Het is zover! In één gemeente goede toegang tot diensten voor ouderen. 

Capelle aan den IJssel

Ja, u wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Er zijn veel diensten beschikbaar die u daarbij kunnen helpen, maar meestal zijn die niet eenvoudig te vinden. Vanaf vandaag is er bewijs dat het wél mogelijk is dat overzicht te bieden. Want in Capelle aan den IJssel heeft Alleszelf.nl het aanbod inzichtelijk gemaakt. Hoe zou dat in uw gemeente zijn? Laat u inspireren!

Veel diensten

Er zijn in Nederland veel mensen en organisaties die diensten leveren voor ouderen. Denk daarbij aan maaltijden, alarmering, klussendiensten, bezoekdiensten en informatie- en adviespunten. Eerder hebben wij een overzicht gemaakt en kwamen tot meer dan 25 verschillende soorten diensten die voor u beschikbaar zijn. Deze diensten zijn er vaak in verschillende varianten: via vrijwilligers, via gesubsidieerde dienstverleners en private aanbieders. Kortom: er is vaak keuze genoeg.

Niet te vinden

Het is alleen zo jammer dat al die diensten zo slecht te vinden zijn! Juist nu steeds meer ouderen langer zelfstandig blijven wonen is het belangrijk dat zij -tenminste- goed inzicht hebben in het aanbod. En een oplossing kunnen vinden en gebruiken die bij de eigen wensen en mogelijkheden past.

Op één plek

Zoals het mogelijk is om hotels op Booking.com en boeken via Bol.com te vinden, zo zou ook het aanbod van diensten voor zelfstandig wonende ouderen te vinden moeten zijn. Op één plek, makkelijk te vinden, te vergelijken en te gebruiken. Het is de ambitie van Alleszelf.nl om dát te realiseren in heel Nederland.

Inspiratie in Capelle aan den IJssel

az-poster-A4

Voor het eerst in Nederland heeft Alleszelf.nl in Capelle aan den IJssel zo’n overzicht gemaakt en op 1 oktober 2015 gelanceerd. Mogelijk gemaakt door partners Welzijn Capelle (voorheen Buurtkracht Rijnmond), de Vijverhof, De Zellingen en Zorgbreed, kunnen ouderen via Alleszelf.nl/Capelle makkelijk en direct de volgende diensten vinden, vergelijken en gebruiken:

Ook voor u

Het aanbod van diensten voor ouderen is overal in Nederland anders. De kans is echter groot dat er véél meer is dan u zelf weet!  Graag zouden we iedereen een overzicht bieden zoals we nu in Capelle aan den IJssel doen. Wilt u ons helpen?

  • Als u Alleszelf.nl ook in uw gemeente wilt, laat het ons weten via deze pagina.
  • Bent of kent u iemand van een gemeente, kijk dan op deze pagina
  • Bent of kent u iemand van een welzijnsorganisatie, kijk dan op deze pagina

Wat zijn uw ervaringen?

Welke ervaringen hebt u met het vinden, kiezen en gebruiken van diensten? We horen het graag; laat uw reactie onder dit bericht achter!

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over Capelle aan den IJssel? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Een reactie op “Het is zover! In één gemeente goede toegang tot diensten voor ouderen. 
  1. M. Vissers schreef:

    Het is een mooi initiatief om een overzicht van diensten in ouderenzorg te hebben voor senioren. Het is in Amersfoort nogal lastig om de juiste informatie te krijgen, dat ligt, denk ik, aan de verschillende instanties, en wensen van de mensen zelf.
    Ik lees jullie berichten voor het eerst, en heb nog helemaal niks nodig om zelfstandig te leven, maar ik denk vooruit, over een aantal jaren zou er advies nodig kunnen zijn, over wonen / verhuizen / zorg.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: