Vraag zelf uw online hoortest aan. Eenvoudig en snel 

online hoortest[Gastbijdrage] Moeite met horen? Doe een online gehoortest! Met de online hoortest via onze website weet u gemakkelijk en snel of u problemen hebt met uw gehoor. Onze online gehoortest geeft een goede inschatting van uw gehoorvermogen.

Last van gehoorverlies?

Zet u het volume van de tv steeds harder? Moet u steeds aan mensen vragen of ze willen herhalen wat ze net hebben gezegd? Kunt u het gesprek aan tafel niet meer volgen, omdat u het niet verstaat? Dan is het verstandig om uw oren te controleren. Misschien heeft u wel een gehoorapparaat nodig.

Doe een hoortest online!

Een online hoortest geeft een eerste indruk van de conditie van uw gehoor. Zo’n online test is nooit helemaal accuraat. Online gehoortesten die uitsluitend gebruik maken van verschillende tonen en frequenties zijn niet betrouwbaar. De verschillende geluidsniveaus die u hoort zijn namelijk nooit helemaal juist afgesteld.

Onze online test is een combinatie van luistertesten met het gebruik van achtergrondgeluid en enkele vragen. Dit is de best mogelijke manier om uw oren online te testen. Het geeft een goede eerste indruk over de conditie van je gehoor.

Hoe ziet de test eruit?

Eerst krijgt u vier eenvoudige vragen over uw gehoor in situaties die u dagelijks tegenkomt. Daarna laten we u verschillende tonen horen met verschillende frequenties en toonhoogtes. Als laatste hoort u een paar gesprekken. Na elk gespreksfragment krijgt u een vraag over wat er tijdens het gesprek werd verteld. Als u klaar bent met de test, krijgt u direct de uitslag te zien. Er zijn drie mogelijke opties:

  • Geen gehoorverlies
  • Licht tot matig gehoorverlies
  • Ernstig (of zwaar) gehoorverlies

Gehoorverlies, en dan?

Als uit de hoortest blijkt dat u gehoorverlies hebt, zijn er gelukkig verschillende oplossingen mogelijk. Het is verstandig om de hulp van een professional in te schakelen. De behandelmogelijkheden zijn afhankelijk van:

  • De mate van je gehoorverlies
  • Het soort gehoorverlies
  • Uw levensstijl

audicien register online hoortestOnze StAr-geregistreerde audiciens hebben veel ervaring met de verschillende soorten van gehoorverlies. U kunt gelijk online een afspraak maken bij een van onze audiciens voor een audiologische test. Dat is namelijk de enige manier om volledig betrouwbaar vast te stellen welke problemen je precies met uw gehoor hebt. Een hoortest online doen is namelijk een goede indicatie, maar u kunt niet vaststellen met welk oor uw problemen hebt en hoe groot die problemen precies zijn. Als het nodig is, geven onze audiciens ook advies over een passend gehoorapparaat.

Uw ervaring met een online hoortest

Wat zijn uw ervaringen met een verminderd gehoor? Hebt u tips voor anderen om dit eerder te herkennen en heeft zo’n online hoortest u goed geholpen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

[Gastauteur:] Van Boxtel hoorwinkels heeft 58 winkels in Nederland. De focus ligt bij gepersonaliseerde en deskundige hoorzorg. Zij proberen ook in een samenwerking met OldStars Sport (zie artikel Walking sporten) om ouderen bewust te maken van de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies. Want zo’n verminderd, onbehandeld gehoor leidt vaak tot een sociaal isolement.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de online hoortest?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: