenefficiënte oplossing is voor uw woning.

Waarom is zo’n dak een blijvend goede optie?

EPDM dakbedekking is een uitkomst voor ouderen die langer thuis willen wonen. Het materiaal is bestand tegen schade door UV-straling, weersomstandigheden, vuil en schimmels. Daarom is EPDM op het dak een betrouwbare, duurzame woonkeuze voor ouderen. Als u het dakmateriaal toepast met PIR-isolatie zorgt dit ook nog eens voor een goed geïsoleerd huis. Met deze combinatie als beste dakbedekking verlaagt u de energiekosten aanzienlijk. EPDM is ook nog eens een stuk goedkoper en dus kosten efficiënter dan andere dakbedekkingsmaterialen en kan een lange levensduur hebben. Dat draagt daarmee ook bij aan een hogere woningwaarde, niet in de laatste plaats door een gunstiger energielabel.

De vele voordelen

EPDM dakbedekking biedt duidelijk vele voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het materiaal bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal is ook duurzaam, wat betekent u op hogere leeftijd geen onnodige kosten hoeft te maken voor herstel- of vervangingswerkzaamheden. Daarbij geniet u vast en zeker van een goede isolatie door de combinatie met PIR-isolatie. Dit duo biedt zo namelijk een lage U-waarde, wat betekent dat het huis goed geïsoleerd is zodat er geen warmte verloren gaat. Dit is een belangrijk voordeel voor ouderen die langer thuis blijven wonen, omdat het de energierekening van het huis een lange tijd kan verlagen.

De keuze voor een plat dak

Als u EPDM dakbedekking op een plat dak wilt leggen, is het belangrijk om te weten voor welk type dak het gaat. Als het een dak is van uw woning, bedrijfspand, loods, garage of appartement, dan kiest u het beste voor EPDM met een dikte van 1,3mm. Dit materiaal heeft namelijk een levensduur van minimaal 50 jaar of langer. Als het gaat om een dak dat van uw tuinhuis, veranda, overkapping of schuur, kies dan beter EPDM met een dikte van 1,0mm. Ook deze EPDM folie heeft dezelfde eigenschappen, maar is iets dunner wat de kosten verlaagt.

Hoe deze dakbedekking te installeren?

Hoewel EPDM dakbedekking gemakkelijk te installeren is, is het belangrijk dat u een erkend installateur inhuurt voor het proces. Een erkende installateur weet precies hoe het materiaal moet worden geïnstalleerd zodat het de juiste isolatie en levensduur biedt. U hoeft ook weer niet ‘alles zelf’ willen doen, de grens ligt op het dak…

Onderhoud van dakbedekking met EPDM

Deze dakbedekkingssoort vereist echt weinig onderhoud. Het materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor u niet hoeft te vrezen voor schade door regen, hagel of sneeuw. Het is wel verstandig om periodiek inspectie te laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat er geen lekkage of schade aan het materiaal is. Daar bestaan ook onderhoudscontracten voor. Als er schade wordt geconstateerd kunt u dan ook onmiddellijk schakelen met de erkende installateur voor reparatie.

Keuzehulp Klussen Huis & Tuin >>

EPDM dakbedekking een uitkomst?

EPDM dakbedekking is volgens ons een uitkomst voor ouderen die langer thuis willen wonen. Het materiaal is immers bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor u geen onnodige kosten maakt voor herstel- of vervangingswerkzaamheden om maar te zwijgen over eventuele waterschade. Met het juiste combinatie dak- en isolatiemateriaal en kunt u onbezorgd genieten van een goede isolatie en plezierig woonklimaat, wat uw energierekening ook nog eens kan verlagen. Dit type dakbedekking is tot slot gemakkelijk te installeren en vereist weinig onderhoud. Dat scheelt weer onnodige stress en tijd die u wel leuker kunt besteden.

[Artikel en foto De beste dakbedekking in samenwerking met InterExpress]

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over de beste dakbedekking
Klik HIER en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: