Uitdeelkaart 2017

…op deze nieuwe uitdeelkaart. Om lekker lang thuis te wonen.

Drie jaar geleden, toen we Alleszelf.nl startten, was het al duidelijk: steeds meer ouderen zouden langer zelfstandig thuis blijven wonen. Meestal met zijn tweeën, maar ook vaak alleen, ook nadat de partner is overleden. Dan wil je toch dat alles zoveel mogelijk door blijft gaan. Alleszelf.nl richt zich op alle onderwerpen die het leven van ouderen zelfstandiger, veiliger en gezelliger te maken.

Dat doen we met nieuwsberichten en door het aanbod van diensten voor ouderen inzichtelijk te maken. Veel ouderen, mantelzorgers en professionals hebben enthousiast gereageerd op onze aanpak. Het afgelopen jaar hebben we een flinke slag gemaakt om het aanbod toegankelijker te maken. Sinds kort kunt u uw wensen aangeven en zoeken voor elke plaats en elk gebied. Het aanbod groeit elke week!

Onze traktatie voor meer zelfstandigheid, veiligheid en gezelligheid!

Als traktatie bieden we u een overzicht van ons dienstenaanbod aan in deze pdf. Vanuit de pdf kunt u doorklikken naar de website, maar u kunt de pdf van de uitdeelkaart 2017 ook uitprinten en op een voor uzelf, ouderen, mantelzorgers en hulpverleners interessante plek ophangen. Op het prikbord, bij de koffieautomaat, in de etalage, de wachtkamer of gewoon naast de pc. Maar ook om te delen op social media of voor op uw eigen site! Voor drukwerk kunt u ons mailen.

Download hier, klik, deel en stuur door, print en deel uit, hang op, gebruik:

 

Uitdeelkaart 2017 Alleszelf.nl

 

 

Uitdeelkaart 2017 van A tot Z

Administratie: Gelukkig zijn er in Nederland veel organisaties die u kunnen helpen om orde op zaken te houden. Bijvoorbeeld bij rekeningen, de ‘blauwe enveloppen’, verzekeringen en betalingen die u moet doen.

Begeleiding & gezelschap: Met persoonlijke begeleiding, verzorging en gezelschap kunt u op hoge leeftijd langer en beter zelfstandig blijven wonen. Het kan fijn zijn als u aandacht krijgt van iemand die u praktisch helpt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het opstaan, het doen van boodschappen, het begeleiden naar doktersbezoek of het maken van een praatje.

Huishoudelijke hulp: De badkamer en keuken schoonmaken, wassen en strijken, stofzuigen, het moet allemaal gebeuren. Als u dat zelf moeilijk kunt, bent u aangewezen op hulp van anderen. U kunt uw familie of vrienden vragen, een thuiszorgorganisatie benaderen of terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Er bestaan ook steeds meer websites waar u huishoudelijke hulp kunt vinden.

Informatie & advies: Wanneer u ouder wordt, krijgt u met nieuwe omstandigheden te maken. U hebt soms behoefte aan informatie en advies, bijvoorbeeld rond uw inkomen, uw woning of uw gezondheid.

Klussen huis & tuin: Heeft u op hoge leeftijd een klus in huis of tuin die u zelf niet kunt uitvoeren? Er zijn meer oplossingen dan u denkt! U kunt kiezen tussen grote of kleine klussen en u kunt aangeven of deze klus met spoed moet worden afgehandeld.

Maaltijdvoorziening: Geen zin, tijd of mogelijkheid om zelf (elke dag) te koken? Gelukkig zijn er verschillende dienstverleners die maaltijden aan huis of buitenshuis aanbieden. In ons overzicht ziet u maaltijden die aan huis worden bezorgd.

Ontmoetingsgelegenheid: Hebt u behoefte aan meer persoonlijk contact? In Nederland zijn daar veel mogelijkheden voor. Door mensen te ontmoeten die in een situatie verkeren zoals uzelf, hoeft u zich niet eenzaam te voelen.

Personenalarmering: Met personenalarmering kunt u eenvoudig direct hulp inschakelen. Dat is nuttig als u alleen woont, zich minder veilig voelt of klachten hebt. Dan is het een veilig en prettig idee dat er andere manieren zijn om eenvoudig direct hulp te kunnen inschakelen.

Thuiszorg: Misschien heeft u verzorging aan huis nodig. Wanneer u lichamelijke gebreken heeft, kan het nodig zijn om u te helpen bij wassen en aan- en uitkleden. Wanneer nodig kan zelfs verpleegkundige zorg aan huis worden geleverd.

Vervoer: Als u niet meer goed zelfstandig kunt reizen bent u aangewezen op andere vervoersoplossingen. Bijna overal in Nederland rijden regiotaxi’s, terwijl ook anders vervoersvormen (bus, trein, vliegtuig) speciale voorzieningen hebben voor rollators en rolstoel.

Zorgcoördinatie Het regelen en afstemmen van alle zorg met familie en professionals kan een flinke klus zijn. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende dienstverleners die ‘zorgcoördinatie’ aanbieden.

Driewerf bedankt!

Uitdeelkaart 2017 Team Alleszelfnl 3 jaar

Het team van Alleszelf.nl bedankt u voor uw interesse in Alleszelf.nl in de afgelopen drie jaar! We hopen dat wij u ook weer helpen met deze uitdeelkaart 2017. Natuurlijk gaan we in volle vaart door, liefst tot op de hoogste leeftijd.

We horen graag wat u van ons initiatief vindt. Ervaringen, tips en aanvullingen voor Alleszelf.nl zijn dan ook van harte welkom. Zet ze onderaan dit bericht als reactie.

 

Wilt u minstens elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over de Uitdeelkaart 2017?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

 

Deel dit artikel
4 reacties op “Alstublieft: Alleszelf.nl bestaat 3 jaar en trakteert…
 1. Rein Hoen schreef:

  Waarom deze kaart niet als PDF om te downloaden en uit te printen?

 2. Rein Hoen schreef:

  Sorry, Ik zie nu dat er wel een PDF is. Het staat een beetje verstopt in de tekst.

  • Robert Arnoldy schreef:

   Beste Rein,
   Leuk dat je aan de gang gaat met de uitdeelkaart en bedankt voor de tip. Je kunt nu op verschillende plekken klikken om de pdf te openen. Ook hier 🙂 Feestelijke groet Robert

 3. Peter de Bruijn schreef:

  Gefeliciteerd mensen, keep up the good work!

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: