Online holistische cursussen voor een gezond, gelukkig leven

online holistische cursussen

Wie denkt aan gezond en gelukkig oud worden denkt waarschijnlijk gelijk aan goede voeding, genoeg beweging en genoeg sociale contacten en hulp. Maar er komt een hoop meer bij kijken. Uw eigen kennis en levensinstelling helpen ook bij gezond en gelukkig ouder worden. Tegenwoordig kun je blijven leren, door online allerlei leuke, nuttige en leerzame cursussen te volgen die u helpen om weer met een frisse blik naar de wereld te kijken. Tijdens de coronacrisis kan dat gewoon vanaf uw eigen bank! Hier bespreken we online cursussen voor een gezond en gelukkig leven die een holistische insteek hebben.

Online holistische cursussen volgen

Vandaag de dag is er een enorm aanbod in cursussen die u online kunt volgen. Niet alleen om een nieuwe hobby of handigheid te leren, maar ook om uw gezondheid te versterken. We benadrukken op Alleszelf.nl wel vaker dat gezondheid een holistische aanpak vereist. Maar wat wil dat nou zeggen?

Holistisch betekenis
Voeding, beweging, rust in het hoofd en je bewust zijn van je energie. Alles hangt met elkaar samen en samen dragen al deze zaken bij aan een gezond en gelukkig leven.

Zeker als het gaat om gezond en gelukkig oud worden gaat, is een holistische aanpak erg belangrijk. Over elk van deze gebieden valt nog een hoop te leren, ook op hogere leeftijd:

  • fysiek
  • mentaal
  • emotioneel en
  • spiritueel.

Levensenergie met Reiki

Een cursus die al deze gebieden combineert is een cursus Reiki. Hoewel u als oudere waarschijnlijk steeds afhankelijker van de zorg wordt, zult u als oudere zeker ook ervaren dat uw lichaam ook nog een hoop kwaaltjes zelf oplost. In het Japans wordt dit zelfhelende vermogen van het lichaam Reiki genoemd. In een cursus Reiki leert u over levensenergie en hoe alle onderdelen van uw lichaam en leven met elkaar in verband staan en hoe alternatieve geneeswijzen voor meer dan u in eerste instantie zult denken een uitkomst kunnen bieden.

holistisch leven

Naast een online cursus Reiki vonden we nog meer online cursusmogelijkheden bij ZoMa Opleidingen. Dit instituut is geaccrediteerd door KTNO en geregistreerd bij CRKBO.

Of maak uw keuze uit ons overzicht van thuisactiviteiten of zoek eens naar de mogelijkheden op het wereldwijde web. Van online wijnproeverijen tot borduurcursussen en van een online kookcursus tot leren pokeren; u kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat!

Lezen voor geluk

Is al dat online leren toch niets voor u, dan kunt u altijd nog op de ouderwetse manier zelfkennis opdoen. Boeken kunnen u ook een hoop leren, een mens is immers nooit uitgeleerd! Lees bijvoorbeeld het boek ‘Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn’ dat binnenkort uitkomt. Bij dit ‘handboek’ zit ook een werkboek om deze aanpak echt in de praktijk toe te kunnen passen. Leert u zichzelf beter kennen en wilt u zijn zoals u werkelijk bent? En snuffel ook eens in de (online) bibliotheek naar boeken over religie, spiritualiteit en filosofie.

Direct elke dienst zoeken en vinden >>

Wat vindt u van online holistische cursussen?

Er zijn dus verschillende gelukzalige cursussen en fijne boeken voor thuis. We deden natuurlijk maar een greep uit de mogelijkheden zoals de online holistische cursussen of gaat u voor een andere cursus spirituele ontwikkeling? We zijn benieuwd hoe u hier tegenaan kijkt en wat uw ervaring hiermee is. Laat u het hieronder weten?

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over online holistische cursussen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: