De beste koffiezetapparaten voor senioren: voorkom een miskoop met deze tips

beste koffiezetapparaten[Gastbijdrage] Bent u op zoek naar de beste koffiezetapparaten voor senioren? Lees verder. Jong of oud, de behoefte aan koffie drinken is voor iedereen even groot. Het bezoeken van je favoriete koffiebar is nou niet iets wat je dagelijks doet. Met een volautomatische koffiemachine wordt het koffiezetten thuis eenvoudiger, sneller en leuker. Maar waar let je nu precies op als 65+er bij het uitzoeken van een geschikt koffiezetapparaat?

Wat is een volautomatische koffiemachine?

Bij een volautomatische koffiemachine gebeuren alle handelingen automatisch, denk aan het malen van de koffiebonen, het schoonmaken van de machine en het opschuimen van de melk. Met één druk op de knop zet je zwarte koffie, een espresso of een cappuccino. Het grote voordeel van een volautomaat is gemak: met weinig moeite geniet je altijd van versgemalen koffie.

Eveneens biedt een volautomatische koffiemachine vele instellingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om de sterkte, temperatuur en de volume aan te passen. Bij luxere volautomaten is het zelfs mogelijk om de temperatuur en stevigheid van het melkschuim in te stellen.

Tips over de beste koffiezetapparaten

1. Eenvoudige bediening en automatische uitschakeling

Hebt u moeite om technologie te begrijpen? Dan is het raadzaam te kiezen voor een koffiemachine met een eenvoudige bediening, aangezien geavanceerde koffiemachines soms lastig te begrijpen zijn door de vele opties en mogelijkheden.

Voor senioren raden we een bedieningspaneel met drukknoppen aan. Waar moeten de knoppen aan voldoen?

  • Hoe minder knoppen, hoe makkelijker de bediening.
  • Formaat van de knoppen: kies voor grote knoppen.
  • Achtergrondverlichting, om het doel van de knop te verduidelijken.

Met de automatische uitschakelfunctie voorkom je dat een koffiezetapparaat onnodig aan blijft staan. Hiermee bespaar je energiekosten en kopzorgen over de veiligheid.

2. Helder display

Problemen met lezen? Dan hebt u baat bij een koffiezetapparaat met een extra groot LCD-display. Dit maakt het eenvoudiger om de tekst te lezen. Daarbij het belangrijk dat het display voldoende licht geeft, zodat deze overdag ook leesbaar blijft.

3. De beste koffiezetapparaten met of zonder melkfunctie?

Drinkt u of de visite graag een cappuccino? Dan kiest u voor een volautomaat met automatische melkfunctie. Met één druk op de knop zet je dan een cappuccino. Het is raadzaam om een koffiemachine te kopen waarbij het melksysteem zichzelf reinigt.

Een volautomaat met melksysteem heeft meer mogelijkheden, waardoor de bediening wat lastiger kan zijn voor ouderen. In dit geval kunt u ook een volautomaat zonder melkfunctie overwegen. Deze zijn eenvoudiger in gebruik. Mocht u dan toch een cappuccino willen zetten dan kunt u er een losse melkopschuimer bij kopen.

4. Compacte koffiemachine

Beschikt u over een kleine keuken? Een volautomaat kan best wat ruimte innemen op het aanrecht. Kies daarom voor een compacte koffiemachine met een kleine water- en bonenreservoir.

5. Garantie aan de deur

Sommige merken zoals De’Longhi geven garantie aan de deur. Wanneer er iets mis is met je koffiemachine, komt er een monteur langs die de koffiemachine repareert of vervangt. Hiermee voorkomt u dat u de defecte koffiemachine zelf moet opsturen en daarbij komt u nooit zonder koffiemachine te zitten.

Het beste koffiezetapparaten voor verjaardagen

Krijgt u regelmatig visite over de vloer? Een volautomaat is minder geschikt voor gelegenheden waarbij je veel koffie in een korte tijd wilt zetten. Er zijn een aantal volautomaten die de optie bieden om in één keer een grote kan koffie te zetten, maar dit zijn doorgaans de luxere volautomaten die ook in een hoger prijssegment vallen. De meest efficiënte en duurzame oplossing is nog steeds een filter-koffiezetapparaat, waarbij je moeiteloos een hele kan met koffie zet.

Onze favoriete koffiemachine voor senioren

Jaarlijks brengen wij van baristaworden.nl een TOP-10 uit met de beste koffiemachines. Voor senioren op budget raden wij een philips koffiezetapparaat aan. Onze grote favoriet is de Philips 2200 ep2231/40. Hebt u meer geld te besteden? Dan zijn Jura koffiemachines onze favoriet.

Meer voor thuis zoeken en vinden >>

Wat is uw beste keuze?

beste koffiezetapparaten baristoMocht u hulp nodig hebben bij het vinden van een geschikte koffiemachine dan mag u ons gerust een mailtje sturen. We zijn ook benieuwd naar uw ervaringen met de beste koffiezetapparaten. Laat uw reactie dan hieronder achter.

Wilt u meer weten over koffie? Lees dan Zo is koffie gezond tot op de hoogste leeftijd.

[Gastauteur:]Mijn naam is Frank, eigenaar van baristaworden.nl uit de Keuzehulp waar we jaarlijks tientallen koffiezetapparaten testen om voor u de keuze makkelijker te maken.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de beste koffiezetapparaten?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “De beste koffiezetapparaten voor senioren: voorkom een miskoop met deze tips
  1. sven goedbloed schreef:

    Dat jullie kiezen voor een Jura apparaat is ronduit vreemd. Dit riekt naar sponsoring. Ik heb voor mijn bejaarde ouders een jura apparaat gekocht en het is het minst praktische apparaat dat ik ooit gezien heb. Na drie reparaties (oude mensen duwen op alle knoppen) en heel veel ergernis is het apparaat een jaar verder weggedaan. Dit soort design is zelfs voor mensen die jonger zijn niet te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: