Tips om zelf badkamer tegels te leggen

badkamer tegels leggen[Gastbijdrage] De badkamer is een plek in je woning die je zo optimaal mogelijk in wil richten. Hoewel je hier niet zoveel tijd besteedt vergeleken met bijvoorbeeld je slaapkamer of woonkamer, wil je vanzelfsprekend wel op een relaxte manier naar het toilet gaan of kunnen douchen. Goede badkamertegels zijn een groot onderdeel hiervan, waardoor we in deze blog aan u uitleggen hoe u als oudere in een zelfstandige woning deze zelf feilloos kunt leggen.

Haal hoge kwaliteit badkamer tegels

De eerste tip die we u mee willen geven is om enkel voor hoge kwaliteit badkamer tegels te kiezen. De makkelijkste manier om hieraan te komen? Ga enkel voor badkamertegels van aanbieders die over een uitstekende reputatie beschikken. Denk dan aan bedrijven als Tegels in Huis. Door hoge kwaliteit badkamer tegels te halen, voorkomt u dat u over een jaar weer aan dezelfde klus moet beginnen. Dit scheelt u zowel tijd als geld!

Plan de indeling

Laten we het eens hebben over de planning van uw indeling. Dit is super belangrijk, want u wilt niet halverwege de klus erachter komen dat uw tegels niet passen of, nog erger, dat u er te weinig hebt gekocht. Dus, pak een meetlint en wat papier, en schets de veilige badkamer uit. Waar komt de douche? En het toilet? Denk ook na over hoe de tegels zullen lopen – wilt u dat ze horizontaal of verticaal liggen, of misschien in een visgraatpatroon? Dit is hét moment om creatief te zijn en uw visie voor de ruimte echt vorm te geven.

Bereid het oppervlak voor

Zorg er verder voor dat het oppervlak waarop u de tegels gaat plaatsen schoon, droog, en vooral vlak is. Oneffenheden? Die werkt u eerst bij. Niemand wil bubbels of scheef gelegde tegels in hun badkamer, toch? Dit is ook het perfecte moment om te checken of u wellicht nog extra voorbereidingen moet treffen, zoals het aanbrengen van een waterdichte laag.

Badkamer tegels leggen vanuit het midden

Begin in het midden van de ruimte met het leggen van de tegels. Dit zorgt ervoor dat de tegels symmetrisch aan beide kanten van de kamer eindigen, wat een professioneel en afgemeten uitzicht geeft. Trek een paar lijnen op de vloer of de muur als leidraad; deze zijn uw beste vrienden tijdens dit proces. Door vanuit het midden te beginnen, krijt u de kans om de indeling van uw tegels helemaal naar wens aan te passen en te zorgen voor die perfecte afwerking.

Toch maar Klussendienst vinden >>

Kit de voegen af

Nu de tegels perfect liggen, is het tijd voor de finishing touch – de voegen afkitten. Dit is de laatste stap die uw project echt afmaakt. Het kiezen van de juiste kleur voegsel kan de ruimte maken of breken. Denk erover na hoe u wilt dat het eindresultaat eruitziet. Wilt u dat de tegels eruit springen of zoek je meer een uniforme uitstraling? Pak de voegspuit en ga aan de slag.

Gastauteur badkamer tegels leggen: Tegels in Huis | Foto door Max Vakhtbovycn via Pexels.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: