Pijn in de voeten? Train uw voeten sterk!

pijn in de voeten[Gastbijdrage] Heeft u veel last van uw voeten? Een hallux valgus, voorvoetpijn, hielspoor of een andere voetklacht? U staat niet alleen. Heel veel mensen hebben voetklachten. De klachten nemen bijna altijd in de loop van de tijd toe en beperken u in uw doen en laten. Maar u kunt er zelf wat aan doen door uw voeten sterk en soepel te trainen. Laat deze tips tegen pijn in de voeten niet lopen!

Pijn in de voeten? Voorkom dat het erger wordt

Voetentraining helpt. In dit blog leest u waarom het trainen van de voeten klachten kan voorkomen en verminderen. Voetentraining is een initiatief van Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning, tevens gastauteur van dit bericht.

pijn in de voeten - adviseur“Bij mensen die nooit op schoenen lopen, komen voetklachten bijna niet voor. Wij, de schoendragers, kijken niet om naar onze voeten. We stoppen ze weg in stevige schoenen en kijken pas goed als we pijn hebben.”

Cocky Hoogeveen | Voetentraining

Stand van de voeten

Voeten zijn het fundament van ons lichaam. Veel klachten aan de nek, de schouders of de rug zijn terug te leiden naar de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. Je krijgt het advies om stevige schoenen te dragen, maar dat is eigenlijk helemaal niet goed voor de voetspieren. De voetspieren hoeven dan niets te doen en worden lui. En dat is een gemiste kans, want getrainde voetspieren zijn ontzettend belangrijk. Waarom? Omdat je de hele dag op je voeten loopt en omdat je voeten bepalen hoe je loopt. Je voetspieren heb je immers niet voor niets. Je voeten dragen bij aan de stand van je lichaam en je lichaam draagt bij aan de stand van je voeten.

Online trainingen

online training voetenVoetentraining ontwikkelde een oplossing waarmee u zelf aan de gang gaat. Trainen! Train zelf uw voeten, stop de pijn en voorkom dat het (nog) erger wordt. Want door te trainen versterkt u de voetspieren. En sterke voetspieren voorkomen voetklachten.

Cocky: “Wij willen dat mensen lang zelfstandig kunnen blijven bewegen. Kunnen wandelen, boodschappen doen. Noem maar op. Mobiel blijven is ontzettend belangrijk voor je zelfstandigheid. Door je voeten in conditie te houden, blijf je langer in staat om zelfstandig te blijven wonen.”

Voetentraining heeft online trainingen voor de volgende voetklachten:

  • Hallux valgus, (scheve teen)
  • Hielspoor
  • Mortons neuroom
  • Klauw- en hamertenen
  • Metatarsalgie (voorvoetpijn)
  • Hallux rigidus/limitus
  • Tailors bunion

En voor wie graag zijn voeten gezond wil houden, is de Online Training Gezonde Voeten gemaakt.

Keuzehulp Informatie & Advies >>

Gratis voetoefeningen

Om u kennis te laten maken met Voetentraining zijn oefeningen ontwikkeld die u gratis kunt proberen. Deze gratis oefeningen vormen samen een korte training waarmee u direct aan de gang kunt. Dankzij de oefeningen verdwijnen voetklachten snel. Dus train uw voeten en verbaast u zich over het resultaat. Stel je voor dat je geen last meer hebt van je voeten. Dat zou fijn zijn toch? U merkt na een paar dagen al dat uw voeten soepeler en sterker worden!

Klik hier om naar de gratis oefeningen te gaan: Voetentraining >>

Pijn in de voeten verholpen?

We horen graag of u aan de slag bent gegaan met onze adviezen en de Voetentraining. U kunt uw ervaringen delen onder dit bericht.

Alleszelf-tip: Er bestaan gelukkig altijd nog deze schoenen bij doorgezakte voeten op Allesoverschoenen.nl. Lees ook het bericht op Alleszelf.nl over veilige schoenen, die hoeven echt niet altijd stevig te zijn!

voetentraining

[Gastauteur:] Voetentraining.nl van het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging is een initiatief van Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen. Samen geven zij vorm aan hun missie om iedereen, ongeacht de leeftijd, bewust te maken van gezonde voeten.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over pijn in de voeten?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: