Wat zijn de grootste gevaren thuis?

gevaren thuisIn en om het huis gebeuren de meeste ongelukken. Dat zegt men wel eens, wanneer de focus voornamelijk wordt gelegd op de gevaren die buitenshuis bestaan. Want ondanks alle verkeersongelukken en vechtpartijen op straat komen de meeste patiënten op de eerste hulp regelrecht van hun veilige thuis. Wilt u weten wat de grootste gevaren thuis zijn, lees dan dit artikel.

Gladheid in de badkamer

Ten eerste is de badkamer een plek met veel gevaren. Het water in de douche en in bad maakt dit de perfecte plek om uit te glijden. Bovendien zijn we dikwijls gehaast wanneer we ons in de badkamer aan het wassen zijn. We komen bijna te laat voor een afspraak of we willen juist snel gaan slapen. Onvoorzichtigheid kan er al snel voor zorgen dat we uitglijden en ons bezeren.

Zorg er dus altijd voor dat u voorzichtig bent wanneer u zich op een gladde ondergrond bevindt. Dat is onderdeel van een goede valpreventie. Je kan je echt lelijk bezeren wanneer je te vallen komt in de douche. Bovendien is het vanwege het water ook lastig om dan weer overeind te komen.

Gevaren thuis in de keuken

Ook in de keuken zijn veel gevaren te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei voorwerpen waar u zich aan kunt bezeren. Denk aan scherpe messen en zware keukenapparatuur. Daarnaast kan je je verbranden aan hete voorwerpen, zoals een pan. In het ergste geval brand je je aan het vuur van het gaspitje. Dit soort situaties zijn nooit leuk en moeten zo veel mogelijk voorkomen worden.

Toch kan het altijd voorkomen dat u zich wel verwond in de keuken. Het is daarom belangrijk dat u weet waar de dichtstbijzijnde eerste hulp of huisartsenpost is. Mocht het nodig zijn om daar heen te rijden, dan hoeft u niet ter plekke op te zoeken wat de locatie is. Sommige zorgverzekeraars vergoeden bovendien alleen de zorg van bepaalde aanbieders. Kijk welke aanbieder er bij uw verzekering vergoed wordt. Of zoek een zorgverzekeraar uit door verschillende zorgverzekeringen te vergelijken en degene te kiezen met een aanbieder in de buurt.

Stoten tegen harde of scherpe punten

In het gehele huis bestaan gevaren, niet alleen in de keuken of de badkamer. Overal staan kastjes met scherpe randen, plankjes die net te laag hangen of deurklinken waar je achter kan blijven haken. Het is daarom zaak om altijd voorzichtig te zijn. Ken de gevaren thuis want een ongeluk is snel gebeurd en kan vervelende gevolgen hebben. Gevaarlijke situaties in het huis kan je het beste zo goed mogelijk voorkomen door scherpe voorwerpen op te bergen en harde punten af te dekken.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de gevaren thuis? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: