Zoekt en gij zult vinden

Steeds meer ouderen moeten en willen langer zelfstandig blijven wonen, ook op zeer hoge leeftijd. Dat weten we inmiddels. Maar wat veel mensen volgens mij niet weten, is dat er zó veel diensten zijn die hen dat mogelijk maken. Er zijn telefooncirkels, boodschappen-, klussen- en bezoekdiensten, koffie-ochtenden, maaltijdbezorgers, zorgmakelaars, woningaanpassers en informatieloketten. Om maar een eerste opsomming te geven.

Het is overal anders

Overal in ons land is het anders geregeld: veel aanbod is lokaal en kleinschalig in wijken en buurten georganiseerd. Maar er zijn ook aanbieders die in grote bieden werken; soms als nonprofit en soms als private partij. Sommige diensten zijn gratis, andere zijn beschikbaar tegen een kleine vergoeding of voor markttarieven.

Onderzoek is nodig

Op die manier is er veel te kiezen. Dat is heel mooi. Alleen is het aanbod vaak moeilijk te vinden en te vergelijken. Hoe dat geregeld is in ons land ga ik hier onderzoeken.

Doe mee

Op welke manier vindt u (voor uzelf of voor iemand voor wie u zorgt) de weg tussen het kastje, de muur en de bomen in het bos? Abonneer u op dit blog en doe mee met deze zoektocht.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: