Vakantieparken tips voor veelzijdig plezier in eigen land

vakantieparken in eigen land[Gastbijdrage] Het vinden van een vakantieadres is soms een hele uitdaging wanneer je niet goed te been bent. In dit artikel geven we tips over vakantieparken in eigen land die goed bereikbaar zijn voor mindervaliden, en waar ook nog eens van alles te doen is.

Vakantieparken in eigen land

Wie zelf minder goed te been is weet hoe lastig het kan zijn om een geschikt vakantieadres te vinden. En hoe groot de wens is om ook mee te kunnen doen. Gelukkig zijn er vanaf de vakantieparken in Nederland mogelijkheden genoeg. Op de parken zelf, en in de omgeving. Samen genieten van gastvrij en bourgondisch Limburg. Op ontdekkingstocht door de natuur van de Veluwe of uitwaaien aan het strand in Zeeland of op de Waddeneilanden. En dat alles vlakbij huis, zonder gedoe of uitleg in een vreemde taal.

De Veluwe: natuur in overvloed, bereikbaar voor iedereen

De uitgestrekte bossen van Nationaal Park de Hoge Veluwe nodigen uit voor een ontdekkingstocht door de natuur. Ook als je niet zo goed te been bent, want daar hebben ze op de Veluwe wel aan gedacht. Start bijvoorbeeld je bezoek bij het Museonder voor een kijkje onder grond. Via het wortelstelsel van een 135 jaar oude boom en fossielen daal je af naar het middelpunt van de aarde. De toegang is inbegrepen bij je kaartje voor Nationaal Park de Hoge Veluwe. Buiten de poorten van het Museonder beginnen verschillende wandel- en fietsroutes. Ook zijn er witte rolstoelen en rolstoelfietsen gratis te gebruiken. Zo ontdekt iedereen, met of zonder begeleider, zelfs de uithoeken van het park. Reserveer vooraf om teleurstelling te voorkomen.

De verblijfstip voor de Veluwe is Droompark Beekbergen. Naast de keuze uit gelijkvloerse, ruime en luxe vakantiehuizen smul je hier in het à la carte restaurant van de lekkerste maaltijden. Afhalen of zelf koken kan natuurlijk ook. Bovendien is vanuit het vakantiepark zowel de Veluwe als het Nederlands Openluchtmuseum en Arnhem goed bereikbaar. Leuk voor dosis cultuur en ook prima toegankelijk voor iedereen.

Het meest rolstoelvriendelijke strand van Zeeland

vakantie in eigen land zeelandHet strand van Domburg is in Zeeland de plek om uit te waaien aan het strand. Of, in de zomer, een plons in zee. Ook voor mindervaliden, want in Domburg zijn er bij verschillende duinovergangen invalidenparkeerplaatsen te vinden. De verharde paden lopen hier tot op het strand en op het strand zelf zijn er op veel plekken invalidetoiletten. Het strand van Domburg is prima bereikbaar vanaf vakantiepark Roompot Hof Domburg.

Texel: het meest bereikbare Waddeneiland

Gastvrij Texel is niet alleen het grootste Waddeneiland, het is ook het meest bereikbaar voor mindervaliden. Vanuit Den Helder duurt de overtocht naar Texel slechts 35 minuten en vertrekt ieder half uur. Texel is in tegenstelling tot andere Waddeneilanden niet autovrij. En daarmee zijn veel plekken op het eiland makkelijker bereikbaar voor mindervaliden. Op het strand bij Paal 17, halverwege Den Burg en de Koog, hebben ze zelfs een Cadweazle: een elektrische rolstoel waar je twee uur lang mee over het strand rijdt. Tot halverwege het strand liggen betonnen platen zodat het strand extra goed bereikbaar is. En bij het strandpaviljoen Paal 17 zijn er speciale invalidentoiletten.

De huisjes van Roompot Texel liggen vlakbij. En datzelfde geldt voor het zeehondencentrum Ecomare.

Bourgondisch en bereikbaar Limburg

Bourgondisch Maastricht staat bekend om de levendige pleinen en historische gebouwen. En ook voor mindervaliden is Maastricht goed bereikbaar. Bezoek onder andere de oudste kerk van Nederland: de Basiliek van Sint Servaas of bewonder de mooiste foto’s in het fotomuseum aan het Vrijthof. En voor wie in alle rust de bezienswaardigheden van de binnenstad wilt bewonderen is een ritje in de Zonnetrein een aanrader. Deze milieuvriendelijke trein is rolstoelvriendelijk en rijd onder andere langs het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouweplein, de stadsgracht met haar Kompen en het groene stadspark. Zo geniet je in alle rust, kijk je je ogen uit en luister naar de verhalen die de gids vertelt.

De vakantiewoningen van Dormio Resort Maastricht zijn de ideale keuze voor een vakantie in Limburg. Hier heb je alles dichtbij: rust, natuur en de stad Maastricht op slechts 15 minuten rijden. Vraag bij boeking naar de gelijkvloerse woningen. Aan luxe kom je hier niets te kort.

Vervoer naar het vakantieadres zoeken en vinden >>

Gaat u op vakantie in eigen land?

We zijn benieuwd naar uw vakantie ervaringen binnen onze grenzen. Heeft u tips om dit te vergemakkelijken ‘op leeftijd’? Geef het hieronder aan ons door!

[Gastauteur:] Onder het motto ‘Discover your smile’ doet TUI er alles aan om hun reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Ook met vakantieparken in eigen land. Deze touroperator gaat graag een stapje verder om de verwachtingen van haar gasten te overtreffen. De drie letters T, U en I staan voor Trusted, Unique en Inspiring en vormen een smile.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over vakantieparken in eigen land?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: