Mondzorg onder één dak: gemak van kiespijn tot kunstgebit

mondzorg onder een dak[Gastbijdrage] Een lekker loopje op z’n tijd is heerlijk. Maar hoe voorkom je dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd als je kiespijn hebt en later blijkt dat een kunstgebit een goed idee is? Er zijn allerlei specialisten, die je met mondzorg in de meeste gevallen uitstekend kunnen helpen. Toch kan het er behoorlijk onoverzichtelijk van worden, als je niet gewoon alles bij elkaar dus mondzorg onder één dak hebt…

Mondzorg onder één dak handig?

Dus wilt u zeker weten dat het goed geregeld is? Zorg er dan voor dat de tandarts, de mondhygiënist, de tandtechnicus, de tandprothetieker én de implantoloog samenwerken. En dat is een hele mond vol, dus we leggen u graag uit waarom dat belangrijk is.

Alle specialisten voor mondzorg onder één dak

tandtechniek specialisten

Stel dat u last hebt van kiespijn, dan gaat u natuurlijk naar de tandarts. Maar wat uw tandarts merkt dat het ligt aan de mondhygiëne, dus dat daar een mondhygiënist voor nodig is? Tegelijkertijd krijgen veel ouderen uiteindelijk het advies om via een tandtechnieker en tandprothetieker een kunstgebit te laten maken, waardoor ze helemaal niet meer bij de tandarts hoeven te komen.

Het kan een wirwar worden van mondzorg, waarbij zelfs een implantoloog aansluit als het kaakbot niet geschikt blijkt voor een prothese. En dat is hier in een paar zinnen al verwarrend genoeg, dus kunt u nagaan hoe dat in de praktijk werkt.

Op ZorgkaartNederland.nl kunt u van vele medische beroepsgroepen gelukkig de kwaliteit bekijken, ook van waarderingen van tandartsen in Nederland. Daar zijn ook aanbieders bij die specialismen voor mondzorg combineren.  Zo combineert bijvoorbeeld Vink Tandtechniek zelfs alle vijf de specialisten. De tandtechnieker zit bij de tandarts in de praktijk. Zo is er een kort lijntje naar zowel de mondhygiënist als de prothetieker en de implantoloog. Samen bieden ze de beste mondzorg, zonder dat ze langs elkaar heen werken of dat het onduidelijk wordt.

mondzorg onder een dak kunstgebit

Vergoeding: duidelijkheid over de kosten

Bovendien zorgt het voor duidelijkheid over de kosten. Het voorkomt verrassingen, omdat een deel van de mondzorg of een kunstgebit ineens niet vergoed blijkt te worden door uw zorgverzekering. In plaats daarvan ligt er één advies, waarvoor het hele team van specialisten samenwerkt. Ze beoordelen de situatie, denken mee over wat de beste keuze is en voorkomen dat je van het ene adres door moet naar het andere en uiteindelijk van het bekende kastje naar de muur loopt.

Diensten voor informatie & advies zoeken en vinden >>

Uw ervaring met mondzorg

Waar heeft u wel eens gemerkt dat de specialisten lang elkaar heen werken of elkaar tegenspreken? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

[Gastauteur] Philip Vink is algemeen directeur bij Vink Tandtechniek. Hij leidt een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring, dat de tandtechnieker bij de tandarts ín de praktijk zet. De vernieuwende aanpak creëert duidelijkheid over de mondzorg, door alles onder één dak aan te bieden.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over mondzorg onder een dak?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: