Budgetvriendelijke tuinsets: Stijlvolle opties voor elk budget

Budgetvriemdelijke tuinsets[Gastbijdrage] Als zelfstandig wonende oudere heb je vaak andere wensen rond de inrichting van tuin en balkon, dan bij jongere mensen het geval is. Veel ouderen krijgen te maken met een seniorenwoning, de aanleunwoning. We proberen dit moment uit te stellen, maar vanaf 75-jarige leeftijd trekken veel ouderen in een seniorenwoning. Ook al is het misschien nog niet eens direct nodig: nu kun je de verhuizing nog aan. Eenmaal de 80 jaar gepasseerd, verloopt van alles moeizamer in de meeste gevallen. En wie woonachtig raakt in een seniorenwoning, krijgt doorgaans te maken met een balkon. Hoe richt je die in met een praktische, maar mooie tuintafel?

Praktische én mooi betaalbare tuintafels

Op het senioren balkon is vaak voldoende ruimte voor een mooie tuintafel. Als oudere is het daarbij niet alleen fijn als de tuintafel mooi is, en betaalbaar, maar hij moet ook praktisch zijn. Je moet ‘m immers even kunnen verplaatsen indien nodig. Hij mag dus niet te zwaar zijn. Een andere tuintafel kopen? Kijkt u dus vooral ook naar de praktische voordelen van onderstaande tuintafels:

Aluminium tuintafel

Aluminium tuintafels zijn prachtige lichtgewichten. De buizen zijn hol van binnen en de buitenzijde heeft een mooie afwerking met een poedercoating, wat zorgt voor een matte glans. Voor vrijwel iedereen is deze tuintafel eenvoudig te verplaatsen indien nodig. Aluminium wordt meestal verkocht in antraciet en donkergroene kleur, heel naturel dus en toch modern. Nog een voordeel is dat deze tuintafels geen onderhoud nodig hebben en écht zomer en winter buiten kunnen blijven staan. Ook de prijs is doorgaans laag, wat deze tuintafel voor ieders portemonnee aantrekkelijk maakt.

Riet of Rotan tuintafels

Riet en rotan tuintafels zijn alweer iets zwaarder in gewicht dan aluminium, desalniettemin kennen ze een mooie, natuurlijke look. Het zijn echt rustieke tuintafels, waar senioren de voorkeur aan kunnen geven. Riet en rotan vormen een mooi alternatief voor houten tuintafels, die wel zwaar zijn om te verplaatsen. Een nadeel echter is het onderhoud. Riet en rotan zullen met beits behandeld moeten worden (eens per jaar), anders raakt het materiaal lelijk en krijgt het een grauw grijze uitstraling. Het materiaal kan dan wel zomer en winter buiten staan. Nog een nadeel is dat riet en rotan langer nat blijven dan bij aluminium het geval is; daar kan het vocht niet intrekken, wat wel het geval is bij riet en rotan.

Kunststof tuintafels

Kunststof tuintafels zijn ook ideaal voor op het balkon. Kies eventueel een inklapbaar model. Kunststof is ook heel gemakkelijk te verplaatsen, het heeft geen onderhoud nodig (hooguit met een doekje afnemen). Het kan zomer en winter zonder onderhoud buiten blijven staan. Vorst en regen hebben geen invloed op het materiaal. Daarbij komt dat kunststof tuintafels ook voordelig te koop zijn en in vele maten en kleuren verkrijgbaar zijn.

Keuzehulp Huis & Tuin >>

Volop budgetvriendelijke tuinsets

Combinatie tuintafels zien we ook steeds meer terugkomen, zoals een aluminium tuintafel met een houten tafelblad. Er valt dus heel wat te kiezen en te combineren en dat vaak voor een betaalbare prijs.

[ Gastauteur budgetvriendelijke tuinsets :] Tuinmeubelwereld.nl | Foto door Scott Webb via Pexels.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: