Top 10 van 1 jaar Alleszelf.nl

top 10U wilt zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, tot op de hoogste leeftijd. Daar helpen wij u nu een jaar mee: met 52 berichten, overzichten, onderzoeken en meer. Graag zetten we de meestgelezen informatie voor u op een rij. En wilt u iets voor Alleszelf.nl doen?

1. Alle Wmo-loketten van Nederland

Alle Wmo-lokettenEr verandert veel in de zorg en uw gemeente wordt steeds belangrijker. Dan is het ook belangrijk om makkelijk en direct met uw gemeente te communiceren. Daarvoor hebben gemeenten Wmo-loketten ingericht. Hier vindt u alle telefoonnummers en mailadressen van alle Wmo-loketten in ons land.

2. Maaltijden

Maaltijden

U wilt lekker eten zonder zelf in de keuken te hoeven staan. Dat kan steeds beter. Het was ons eerste overzicht, en nog steeds het meest bezocht: thuisbezorgde maaltijden.

3. Personenalarm

PersonenalarmU wilt veilig wonen. En er op kunnen rekenen dat hulp snel komt als u onverwacht komt te vallen of een andere noodsituatie meemaakt in uw eigen woning. Daarvoor biedt personenalarmering een uitstekende oplossing. Gelukkig kunt u uit meer dan vijftien oplossingen kiezen die in heel Nederland beschikbaar zijn. Wel zo’n rustig gevoel.

4. Vrijwilligers

VrijwilligersHoe kunt u een vrijwilliger vinden om u te helpen? Ook daar zijn veel mogelijkheden voor: denk aan het Rode Kruis en Humanitas. Maar ook allerlei online marktplaatsen kunt u raadplegen. We zetten de mogelijkheden op een rij.

5. De regiotaxi: het complete overzicht

RegiotaxiRegiotaxi’s zijn handig en voordelig voor uw vervoer, vooral op hoge leeftijd en bij verminderde mobiliteit. Hier vindt u alle informatie, inclusief een overzicht van alle aanbieders in Nederland.

6. Betaalde diensten

Betaalde dienstenU kunt op steeds meer marktplaatsen zoeken naar betaalde hulpverleners. We zetten de platforms op een rij en laten zien waarin de platforms verschillen. Welke zou ú kiezen?

7. Stappenplan

StappenplanOp hoge leeftijd hulp en ondersteuning vinden die precies bij u past en die ú wilt? Ons stappenplan helpt u met de meest actuele verwijzingen en nieuwe inzichten om uw stem maximaal te laten klinken. Ook voor mantelzorgers.

8.Tien tips om het beste uit uw hulp in huis te halen

Hulp in huisMisschien krijgt u nu of straks minder uren hulp in het huishouden of u moet zelf meer betalen voor deze ondersteuning. Hoe haalt u dan het beste uit uw hulp? Maak gebruik van deze tien tips en heb grote kans op meer resultaat in minder tijd.

9. Gratis hulp bij uw keukentafelgesprek

KeukentafelgesprekHebt u binnenkort een keukentafelgesprek met uw gemeente? Weet u dat u kosteloos gebruik kunt maken van iemand die u helpt en op uw belang let? U staat er dan niet alleen voor. Hier leest u meer over de mogelijkheden.

10. Zeven woontips voor een comfortabel en veilig huis

U wilt lang zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis? Dan is het belangrijk om uw woning veilig en comfortabel te maken. In dit bericht staan 7 praktische tips en bronnen om direct aan de slag te gaan.

Wilt u iets voor ons doen?

Met onze 52 berichten hebben we meer dan 30.000 gebruikers geholpen. Wilt u iets voor ons doen? Dat zou heel fijn zijn; kies uit deze mogelijkheden:

 • Nog niet geabonneerd op onze wekelijkse kosteloze nieuwsbrief? Meld u dan meteen aan via deze link.
 • Wilt u ook in úw gemeente het aanbod van diensten voor ouderen veel beter toegankelijk hebben? Laat dat ons dat weten via deze pagina. Daarmee staan we sterker om uw gemeente te benaderen.
 • Een bericht schrijven voor Alleszelf.nl? Als u kennis, inzichten of ervaringen hebt die u wilt delen via een gastbijdrage op Alleszelf.nl dan kan dat. Kijk hier voor meer informatie en stuur ons een mail: info@alleszelf.nl.
Deel dit artikel
7 reacties op “Top 10 van 1 jaar Alleszelf.nl
 1. Jeanet van der Burg schreef:

  Beste Hugo,

  Ik ben heel enthousiast over dit initiatief. Volgens mij omvat het alles wat nodig is om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Toegang tot zorg en dienstverlening, praktische ondersteuning en tips. En dat allemaal op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke wijze toegankelijk gemaakt. Goed hoor!

 2. Josephine Dries schreef:

  Gefeliciteerd met jullie 1e verjaardag! Mooi initiatief om ouderen zelf de touwtjes ook écht in handen te geven. Met eenvoudige breed gesorteerde, goede informatie te geven kan iedereen goede keuzes maken en vervolgens meteen afspraken maken-bestellen-regelen-klaar! Veel succes met de komende jaren.

 3. Alie Lucas schreef:

  Kijk ook eens op http://www.sunenz.nl

 4. Chris Noordam schreef:

  Dank je wel Hugo
  Deze informatie is heel goed en nuttig
  Ik zal het gaan delen
  Veel succes met je vervolgactiviteiten!

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: